Cabeleira 0 Napisano Sierpień 13, 2010 Interesuje mnie zamontowanie alarmu do monsera 620. Ale najpierw chcialem sie zapytac czy uzywacie alarmow i czy sa naprawde przydatne a jesli nie to dlaczego. Czy np nie pada aku duzo szybciej ? I przedewszystkim prosba do tych co maja albo znaja sie w tym temacie, prosil bym o doradzenie w kwesji modelu rodzaju itp. Myslalem zeby przeznaczyc na to kolo 300 zl (chyba ze w tym przeciale cenowym nie bedzie nic sensownego to widelki tolerancji troche sie nagnie ;p ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gajos 0 Napisano Sierpień 13, 2010 Moim skromnym zdaniem nie warto w to inwestowac. Mozesz zniechecic jedynie niedzielnego zlodzieja ale nic wiecej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Sierpień 13, 2010 Ja uważam że lepiej jakieś zabezpieczenie np. na tarcze lub mocny łańcuch, to bardziej zniechęci niż alarm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmo77 0 Napisano Sierpień 13, 2010 Ja również swego czasu robiłem rekonesans w alarmach i suma sumarum zrezygnowałem. Wielokrotnie widziałem wyjące alarmu na, które nikt nie zwracał uwagi. Jedyne co to będziesz miał nieco niższy koszt ubezpieczenia AC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cabeleira 0 Napisano Sierpień 13, 2010 widze ze skutecznie zniechecacie do kupna alarmu :) hehe blokade na tarcze w zasadzie mam. szalu nie ma ale spelnia zadanie. przegladalem aukcje i znalazlem jakies takie wynalazki - tylko teraz sie zastanawiam czy to nie jest przypadkiem chinske gowno (troche tak wyglada) jak by dzialalo tak jak opisuja to calkiem spoko opcja chyba. http://allegro.pl/item1173443169_alarm_ ... zloty.html http://allegro.pl/item1173443167_najlep ... obacz.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Sierpień 13, 2010 heh kto ci duca ukradnie? :lol: prze to włoskie zuoo. przez takie wynalazki to tylko mozna sobie utrudnić życie, problemy z odpaleniem, z aku itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Sierpień 13, 2010 Szczerze też kombinowałem z alarmem i zrezygnowałem. Dla czego? 1. Do czegoś okutego w plastiki może i warto ale w monsterze gdzie masz wszystko na wierzchu i da się go rozgogolić w 10 sekund jaki to ma sens. 2. Jak złodziej poradzi sobie z alarmem to normalnie będzie mógł go sobie odprowadzić Dla tego moim zdaniem Dobra blokada na stacze z alarmem załatwia wszystko, ja mam jakąś Xenie za 250 zł, 120 decybeli syrena, bateryjka mała starcza na rok, i w sumie dużo jakiś tam innych zalet. A parkuje pod oknem na podwórku. Prawda taka, że te wszystkie zabezpieczenia to mają tylko wydłużyć czas kradzieży a nie zapobiegać jej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Sierpień 14, 2010 Te alarmy które podałeś (aukcje) nadają się na ŚMIETNIK. Toż to Chińskie badziewie, w którym bateria w pilocie nie wiadomo kiedy padnie (max. 3 miesiące). Jak chcesz dobry alarm z własnym zasilaniem to Meta-system Defcom: http://www.metasystem.it/index.php/msy_ ... /full/7320 ale z montażem przynajmniej 800PLN zapłacisz. Niestety każdy alarm motocyklowy będzie rozładowywał akumulator (te lepsze - co istotne - mają dużo mniejszy pobór prądu). Są jeszcze PATROLLINE - do których trzeba dołożyć czujnik położenia ale cena z montażem od 550PLN + czujnik. Zachęca. Jest jeszcze MAT 450: http://www.gerard.pl/product_info.php?products_id=3450 bez własnego zasilania, ale przynajmniej bez problematyczne i proste w obsłudze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrekpaterek 0 Napisano Czerwiec 28, 2016 Hej, odswieżę temat alarmu. Ja jednak zdecydowałem się kupić alarm. Mam też dobry łańcuch ale na krótkie trasy go nie zabieram, poza tym ostatnio skradziono mi monstera w nocy z podwórka a z alarmem przynajmniej bym się obudził i rozpoczął pościg :twisted: MIałem blokade na tarcze ale złodzieje sobie z tym łatwo radzą. Ok wracając do tematu czy ktoś byłby w stanie nakierować mnie na głóną wiązkę elektryczną do której mam podpiąć alarm? Proszę o wyrozumiałość bo zaden ze mnie elektryk. W mojej instrukcji jest napisane jaki kolor do jakiego koloru podpiąć ale nie wiem gdzie znajduję się główna wiązka. Z góry dzięki za podpowiedzi a najbardziej ucieszę się z zdjęcia. Dzięki!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zmosmo 0 Napisano Kwiecień 20, 2017 Dołączam się do zapytania kolegi Piotrka - zakupiłem właśnie Logos 3 firmy Metasystem i chciałbym to założyć do mojego Monstera 1100. Pytania mam 2: W którym miejscu najlepiej to zmieścić - pod siedzeniem czy gdzieś pod osłona baku Czy będę miał wszystkie przewody dostępne jeśli zdecyduje się na montaż pod siedzeniem czy będę musiał pociągnąć kabelki do tylu z okolic akumulatora (chciałbym tego uniknąć bo dość dużo zabawy żeby się tam dostać) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cosmo 1 Napisano Kwiecień 21, 2017 Mam alarm Metasystem w swoim M620.Jest to spadek po poprzednim właścicielu. Syrenę, która chyba też ma całą elektronikę w sobie, mam zamocowaną pod siedzeniem na separatorze par oleju(czy jak to się tam nazywa). Pasuje bardzo ładnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zmosmo 0 Napisano Kwiecień 21, 2017 ... a czy kabelki od alarmu masz wpięte tylko w wiązkę która znajduje się pod siedzeniem czy idą do przodu tam gdzie jest akumulator i cala elektryka pod bakiem? W weekend będę chciał popatrzeć jak jest z tą elektryka i przewodami w moim 1100 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaamien 0 Napisano Kwiecień 22, 2017 Właśnie demontuję z mojego 848 alarm firmy DataTool S4 (jednostka centralna, akcelerometr, okablowanie i pilot). Pewnie go wystawię na OLX i Allegro. Jakby ktoś był chętny to piszcie :) Kupiłem moto z alarmem ale zwyczajnie go nie potrzebuję, myślę że więcej prądu żre niż jest warty i co chwilę trzeba odblokowywać nawet jak się "przesuwa" moto w garażu. Dla mnie trochę męczące i niepotrzebne dlatego demontuję i sprzedaję. Generalnie jak ktoś parkuje w niepewnym miejscu to warto, ale dla samego faktu posiadania chyba nie - ale to moja opinia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cosmo 1 Napisano Kwiecień 23, 2017 (edytowany) ... a czy kabelki od alarmu masz wpięte tylko w wiązkę która znajduje się pod siedzeniem czy idą do przodu tam gdzie jest akumulator i cala elektryka pod bakiem? W weekend będę chciał popatrzeć jak jest z tą elektryka i przewodami w moim 1100 Byłem obadać dzisiaj jak ta wiązka idzie i ciężko jednoznacznie stwierdzić jak jest poprowadzona. Zaraz pod siedzeniem jest owinięta z fabryczną wiązką i dalej idzie w kierunku aku i ECU prawdopodobnie. Gdzie i jak jest wpięta w instalację nie wiem - nie potrafię znaleźć. Wszystko jest bardzo mocno owinięte. Z drugiej strony mój Monster to starsza generacja i u Ciebie może być zupełnie inna sytuacja. Dobra rada: Jak się za bardzo zastanawiasz jak to zamontować to znak, że należy to oddać w ręce fachowca. Szkoda moto, a elektrykę łatwo zdenerwować. ;) Edytowano Kwiecień 23, 2017 przez Cosmo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zmosmo 0 Napisano Kwiecień 23, 2017 Byłem obadać dzisiaj jak ta wiązka idzie i ciężko jednoznacznie stwierdzić jak jest poprowadzona. Zaraz pod siedzeniem jest owinięta z fabryczną wiązką i dalej idzie w kierunku aku i ECU prawdopodobnie. Gdzie i jak jest wpięta w instalację nie wiem - nie potrafię znaleźć. Wszystko jest bardzo mocno owinięte. Z drugiej strony mój Monster to starsza generacja i u Ciebie może być zupełnie inna sytuacja. Dobra rada: Jak się za bardzo zastanawiasz jak to zamontować to znak, że należy to oddać w ręce fachowca. Szkoda moto, a elektrykę łatwo zdenerwować. ;) Hej, dzięki za sprawdzenie. Odnośnie rady to ogarniam trochę temat (kiedyś jakieś technikum elektroniczne machnąłem) a podłączenie alarmu to nie 'black magic' wystarczy znaleźć w wiązce +aku, masę, +po zapłonie i kierunki. W poprzednim moto sam zakładałem i byłem bardzo zadowolony. Spróbuję w przyszły weekend, bo nie miałem czasu w ten. Odnośnie zasadności posiadania alarmu to mam jakiś taki większy komfort psychiczny jak zostawiam moto obojętnie gdzie to jest . W poprzedniej Kawie miałem i jakoś przetrwała do końca. Tak sobie zawsze tłumaczyłem, że jak złodziej ma do wyboru moto z alarmem, blokadą tarczy, zapięty łańcuchem do jakiegoś słupa a obok stoi inny tylko z zablokowaną kierą to mu się nie będzie chciało walczyć (nie wiem tego jednak z autopsji). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zmosmo 0 Napisano Maj 4, 2017 Alarm założony - okazało się ze obyło się bez ściągania zbiornika. Wszystko działa ja należy. Sent from my iPhone using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach