Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
cuba

monster S4

Polecane posty

wiec tak, kupilem tego monstera zupelnie przypadkowo, bowiem jechalem kupic dwa moturki dla ziomkow: bandita i horneta, a skonczylo sie tak ze nie kupilismy zadnego z nich, a ja kupilem S4, zawsze chcialem miec ducata, wiec jak go zobaczylem to musialem go wziac, tym bardziej ze jest to wersja corse, przynajmniej tak wyglada (ma bak, tylny blotnik, oraz owiewkw w szachownice i wszystko w carbonie) czy takie wychodzily w 2002 roku to nie mam pojecia, wiec moze cos sie od Was dowiem, czy moze jest poprostu przerobiony na corse. Najlepsze jest to ze mimo iz rok produkcji to 2002, ale pierwsza rejestracja motocykla jest w polowie 2005 roku, czyli ze stal w sklepie czy gdzie 3 lata, no i ma 9 tys przebiegu, z tego co go ogladnolem to stan wyglada na super, no ale czas pokaze. Chcialbym na poczatek wysluchac waszych opini co do tego moturka, bo ja zdaje sobie sprawe ze to nie ZX10R, ale wkoncu ma te 916 pojemnosci, czyli powinien dac rade ? no i jeszcze dalem za niego 3000 tys euro, to dobra cena czy nie ? bo tak malo tego jest, ze slabo sie orientuje.

dzieki...

kolwgo co rozumiesz przez: wszystko w carbonie? bak, blotniki plug i boczki?

jesli tak to:

- patrząc po dacie rejestracji trafiłeś zapewne na jakiegos "showbika" który swoje przestał w salonie

- patrząc po cenie trafiłeś okazję

- mogłeś również trafic kasztana, ale tego nie dowiesz sie przez net, bez zdjęć itp

FOTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??

Cena :shock:

Niech no tylko Theo zobaczy tą szachownice....................

kolwgo co rozumiesz przez: wszystko w carbonie? bak, blotniki plug i boczki?

jesli tak to:

- patrząc po dacie rejestracji trafiłeś zapewne na jakiegos "showbika" który swoje przestał w salonie

- patrząc po cenie trafiłeś okazję

- mogłeś również trafic kasztana, ale tego nie dowiesz sie przez net, bez zdjęć itp

tez tak wlasnie mysle, ze pewnie stal gdzies te 3 lata i dlatego mogl byc tak orginalnie zrobiony na corse, no i ten przebieg 9000 tys, tez niewielki, co do sprzedajacego, to jest to anglik, ktory mieszka w Irlandii - poczciwina, ktorego hobby jest obracanie motocyklami. No ja jak u niego bylem 2 tygodnie temu, to mial wlasnie na sprzedaz obecnie mojego monstera, ale w sobote tez u niego bylem i maial juz nowego 2010 i 1100 silnik - czerwony piekny, no niewazne tak tylko pisze ze koles ok i nie ma akcji w stylu, przekrecanie licznikow, czy przygotowanie bayka na sprzedaz... Pytasz co w carbonie, no bak, owiewka przednia i tylny blotnik sa czerwone w szchownice, natomiast reszta czyli tylny blotnik na wachaczu, przedni blotnik, boczki, oslony paskow na cylindrach, no duzo tego jest, ale pluga nie ma, wyglada mi na to jak by byl jednak w orginale, ale nie wiem zobaczycie to moze bedziecie wiedziec. Zdjec nie mam jeszcze jako takich, ale jak zrobie to zamieszcze napewno, natomiast znalazlem zdjecie, ktore bylo zamieszczone przez goscia na takiej stronce irl typu allegro...

post-640-1366036706,1998_thumb.jpg

Hejka

Gratuluję posiadania Monstera z największym jajem :D

Piękny zbiornik. Właściwie poza moim to pierwszy przypadek poznania, nawet wirtualnie kogoś z taką wersją monstera. Zbiornik nie jest oryginalny, za to z fabrycznego pakietu extrasów performance.

