Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Bagi

Power Monster 796

Polecane posty

Najbardziej jestem zadowolony z przeróbek GLa bo wcześniej wyglądał tak, 250kg żywej wagi ;) :

gl1.jpg

Zabawa z kształtowaniem ramy zakończona  ;)

rama.jpg

No ładnie to wyglada, ale z takim trailem to nie będzie dobrze jeździło

żebym nie był źle zrozumiany, bardzo mi sie projekt podoba i kibicuję z całego serca. I w zadnym wypadku nie chce krytykować pomysłu.

Tylko nie przemawiaja do mnie modyfikacje których stylistyka powoduje okaleczanie własności motocykla.

Edytowano przez Moderator003

Dla mnie te projekty to jakiś kosmos - wyglądają świetnie - czekam na efekt końcowy 796

Teo no cóż to jest Twoje zdanie, chłopaki którzy zajęli się geometrią w tym motocyklu mówią co innego ale może się nie znają... pożyjemy zobaczymy. A może mała ustawka w Radomiu? Będziesz sam miał okazję ocenić czy to jeździ, mam nadzieję że już w kwietniu.

A tak przy okazji mały rzut oka na kierownicę, zaczynam coraz bardziej lubić ten odcień niebieskiego ;)

kieroOhlins.jpg

Teo sorry ale nie chcę mi się wdawać w dyskusję typu kto jest  "bardziej", ten temat nie jest o tym i obawiam się, że taka dyskusja nie prowadzi do niczego dobrego, nie chcesz pobawić się na torze, a przy okazji samemu ocenić jak to będzie jeździło, trudno.

Rowniez nie zamierzam dyskutowac, szczegolnie gdy w dobrej wierze dziele sie wiedza a spotykam sie z betonem.

Powodzenia

Rowniez nie zamierzam dyskutowac, szczegolnie gdy w dobrej wierze dziele sie wiedza a spotykam sie z betonem.

Powodzenia

Prosze sie theodor .Od kiedy to cafe racer ma byc wygodny szybki i wogole .Te motocykle to przewaznie sa  robione z  3 innych motocykli.To ze ma jezdzic to  raczej jest stawiane na ostatnim miejscu.Wujek dobra rada z ,,Misia'' sie znalazl.Czekam na etap koncowy  .Moj kolega buduje podobnego w swoim garage .Ale ty chyba 1 skonczysz.POWODZENIA

Forza Bagi - wiem, ze masz kilka ladnych sztuk... ;-]

To bardzo ciekawe, dawaj dalej i nie... sie!

Zabawa z kształtowaniem ramy zakończona  ;)

rama.jpg

Wgląda baaardzo fajnie, kibicuje i czekam na postępy :clap:

wwk    0

powiem krótko i na temat: zaje...sty, podoba mi się bryła tego motocykla, a rama to tak na wzór starego sbk (851) tego na którym wygrywał Roche. Projekt unikalny...

No to mi się zajebiście NIE podoba (ale doceniam chęć tworzenia - to zawsze jest pozytywne) :D ale ponieważ nie wnosi to nic istotnego do dyskusji ;) więcej się nie odezwę :)

Dziękuję wszystkim za dobre słowa, daje to niezłego powera.
A zgorzkniałym panom z motomaniaxa już podziękuje, spamujcie w innym temacie i proponuję udać się do okulisty skoro musicie podpisywać się tak wielką czcionką. Geometrie próbujecie oceniać  na podstawie zdjęć, to się nazywa profesjonalizm :clap: ja tam wolę skorzystać z firm, które mają do tego odpowiednie urządzenia pomiarowe.

A pozostałych uczestników tego forum zachęcam do przeczytania poniższego artykułu i wyciągnięcie wniosków, dlaczego panowie z motomaniaxa są obecni w każdym wątku:

http://www.menshealth.pl/forum/index.php?/blog/320/entry-3950-spam-na-forach/

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję do zobaczenia w Rybniku :wave:

Dziękuję wszystkim za dobre słowa, daje to niezłego powera.

A zgorzkniałym panom z motomaniaxa już podziękuje, spamujcie w innym temacie i proponuję udać się do okulisty skoro musicie podpisywać się tak wielką czcionką. Geometrie próbujecie oceniać  na podstawie zdjęć, to się nazywa profesjonalizm :clap: ja tam wolę skorzystać z firm, które mają do tego odpowiednie urządzenia pomiarowe.

A pozostałych uczestników tego forum zachęcam do przeczytania poniższego artykułu i wyciągnięcie wniosków, dlaczego panowie z motomaniaxa są obecni w każdym wątku:

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję do zobaczenia w Rybniku :wave:

:clap: :clap: :clap:

żeby nie było offa - Bagi Mocno kibicuje, trzymam kciuki i czekam na foty z postępu prac!

