Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
biker

czy STek ma blokade elektroniczna??

Polecane posty

Czesc wszystkim intryguje mnie w moim STku pewna sprawa ktora zauwazylem podczas testowania osiagow motocykla a mianowicie pewnie to glupio zabrzmi nie moge zlamac bariery 200/h fakt to nie jest motocykl stworzony do scigania sie z dziwiekiem ale zastanawia mnie czy nie mam jakiejs blokady elektronicznej gdyz nie moge przekroczyc danej predkosc oraz wskoczyc na wyzsze obroty niz 7500. Dodam tylko ze grzechotka przybyla do nas ze Szwajcarii.

Mój wypoczynek odcina przy 9500 obrotach, 2 z przodu dostępna jest bez problemu, więc musisz wydłubać "obcego" :idea:

A kiedy był robiony rzetelny serwis motocykla ?

luzy zaworowe, synchronizacja wtrysku, wymiana świec, filtr powietrza, filtr paliwa, itd...

Oraz czy jesteś pewien że czujnik prędkości i wszystkie elementy są OK.

Szwajcarzy podchodzą bardzo rygorystycznie do głośności oraz czystości spalin - Ekologia.

Misiu, jaki czujnik prędkośći? ST2 ma mechaniczny napęd speedometra

Skarpeta :o to dlatego czasami tak dziwnie pachnie z pod zbiornika :? . Serwis robiony jakies 3 tygodnie temu u Musieliniego. Puki co obstawiam elektronike, ale wyslucham różnych sugestii ;)

Zapytaj Darka, czy nie zginęła mu skarpeta :mrgreen: :lol: ...

A poważnie, nie raz się spotkałem z takim problemem z motocyklami sprowadzonymi ze Szarcajri...oprócz kwestii rygorystycznej ekologii, jeszcze są tam zniżki/zwyżki podatkowe...

W USA, dealer, miałby po takim czymś masę awyerów na głowie, bo godzi w wolności konstytucyjne, oczywiście w Kalifornii też są restrykcje ekologiczne, jednak tam nie dopuszcza się spadku mocy, o więcej niż 1 %, chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii...

Oddaj na serwis niech sprawdzą...

Pozdr. J-999

w Moto Guzzi Nevada jakie kiedyś ze szwajcarii przytochaliśmy z moim kumplem Marasem

była podobna niespodzianka - a wykonana była ciekawie - manetka do końca się nie odkręcała gdyż była założona przy przepustnicy taka rurka

proste ale było skuteczne Gutek szedł max 150 km/h

po wypierdoleniu elemetnu motocykl miał prawdziwe życie

nie potrafię ci lepiej tego wytłumaczyć - nie jestem mechanikiem

saluti

klaus

Nazywa się to ogranicznik otwarcia przepustnicy, ale wtedy na każdym biegu nie wkręca się tak jak powinien. Tym sposobem są dławione motocykle na tzw. dotarciu. Szczególnie pewnego japońskiego producenta.

Mało który mechanik ma ochotę rozpędzać motocykl klienta do 200km/h :D

Chyba że klient mocno nalega.

Pozostaje udać się do chłopaków :mrgreen: niech testują ...

Szwajcarski ST-ek ma wstawione 2 zestawy kryz. Dwie za przepustnicą w kanałach dolotowych i dwie przed wydechami. Chip w komputerze jest standardowy jak i sam komputer.

Prześledziłem swego czasu wszystkie fiszki do ST2 poszukując części oznaczonych na liście literkami "CH" i więcej grzechów nie pamiętam. Fiszki wrzuciłem w dziale "serwisówek" możesz je jeszcze raz przejrzeć.

Te kryzy na pewno ograniczają prędkość nie do 200 tylko podejrzewam, że zdecydowanie mniej skoro max w kraju Helwetów to 120km/h na autostradach.

Nie ma tam żadnej elektronicznej blokady. ST2 to tak prymitywny motocykl, że dziwne, że nie ma linki obrotomierza ;)

pozdr

Jak sie doczytalem szwjcaria jak i usa ma wymagania co do wyziewow, st4 ma roznice przy kompie, araz przy eprm-ie, [? ch i usa iles wykrecenia , europa iles tam]

osobiscie nie krecilbym i nie mam zamiaru.

Ja mam gdzieś taki chip Tritona i szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej różnicy po przekładce, więc wróciłem do defaultowego eproma. Oznaczony jest ST2 -067-

pozdr

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.