Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ducafil

dobry akumulator do s4

Polecane posty

witam. proszę o opinie i propozycje o aku do monsterka s4. stary już spuchł, a ten od r6 nawet nie zakręci potworem. czas na nową baterię. co polecaci, czego unikać. aku w/g mnie musi mieć powera, żeby pokonać kompresję 916ccm. czy powinien to być akumulator żelowy, czy zwykły się nie "wyleje"-pozycja leżąca. proszę o opinie i propozycje czegoś wartego uwagi, wybór jest dość spory i nie wiem do końca czego poszukiwać, by być zadowolony i by spełniło wymagania potwora.

Nie musi być żelowy. Wystarczy kwasowy, fizelinowy. Szczelna konstrukcja pozwala na pracę aku w kazdej pozycji. Akumulator musi być zgodny z parametrami o których mówi service manual.

czyli powinno być 10ah? mój nówka z r6 nie daje rady, jutro chciałbym podjechać do sklepu zamówić nowy, nie chciałbym aby mi "coś" wcisnęli. jakaś sprawdzona mark? p.s. dzięki raz jeszcze za twą pomoc theo ;) miłość jest ślepa...

Cześc! Ja przed sezonem nabyłem UNIBAT, ma duży prąd rozruchowy i działa jak elektrownia. No i cena też była fajna ok.160-170zł

hehe unibat zdaje się to "włoskie gówno". powinno się zgrać z ducati :D poszperam, może ktoś u mnie tym handluje.dzięki ;)

no to sobie uniBATA zamówię :) jakby ktoś potrzebował to jego oznaczenie:

UCT12B-BS 172zł wysyłka 20zł. firma autokompleks

p.s.dziś trafił do mojego garażu,muszę jeszcze tylko doładować. test w sobotę. oby ok.

unibat.jpg

Zawsze trzymam przynajmniej 2 sztuki na półce, oczywiście UNIBAT, i tak już od kilku lat :-)

Teraz tylko trzeba pamiętać o regularnym doładowaniu akumulatora raz na 2 tygodnie, oraz o nie dopuszczeniu do rozładowania poniżej 11 Volt.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.