Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
AdamZ

Potrzebna pomoc

Polecane posty

Witam wszystkich

Nazywam się Adam jestem studentem i w swojej pracy inżynierskiej buduje gokarta (tylko w NX) z silnikiem z ducati 900ss(niestety:(). W związku z tym mam do Was jako specjalistów od 900 pytanie. Mam problem z podłączeniem do silnika linki gazu i przewodów z pompy paliwa gdyż za bardzo nie wiem gdzie je podłączyć (linkę do sprzęgła, świece cewki zapłonowe itp już podłączyłem). Może ktoś z was mnie oświecić. Znalazłem też manuala do tego silnika ale jakoś nie potrafię w nim tego znaleźć tego co potrzebuje(rysunków), a z samego opisu tego nie narysuje. Wiem że przewody z pompy wchodzą do wtryskiwacza ale nie mam pokazane jak on wygląda nie ma żadnego symbolu żeby znaleźć u wujka GOOGLE, nie wiem natomiast nic o lince gazu. Może miałby z was ktoś jakieś rysunki albo mógłby zrobić silnikowi jakieś zdjęcia na których byłoby pokazane w którym miejscu się to podłącza.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Panie przyszły inżynierze, tak to czytam i mi ręce opadły. Jakim cudem ktos kto studiuje na studiach technicznych nie umie czytać manuali?

Powiedz mi też proszę jak podłączyłes linkę sprzęgła do silnika ze sprzęgłem sterowanym hydraulicznie? Dorobiłeś urządzenie wyciskowe?

A linkę gazu podłącza się oczywiście do przepustnicy. Co jest oczywiste dla każdego z elementarna wiedzą na temat mechaniki silnikowej. Tylko z Twojego opisu wyglada iż nie masz w ogóle pojęcia jak wyglada układ zasilania w tym silniku. Co równiez niezrozumiałe dla mnie skoro posiadasz manuala i wykształcenie techniczne.

Sorki, ale przerażają mnie takie posty. Co innego gdyby napisał to 12 latek dłubiący po powrocie ze szkoły.

Pozdrawiam przyszłego inżyniera.

Theodor

P.S. a takie gocarty to ja w technikum budowełem a nie na studiach.

Widać że nie masz żadnego wykształcenia. Pisałem przecież że mam manuala ale przynajmniej ten mój nie ma prawie żadnych rysunków a z samego opisu ciężko coś narysować no chyba że to ty jesteś taki super i z 4 zdań po włosku potrafisz wszystko narysować.

A poza tym celem mojej pracy nie jest poznanie budowy silnika 900ss, a silnik służy tylko do celów estetycznych bo wcale nie muszę rysować wszystkich połączeń, wszystkich linek sensorów itp.

A skoro ty takie gokarty robiłeś w technikum to może pochwal się tym co zrobiłeś a nie oceniaj innych

BRAK MI SŁÓW

pj kolego wyraznie sobie grabisz

jakbys sie zainteresowal i wszedl do odpowiedniego dzialu to sciagnalbys sevice manuala do 900ss gdzie mialbys wszystko po angielsku z rysunkami technicznymi najdrobniejszej pierdoły

Theo wytknął Ci błędy a Ty zamiast podziekowac sie pienisz

zanim cos napiszesz pomysl dwa razy bo robisz z siebie najogólniej mowiac głupka

mylisz się, właśnie przez to że się interesuje to szukam nawet na forach, pisałem nawet do ducati z prośbą o udostępnienie manuala servisowego ale wysłali mi manual dla użytkownika a ten co znalazłem jest po włosku i bardzo mało w nim jakichkolwiek rysunków (chociażby zdjęć)

Poczekajmy więc, niech odpisze ktoś kto się zna na mechanice ducati. ;)

Widać że nie masz żadnego wykształcenia. Pisałem przecież że mam manuala ale przynajmniej ten mój nie ma prawie żadnych rysunków a z samego opisu ciężko coś narysować no chyba że to ty jesteś taki super i z 4 zdań po włosku potrafisz wszystko narysować.

A poza tym celem mojej pracy nie jest poznanie budowy silnika 900ss, a silnik służy tylko do celów estetycznych bo wcale nie muszę rysować wszystkich połączeń, wszystkich linek sensorów itp.

A skoro ty takie gokarty robiłeś w technikum to może pochwal się tym co zrobiłeś a nie oceniaj innych

BRAK MI SŁÓW

Skoro Theo nie ma wykształcenia to czemu jest takim cenionym mechanikiem w najlepszym serwisie Ducati w polsce?? Hmmm?

A skoro szukasz wszędzie manuali i nawet na fotach to byś znalazł, na tym forum jest service manual do 900 ;p bo sam go wrzucałem. A i nie ja tylko to robiłem bo były nawet strony podawane z ogromną ilością PDF-ów i to nie tylko tyczących się Ducati.

P.S. W woli wyjaśnienia, Ty budujesz czy rysujesz, czy rysujesz budując, a może budujesz rysując?? Bo widać ja nie umiem czytać. Chyba tylko jacyś ułomni ludzie, bez wykształcenia interesują się Ducati hi hi hi...

Masz z góry przechlapane bo chcesz z Ducati zrobic konserwe. A Theodorro sie nie przejmuj on juz tak ma ale to spoko gościu jest :D

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.