Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
arachnia

Nożka boczna

Polecane posty

Mam problem dotyczy M900. Za nic nie idzie go odpalić gdy gdy stoi na bocznej nóżce - na luzie. Co najlepiej sprawdzić po kolei - nóżka jest oryginalna, a przynajmniej na taka wygląda.

Nic nie sprawdzaj, bo nic nie znajdziesz. W niektórych modelach tak jest rozwiązany wyłącznik bocznej nóżki że nawet na luzie nie pracuje silnik. Jedyne wyjście to obejść wyłącznik, ale jest ryzyko ruszenia z otwartą wtedy.

wystarczy zmostkować nawet jakimś kablekiem, tylko jak Theo prawi musisz uważać żeby zawsze zamknąć nóżkę.

Owszem, ma to sens. Zasilanie wyłącznika z kontrolki luzu.

Ale jakoś nie ufam zbytniej kombinacji w elektryce która może mi odciąć zapłon w czasie jazdy.

tak a propos bocznej nóżki, to czy ona składa się sama po oderwaniu jej od ziemi?

kiedyś oglądałem monstera na sprzedaż i tam gdy podniosłem moto do pionu, nóżka się złożyła.

trochę to kłopotliwe przyznam kiedy chcemy postawić moto :roll:

W niektórych modelach. (Starsze SS-y i monstery) składała się sama. Łatwo to jednak przerobić by tak sie nie działo.

W niektórych modelach. (Starsze SS-y i monstery) składała się sama. Łatwo to jednak przerobić by tak sie nie działo.

dzięki za błyskawiczną odpowiedź ;)

z tego co pamiętam to był monster 600 z bodajże 97 roku

Sam mam taką nóżkę :) wcale nie komplikuje sprawy, a i czujnik mam wymontowany :D Bo po co więcej kabli ma być co się plączą bez potrzeby i sensu dla mnie.

Puki co osobiście nie wyobrażam sobie innej opcji z tą podpórką.

Ja w poprzednim moto miałem na sprężynie i to było dosyć kłopotliwe bo pare razy tak się położyłem z moto :?

W Monsterze mam bez sprężyny i jest super, więc jak zwykle wychodzi na to, że każdy lubi co innego.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.