Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kubakoroluk

Problem ze sprzęgłem

Polecane posty

Jeśli masz wymiary sprężyn to można coś spróbować dobrać:

http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&n ... %EAg%B3owe

Z tym że grubość sprężyny ma znaczenie na jej twardość.

Można to sprawić w prosty sposób za pomocą starych sprężyn, podkładek i długiej śruby z nakrętkami.

Alcapone, kubakoroluk, macie tą samą sytuacje !!

Dogadać się i szukać, a może jeszcze ktoś ma ten problem w mokrych? Pisać do Musieli i Theo, walczyć o duży RABAT !! :) myślę że motomaniax.pl dadzą się ponieść dobroci serca i zrobią dobrą cenę na dwa komplety... Czego wam życzę!

Możecie też dzielić się kosztami przesyłek ze świata po pół... Niemcy, włochy, MOTOMANIAX.pl :D powtarzam się?

i kurde to czuje ze mam ducati :D firma larrson posiada sprezynki prawie do wszystkiego. Prawie, bo zadne niby nie pasują do Duki. :)

No pogoda się poprawia, Duka stoi bez sprzęgła.. Tarcze z przekładkami dostane. Ale musze czekać na spręzyny pewnie..

Nie wiem gdzie wy szukacie!

Ja brał by od zaprzyjaźnionego serwisu lub import... Ja stawiałem na import, gdyż nie miałem jeszcze zaprzyjaźnionego serwisu... ;)

Dostałem komplet barnett (uwaga, niska cena=brak sprężyn, śrub, kubków, opis aukcji czytać dokładnie)

Kompletne sprzęgło, z wszystkim co tam siedzi w koszu, to cena 179,99usd+ shipping 39,99USD* 3,19(18.04.2012) = 701,74zł + cło ok 200zł :twisted: jeśli kurs USD spadnie, tak by koszt nie przekroczył 699,99zł to cło znika... taka magia dolara...

Nie wiem gdzie wy szukacie!

Ja brał by od zaprzyjaźnionego serwisu lub import... Ja stawiałem na import, gdyż nie miałem jeszcze zaprzyjaźnionego serwisu... ;)

Dostałem komplet barnett (uwaga, niska cena=brak sprężyn, śrub, kubków, opis aukcji czytać dokładnie)

Kompletne sprzęgło, z wszystkim co tam siedzi w koszu, to cena 179,99usd+ shipping 39,99USD* 3,19(18.04.2012) = 701,74zł + cło ok 200zł :twisted: jeśli kurs USD spadnie, tak by koszt nie przekroczył 699,99zł to cło znika... taka magia dolara...

Dobrze, ale "zaprzyjazniony serwis" zaproponował mi już komplet tarcz, i przekładek. I jestem zadowolony, bo mają z miejsca. ALE nie mają sprężynek. I nie uśmiecha mi sie czekac na sprezynki ponad 2 tyg zanim do mnie dojdą. Dlatego szukam dalej. Bo może ktoś mieć gdzies niepotrzebne, moze gdzies ktoś widzial, wie gdzie kupić, zeby przyszły szybciej niz za 2tygodnie.

W takim razie może Al... się zdecyduje i kupi z Tobą, jak masz zadowalającą cenę...

Sezon się zaczyna, nie fajnie jest jak moto nie działa jak należy...

Ja sie narazie wstrzymuje z kupnem tarcz, dopoki nie zagladne do srodka. Dowiedzialem sie od poprzedniego wlasciciela ze mial podobny problem pod koniec sezonu, kupil tarcze a sie okazalo ze stare sa dobre. Wiec zanim wydam kase zrobie diagnoze podzespolow.

ALE nie mają sprężynek.

W sumie to dobra sugestia. Do suchara to walają się nierdzewne i kolorowe, ale do mokrego to nigdy nie pomyślałem. Zamówię komplecik, będzie leżał tak na wszelki wypadek 8-)

No właśnie. To jest dla mnie dziwne, bo sprezynki te powinno sie wymieniac przy zmianie tarcz, przekladek raczej..

A obdzwonilem torun, krakow, bielsk, i wszedzie prawie automatycznie mowia, ze na zamowienie... że 2 tyg..

Jeden zestaw chyba mozna trzymac, wielki wydatek to chyba nie jest.

No właśnie. To jest dla mnie dziwne, bo sprezynki te powinno sie wymieniac przy zmianie tarcz, przekladek raczej..

A obdzwonilem torun, krakow, bielsk, i wszedzie prawie automatycznie mowia, ze na zamowienie... że 2 tyg..

Jeden zestaw chyba mozna trzymac, wielki wydatek to chyba nie jest.

Fabryczna serwisówka mówi, że powinno się wymienić daną sprężynę jeśli długość jest mniejsza niż 36,5mm. Sprzęgła ADIGE to nie zestawy EBC, do których dołączane są sprężyny (btw. zazwyczaj za twarde... )

Tarcze, i przekładki zmienione ( dzięki motomaniax :) ) , różnice widać odrazu, chociaz pierwsze 100km spokojnie. Tak dla własnego spokoju :)

Tarcze, i przekładki zmienione ( dzięki motomaniax :) ) , różnice widać odrazu, chociaz pierwsze 100km spokojnie. Tak dla własnego spokoju :)

No i tak ma być ;)

Panowie po czym mam poznać, że czas na wymiane przekładek - pewnie grubuść tylko jaka jest minimalna. Moge kupić same tarcze i teraz nie wiem czy jest sens kupować caly zestaw. No i sprężyny 36,5 mm ale to jeszcze musze pomierzyć.

Pozdrawiam

workshopmanual zapewne podaje takie informacje. zobacz czy jest do sciagniecia w manualach

workshopmanual zapewne podaje takie informacje. zobacz czy jest do sciagniecia w manualach

Jest podana jedynie min. grubość tarcz - 3,2 mm

aaa przekładki, to raczej sie nie scierają :) jedynie przegrzewają ale w suchym, nie wiem jak w mokrym sprzęgle

W mokrym też, szczególnie jak ktoś polata dłużej na "ślizgającym" się sprzęgle.

To i u mnie ten problem :) Ślizgające się sprzęgło :( Jak już wszystko ogarniesz to daj znać jakie koszty trzeba w to włożyć . Dziękuję .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.