Carbonowe dodatki jak osłony pasków, tylny błotnik, boczki to standard w S4. Z akcesoriów przedni błotnik carbonowy to dodatek do fabryki. Brakuje na fotce nakładki pasażera która fabrycznie występowała w S4

Ano właśnie czegoś tu brakowało-nakładka na siedzenie. Z nią o wiele lepiej wygląda, ale to tylko moje zdanie.

no tak tez myslalem, ze orginal to to moze nie byc, ale mnie sie tez bardzo podoba, co do nakladki, to widzialem wlasnie ze wszystkie takowe maja, ale to jest nakladka, ktora sie naklada na siedzenie, czy osbny zadupek jedno osobowy po zemontowaniu podwojego siedzenia ? no i czy idzie w razie czego dokupic takowy, co by pasowal z ta szachownica ? Oprucz tego chcialbym sie dowiedziec czy ? i jak ? no i o koszt ? wyeksponowania sprzegla na zewnatrz, np: tez carbonowej obudowie, tylko chcialbym aby srodek byl czerwono-zolty. Nastepna sprawa to uklad wydechowy... Na poczatku chcialem zainstalowac akrapa, bo mam takowego w 10-tce i burczy szlachetnie, ale ziomy moje ryja mi beret, zeby zapodac uklad wydechowy termignoni, bo ponoc jest dedykowany przede wszystkim do ducata, a ponoc najlepiej burczy, czy tak naprawde jest ? Powiem szczerze ze szukam i szukam i w zasadzie bardzo malo tego jest, w polsce znalazlem w larssonie, ale wszystkie do rasowych plastikow, czyz jesli dedykowany jest do ducati to nie powinien byc w kazdym salonie z przedstawicielstwem ? czy ktos z Was pracuje moze w takowym ? i moglby sie dowiedziec ile by mnie to kosztowalo ? Chcialbym, aby ten wydech byl podwieszany i szedl gora, no i w carbonie, tylko bez kolektora, a seme wydechy wygiete do gory, sa takie orginalnie dopasowane, bo na oficjalnej stronie termignoni widzialem, czy moze lepiej komplet z kolektorem, bo moze nie jest to jakas wieksza roznica w cenie ? dziuk za zainteresowanie...

Kolego widzę ,że już po Tobie... Ubolewam.

Mamy tu DOKTORA . Niejaki Musieli - on zadba o Twój portfel. Jego pomocnik i wspólnik Theodor oprowadzi Cię zapewne po Nazywanym przez nas wszystkich desmoszpitalu.

Hmmm. Czekaj na odpowiednią wiadomość w swoim wątku .... Trzymam za Ciebie kciuki. :D :twisted:

Pewnie o takie cuś Ci chodzi ?

2005-ducati-monster-s4r-for-sale-21407317.jpg

Osłony sprzęgła:

http://www.store.commoto.com/ducatistoremonsterclutchclutchcovers-c-15_28_93_95.html

"kolorowe" dociski:

http://www.store.commoto.com/ducatistoremonsterclutchpressureplates-c-15_28_93_96.html

Kominy:

http://www.store.commoto.com/ducatistoremonsterexhaustsystems-c-15_28_90.html

Na jebaju tego pełno ;)

I tak, jak napisał poprzednik - jużeś, Panie, stracony dla świata ... ;) :lol: :lol: :lol:

Kolego widzę ,że już po Tobie... Ubolewam.

Mamy tu DOKTORA . Niejaki Musieli - on zadba o Twój portfel. Jego pomocnik i wspólnik Theodor oprowadzi Cię zapewne po Nazywanym przez nas wszystkich desmoszpitalu.

Hmmm. Czekaj na odpowiednią wiadomość w swoim wątku .... Trzymam za Ciebie kciuki. :D :twisted:

heh... wiem wiem

no ale skoro powiedzialo sie A

to trzeba powiedziec i B

no musi ten ducat jakos wygladac i brzmiec

co by se irole nie mysleli... :D

Pewnie o takie cuś Ci chodzi ?

2005-ducati-monster-s4r-for-sale-21407317.jpg

dokladnie tak :D czyz nie pieknie wyglada...

