Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Jarek72

Wreszcie zabrałem się za planowaną modyfikację moich 999

Polecane posty

.....zdążyłem odkręcić lewą owiewkę i zdemontować lewą klamkę i na tym się już skończyło :D .....musiałem niestety zająć się pilniejszą sprawą. Jeżeli postęp będzie tak nabierał prędkości, to zaplanowaną metamorfozę sprzętu zakończę w 2016 roku......przy dobrych wiatrach.... :lol:

No, pojechałeś po całości :D może jutro ściągniesz druga??

No, pojechałeś po całości :D może jutro ściągniesz druga??

Myślisz? moze lepiej nie, kurde zmeczy sie nam jaro jeszcze.

;) Jeżeli zależało by to tylko ode mnie, to działałbym od rana do wieczora przy moim motorku. Niestety na chwilę obecną mam mniej czasu niż mało.........no ale to zawsze trochę więcej niż wcale :D .

;) Jeżeli zależało by to tylko ode mnie, to działałbym od rana do wieczora przy moim motorku. Niestety na chwilę obecną mam mniej czasu niż mało.........no ale to zawsze trochę więcej niż wcale :D .

Masz rację, ducatowa latorośl i młoda żonka to priorytet ;)

Plan wygląda tak, że chcę zmienić wygląd optyczny i poddać model 2003 na zabieg całkowitego odmłodzenia na model po lifcie. Wiadomo co z tym się wiąże......rozbiórka na atomy....zmiana koloru ramy, koloru felg, zmiana wahacza. Silnika nie tykam oprócz wymiany pasków , płynów i ewentualnej regulacji zaworów.....taki o to plan..... zostanie zrealizowany, ale niestety przesunie się trochę w czasie :)

Hmm, ale skoro masz 999S przedliftową, a ma wygladać jak poliftowa to czeka Cię wymiana przodu na taki z promieniowymi heblami ;)

Hmm, ale skoro masz 999S przedliftową, a ma wygladać jak poliftowa to czeka Cię wymiana przodu na taki z promieniowymi heblami ;)

Rację masz.......ale hebelki wstępnie zostawię jakie są ;) .

Kilka miesięcy później  :rolleyes: ........Dzisiaj dziewiątki zostały pozbawione kilku części, jutro rama powinna być już golutka.

post-87425-0-62789700-1382032834_thumb.jpg

Po dzisiejszej rozbiórce nie zauważyłem żadnych niemiłych niespodzianek.....moto stało kilkanaście miesięcy i czekało na swój czas. Cel się tak naprawdę nie zmienił, kierunek model po lifcie. Odnośnie kolorystyki to rozważałem kilka opcji ale pewnie dla niektórych :wink:  pozostanę nudny i mało kreatywny.

Theo zerknij na regał......półka powyżej zadupka, wahacz już jest i czeka  ;)

Edytowano przez Jarek72

Ciąg dalszy rozbiórki. Niestety silnik ramy nie opuścił,  wraz z ramą miał być dzisiaj myty parą ale czasowo nie wypaliło, więc przesuwa się na następny tydzień.

post-87425-0-54572300-1382119462_thumb.jpg

Dzisiaj silnik opuścił ramę, został wyczyszczony parową myjka ciśnieniową z dodatkiem odpowiedniej chemii ( efekt bardzo zadowalający ) a rama została pozbawiona resztek, więc półek i tylnego amortyzatora........a Matteo się pyta:.... co ten tata wyprawia z tym motorem???? :mrgreen:

post-87425-0-75944900-1382466717_thumb.jpg

post-87425-0-96767100-1382466737_thumb.jpg

post-87425-0-69918500-1382466767_thumb.jpg

post-87425-0-01933700-1382466971_thumb.jpg

Edytowano przez Jarek72

Plan masz fajny ale finalnie będą to koszty i kupa wysiłku. Tak czy siak dopinguję...

Tak to już jest z pasją...... koszty będą i z nimi trzeba się liczyć jak się ma takie fanaberie  ;) . Mam nadzieje, że efekt zamierzony uda mi się osiągnąć a wysiłek to raczej przyjemność w takim przypadku :) .

Plan masz fajny ale finalnie będą to koszty i kupa wysiłku.

Ale jaka satysfakcja z realizacji własnego projektu ;-) Tego nie da się wycenić.

Graty odebrane od lakiernika. Lampa, felgi itd. proszek, plastiki odświeżone w całości z nutą czerni i bieli  :P

post-87425-0-34159700-1396553686_thumb.jpg

post-87425-0-78217700-1396553699_thumb.jpg

post-87425-0-67410500-1396553719_thumb.jpg

Edytowano przez Jarek72

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.