Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
davidson

Wyniana cylindrów i tłoków w SS900

Polecane posty

Witam,

Znalazłem niedrogo nowe cylindry i tłoki (oba) do SS 900. Wziąłbym ale maja numery (na cylindrach) : 125-1-010-1A (92) i 126-1-009-1A (92)

Myślicie, że będą pasować do SS '97? Nawet, jeśli są z 1992 to powinny pasować, chyba ... ale numerki maja inne... Dopowiem jeszcze że są ze Stanów.

Co myślicie???

1.JPG

2.JPG

3.JPG

...dobra, nieaktualne. Dostałem odpowiedź ze sklepu ze Stanów, ze pasują. :)

... ale może ktoś wie, czy można wsadzić do SS-a 900 '97 cylindry z tłokami od SS1000 ???

http://cgi.ebay.co.uk/Ducati-Zylinder-K ... 9975908083

Zasadniczo zależy mi na powiększeniu pojemności do 944 ale nie mogę znaleźć tanio kompletu. Można kupić tanio same tłoki firmy JE - 94mm ale wtedy trzeba by rozwiercić cylindry do 92mm. Kto wie, czy da radę zrobić coś takiego? Jak położyć z powrotem warstwę nikasilu na gładź?? Podobno takie rzeczy się robi (przynajmniej ci ze sklepu ze Stanów tak twierdzą)

Napiszcie co wiecie na ten temat :)

Nicasil można położyć ale z tego co wiem tylko u naszych sąsiadów robią to sensownie - u Czechów.

Nie wiem czy by pasowały cylindry z 1000SS (rozstaw szpilek) po za tym głowice, ale oryginaly rozwiercić można w granicach rozsądku - kwestia czy za dużo materiału nie ubędzie z tulei cylindrowej.

Ja robiłem nicasil w Czechach za pośrednictwem "Olek Motocykle" do WR450 . Za cylinder 1 szt zapłaciłem 600. Jakość dobra jeżdżę drugi sezon.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.