Hmm... widziałem piękniejsze. "Nic" nie widać na tym zdjęciu, poza tym, że jest to S4R a nie S4 :lol:

Szyderca znowu sieje terror - mi sie podoba z carbonowymi gorny,i wydechami

"Nic" nie widać na tym zdjęciu, poza tym, że jest to S4R a nie S4 :lol:

Dareczku !!

Zdjęcie miało pokazać przede wszystkim wydechy !!!

"Nic" nie widać na tym zdjęciu, poza tym, że jest to S4R a nie S4 :lol:

Dareczku !!

Zdjęcie miało pokazać przede wszystkim wydechy !!!

No rozumiem, że tłumiki mogą być podobne, ale przebieg rur kolektora to zupełnie inna bajka w S4 i S4R 8-)

Hmm... widziałem piękniejsze. "Nic" nie widać na tym zdjęciu, poza tym, że jest to S4R a nie S4 :lol:

z tego co mi powiedziano, to kolega moglby mi pomoc i cos doradziac, a nie napier... :D ;) 8-) sie ze mnie, a ponoc wiedza Twoja cenna jest... pozatym dla mnie kazdy moturek jest piekny, byle by mial 2 kolka...

pozdrawiam

nie mów hop - nie widzialeś moto musiela - różne koła, niebieskie klamki, paździoch jak mój

nie mów hop - nie widzialeś moto musiela - różne koła, niebieskie klamki, paździoch jak mój

no no...i do tego spędził wiecej czasu w kartonie niż na drodze ;)

Cuba, jako wielbiciel S-czwórek chętnie pomogę, ale zadaj konkretne pytanie.

dzieki wielkie, bo juz myslalem ze skoro ja zza oceanow klikam, to nikt na to nie zwraca uwagi ;)

wiec tak drogi theodorze:

- jesli jest taka mozliwosc, to chcialbym sie dowiedziec czy ktos z Was ma dostep do wydechow termignoni i czy jest szanasa w razie czego zamowic cos takiego i w jakiej cenie. chodzi mi o glosny kompletny uklad z koncowkami carbonowymi i np: same kominy ile by kosztowaly. Chcialbym zeby byly podwieszane, no ale przede wszystkim ile bym musial wydac ?

- nastepna sprawa to: czy jest jakas wieksza roznica wymiany tylko samych koncowek a, wymianie calego wydechu. w mocy ? w dzwieku ? czy w czym...

- kolejna sprawa to sprzeglo: nie mam pojecia co trzeba wymienic, zeby fajnie wygladalo, dokladnie jakie elementy, sorki ale nie nie mialem nigdy ducata wiec sie nie orientuje

mam jeszcze mnostwo pytan, ale narazie tyle :D

z gory dzik za pomoc...

Jeśli kupujesz nowe końcówki termisów to bez znaczenia czy dolne czy górne masz w zestawie wkład filtra powietrza i ECU.

Oczywiscie ma znaczenie czy to same końcówki czy kompletny układ.

Aby sprzęgło fajnie wyglądało wymienić możesz: pokrywę, miski sprężyn, sprężyny, docisk, kosz, pokrywę silnika, zabierak lub założyć antyhopping.

Jesli chcesz górne wydechy to warto pomyśleć o innych setach.

Co do cen to nie do mnie. ;)

znaczy jakich innych setach, sa jakies lepsze ? tutaj u nas wszyscy mi ryja beret ze termignoni sa najlepsze i przede wszystkim dedykowane do ducati, no i ponoc najlepiej brzmia ?

Przewaga termisów wzgledem innych wydechów to własnie komplet z ECU.

Sety nie mają być lepsze. Maja być fajniejsze. Jak montujesz górne kominy za kilka tysięcy to trochę kicha zasłaniać je oryginalnym setem.

Czy brzmią najlepiej? Kwestia gustu. Prywatnie uważam ze Zard czy Arrow wcale nie brzmią gorzej choć kazdy w charakterystyczny dla siebie sposób.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.