Tak, jesteśmy parką zgorzkniałych dziadków - jak myślimy sami o sobie to najbardziej przychodzi nam na myśl loża komentatorska z Muppet Show :-)

Już przyzwyczailiśmy się do roli "kolesia do bicia". Tylko jak ktoś ma rzeczywiście problem i zapytuje o wsparcie na forum, to ja się pytam - gdzie jest wsparcie "oficjalnego partnera forum" lub innych "technicznych"???

Bagi - Twój projekt napewno zapowiada się extra stylistycznie, zobaczymy jaki będzie finał. Chcieliśmy tylko podzielić się swoim doświadczeniem z przeszłości, gdzie założyliśmy zawieszenie SBKowe w półkach od 1098 do klasycznego monstera S4. Efekt był taki, ze motocykl nie posiadał stabilności kierunkowej przez zaburzoną przez nas sztucznie geometrię. Oczywiście u Ciebie może okazać się zupełnie inaczej, lub w warunkach toru Radom (tam testujesz z tego co mówiłeś) gdzie ciężko rozbujać się więcej jak do mniej więcej 80km/h, sprawdzenie poprawnego zachowania maszyny może być niemożliwe.

To tylko tyle. Nadal kibicujemy, nadal zgorzkniali - to się nie zmieni :-)

No Gościu............widzę, że lepisz piekne rzeczy. Co tu dodać............jedź z nami na Brno bedzie szybciej niz 80 km/h sprawdzimy tych Twoich amatorów od ramy :twisted:

Odnośnie zaczepnisi.......... to nikt z oficjalnych serwisów i serwisantów nie chce zabierac głosu bo ONI tu są i się zawsze dzieje jak wyżej. No tak jedni szczekają, a inni np. jada na szkolenie znowu do Bolonii zeby było profesjonalnie, zawodowo.

Bagi bywasz na kawce w DBB?

Musze powiadomic o dwoch sprawach, skoro w tym temacie to poruszono:

1. Pomylono pojecie: jest 'oficjalny partner wspierajacy klub,, to Ducati Torun. 'Oficjalnego partnera forum' nie bylo.

2. Na kanwie podlinkowanego przez bagiego blogu- otrzymalem juz dwie propozycje zapobiezenia opisanym tam zjawiskom. Prosze chetnych do pomocy, ktorzy maja pomysl - o kontakt via PW lub mejlem z podpisu. Jest maly, trzeba sie przyjrzec.

Przepraszam za OT.

Usunięto na prośbę autora

Edytowano przez Moderator004
prośba autora

Drogi korkir.A ja mysle i to chyba dobrze ze robisz tzw kółko wzajemnej adoracji firmy ,,moto cos tam cos tam maniax''Mozna to wywnioskowac z twoich wczesniejszych wypowiedzi z innych postów .Nie bede ich wklejal bo po co wiemy o co kaman.Moze sie lepiej nie wypowiadaj,bo jest to malo obiektywne.

Co do kłutni ja nie widze zeby ktokolwiek ją wzbuzal.Czy to jest Firma moto cos tam cos tam czy użytkownik Bagi.Co do wsparcia ja uzyskalem to np od Kolegi cinka .I nie bedziemy sie tu licytowac kto jest bardziej techniczny pomocny.Pan cinek za pomoc merytoryczno-techniczna nie chcial nic w zamian . Z wypowiedzi firmy moto cos tam maniax jasno mozna wywnioskowac ze w wielu wątkach robia sobie tak zwane podsmiec$#$#ki z motocyklistów.Po niektorych to splywa po innych troche mniej a moze nawet przeszkadza.Z drugiej strony forum traktuja czysto reklamowo.Co chwila admin obcina ciach reklama reklama .

W sumie muszę się zgodzić. Takiej bezinteresownej (czyli nic w zamian) pomocy więcej otrzymałem od MM niż od innych serwisów Ducati.

....

.....

Przepraszam za OT, ale tutaj wstawię się za Musielim i Theodorem, może mają wywaloną czcionką pod swoimi postami napisany tekst "motomaniax.pl", ale mimo wszystko daleko temu do bycia linkiem (lub inaczej hiperłączem).

Obaj Panowie z Motomaniaxa może mają barwne osobowości, które każdy ma prawo odbierać na swój sposób, ale i mi i wielu innym osobom potrafili niejednokrotnie po prostu pomóc przy motocyklach i nie tylko, nie licząc przy tym pieniędzy ani czasu jaki poświęcili.

Edytowano przez martyn

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.