musieli 30 Napisano Luty 8, 2011 ok czy Ty jestes w stanie zalatwic mi taki wydech ? Jaki wydech? :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 8, 2011 Dlatego też tak wazny jest uczciwy przeglad. Dobry mechanik na podstawie pomiarów jest w stanie okreslić czy i jaki wpływ na jednostkę ma dana konfiguracja układu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano Luty 8, 2011 no np ten termignoni kompletny, ale mozesz mi pokazac na zdjeciu jak on bedzie wygladal ? no i moze jakas inna alternatywe ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 8, 2011 Dlatego też tak wazny jest uczciwy przeglad. Dobry mechanik na podstawie pomiarów jest w stanie okreslić czy i jaki wpływ na jednostkę ma dana konfiguracja układu. Aby być uczciwym trzeba tu zaznaczyć, że każda modyfikacja układu dolotowego i/lub wydechowego powinna zaczynać się i kończyć na hamowni - co jest praktycznie niespotykane w naszej polskiej rzeczywistości... Do tej pory w mojej działalności klientów, którzy zdecydowali się na moje sugestie co do hamowania mógłbym zliczyć na palcach jednej ręki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 8, 2011 Tak będzie wyglądał ten najdroższy wydech: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano Luty 8, 2011 spoko :D mam nadzieje ze bedzie brzmial tak jak wyglada ;) jak dlugo bede musial czekac od chwili zamowienia ? no i jak mial bym Ci kapuste wyslac ? na konto ? co do wysylki, to z tym nie ma problemu, mam ziomkow po moturowym fachu, ktorzy jezdza do Polski 2 razy w tygodniu, to by mi go od Ciebie odebrali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 8, 2011 Jako alternatywa zestaw tłumików końcowych Arrow w cenie 3700zł, słabe zdjęcie poniżej, ale wydechy zacnie "gadają": Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano Luty 8, 2011 czy to ten komplet ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 8, 2011 spoko :D mam nadzieje ze bedzie brzmial tak jak wyglada ;) jak dlugo bede musial czekac od chwili zamowienia ? no i jak mial bym Ci kapuste wyslac ? na konto ? co do wysylki, to z tym nie ma problemu, mam ziomkow po moturowym fachu, ktorzy jezdza do Polski 2 razy w tygodniu, to by mi go od Ciebie odebrali Jutro sprawdzę jak długo trzeba będzie na niego czekać, jeśli jest na stanie u któregoś z moich dostawców to mogę go mieć w ciągu 7-10dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 8, 2011 czy to ten komplet ? Nie no to jest już full wypaśny razem z kolektorem, ja mówiłem o końcówkach wysokich, takich jak są na tym zdjęciu, + do tego ECU i filtr powietrza. Szacuję, że ten "cudak" z Twojego zdjęcia to będzie kosztował w okolicy 11000zł. Masz może jego PNumber? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano Luty 8, 2011 tu jest link do stronki, z ktorej jest to zdjecie. czy mozesz mi pokazac, moze tam jest ten komplet, ktory mi proponujesz ? http://www.protwins.co.uk/products_s4/s ... austs.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 8, 2011 Już znalazłem, wiele się nie pomyliłem 8-) W zeszłym roku w Polsce omawiany zestawik 96425302B kosztował 12800zł, pewnie wyrobię się w 11000zł, ale to muszę najpierw potwierdzić, czy taki "stary" zestaw jest jeszcze osiągalny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 8, 2011 Jak byś chciał iść jeszcze bardziej "po bandzie" to jest jeszcze mocniejszy zestaw z takim samym wydechem ale + "ostre" wałki rozrządu :twisted: Kosztował taki set 14600zł, ale do tego jeszcze dochodzi gruba robota z wymianą wałków w obu głowicach. To tak jak by co 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano Luty 8, 2011 hehe ok spoko niech zostanie ten zestaw za 7000 tys, sie makarony cenia no 8-) napisz mi tylko jutro, od czasu zamowienia ile bym musial czekac, a ja dam znac co i jak, pozatym chcialbym sie zapytac, czy moge pokazac niektore fragmenty z tej rozmowy u nas na stronce, no i czy moge Cie polecic swoim ziomkom w razie czego, bo tu u nas wszystko jest, ducati dublin tez, ale termignoni nie ma szans, i czesci drogie... ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Luty 9, 2011 Dlatego też tak wazny jest uczciwy przeglad. Dobry mechanik na podstawie pomiarów jest w stanie okreslić czy i jaki wpływ na jednostkę ma dana konfiguracja układu. oto slowa na ktore czekalem :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 9, 2011 pozatym chcialbym sie zapytac, czy moge pokazac niektore fragmenty z tej rozmowy u nas na stronce, no i czy moge Cie polecic swoim ziomkom w razie czego, bo tu u nas wszystko jest, ducati dublin tez, ale termignoni nie ma szans, i czesci drogie... ??? Bardzo proszę, nie mam z tym problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano Luty 13, 2011 witam ponownie poszperalem troche i znalazlem takie cosik: tu link do stronki: http://www.store.commoto.com/ducatistor ... 28_90.html Ducati Monster Termignoni Raised Certified Silencers for DSSA [960262AAA] Set of carbon raised oval silencers by Termignoni, conforming with current noise regulations; can be converted to racing silencers for use in closed tracks only; racing conversion involves the loss of certification specs. These silencers fit the following Ducati Monsters. If you have a fitment question, please contact us. M620: '02-'06 M800: '03-'04 MS4: '01-'02 M1000: '03-'05 $1,435.90 z tego co widze, to nie ma tam filtra powietrza termi dedykowanego do tego ukladu i tej skrzynki co zmienia mapki zaplonu, czy jesli bym chcial to osobno dokupic, to jaki bylby tego koszt, czy moze do tego ukladu nie jest to wymagane ? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 13, 2011 Jak chcesz sobie poprawić dźwięk i wygląd motocykla to ten zestaw jest w sam raz. Jeśli oczekujesz przyrostu momentu obrotowego czy mocy to powinieneś pomyśleć o pełnym zestawie bądź dołożeniu czegoś na kształt PoweCommander-a i zestrojeniu motocykla na hamowni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano Luty 13, 2011 Jak chcesz sobie poprawić dźwięk i wygląd motocykla to ten zestaw jest w sam raz. Jeśli oczekujesz przyrostu momentu obrotowego czy mocy to powinieneś pomyśleć o pełnym zestawie bądź dołożeniu czegoś na kształt PoweCommander-a i zestrojeniu motocykla na hamowni. tak, dokladnie tak chodzi mi przede wszystkim na dzwieku i wygladzie wiadomo, tylko ze martwilem sie i zastanawialem nad tym urzadzeniem do zmiany zaplonu, bo pisaliscie ze musi to byc, co by nie mordowac silnika, dlatego tez jak zobaczylem ze ten zestaw jest bez tego, to zastanawiam sie czy poprostu ten zestaw jest bez tego bo jest tanszy, czy akurat do tego nie jest wymagany ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 13, 2011 To jest zestaw fabryczny, obliczony i zbudowany tak aby nie uszkodzić silnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano Luty 13, 2011 To jest zestaw fabryczny, obliczony i zbudowany tak aby nie uszkodzić silnika. dziekuje :D a czy mozesz mi powiedziec ile bym musial zaplacic za niego u Ciebie ? przepraszam ze zawracam glowe ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 13, 2011 4500zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuba 0 Napisano Luty 13, 2011 4500zł dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach