Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Fifi

Torby

Polecane posty

Sam w zeszlym roku szukalem czegos takiego i bylbym wowczas wdzieczny za informacje. no ale nic nie udalo sie zdobyc wiec zrobilem ze stalowych cienkosciennych rurek. moge zrobic nawet pod wymiar danej sakwy . jesli ktos by chciam dogadamy sie :) pozdro

no trochę pokombinowałeś. dla mnie wersja z 1foto trochę "przyciężka" i za solidna ale na pewno spełnia swoja rolę idealnie. ale przynajmniej sakwy stoją na wzmocnieniach i już nie obcieraja np. nakładki zadupka.. przemyślę sprawę, skoro już ktoś coś wymyślił może warto będzie zainwestować parę złotych ;) a'propo na ile wyceniasz swój pomysł i pracę? tak orientacyjnie?

Wczoraj tzn. 14maja zrobione :D jeszcze bezbarwny, sam mat jest zbyt miękki...

mocowanie do uchwytów wydechów w setach i na wieszaku górnych termikow...

koszt? drut 20, czarny mat 10, bezbarwny 10 świetna i zabawa...

IMAG0138.jpg

no ładnie pokombinowałeś :) same złote rączki na forum. może ja też się przymierzę na taki patent :?: tylko czasu brak....

A jak ja szukalem to nie bylo stelazy :) Ciekawy patent kolegi Martini , mi chodzilo o cos bardziej mocnego i zwartego i denerwowalo mnie ze sakwy przesuwaja sie z lewa na prawo. Zrobie 3 sztuki i wystawie na alegro wiec jak ktos bedzie chetny to zapraszam. po przez forum tez mozemy sie dogadac co do zakupu wstepnie mysle 130 zl Maluje podkladem i akrylem zeby bylo trwale i ladnie pomalowane .

post-716-1366036877,6755_thumb.jpg

martini, widze ze sakwy kupiłeś prawie takie jak moje :mrgreen: Ściągnij je bardziej na pasach co by się nie schodziły do koła ;)

A ja akurat dziś zrobiłem stelaże pod sakwy, przymiarka była a tu taki temat 8-)

czym je wypakowałem? chyba będzie jasne jak na foty zerkniecie...

Martini - mam takiego samego tankbaga - i teraz pytanie do Ciebie czy na Twoim zdjęciu torba jest prawidłowo założona, bo ja dla przykładu zakładam na odwrót i cały czas się zastanawiam czy robię dobrze?

A znacie może jakiś dobry sklep w Warszawie, gdzie można by podjechać, przymierzyć i uzyskać fachowa pomoc? Urlop niedługo i szukam jakiegoś rozwiązania żeby zabrać trochę rzeczy nad morze. Kufer raczej odpada ze względów estetycznych :D

Gość   
Gość

Również mam pytanie bo nie wiem czy tak jak mam to musi być czy może być lepiej :P

W moim 750 Sporcie mam 2 torby Oxforda: tank bag i na tył.

Łączna pojemność to chyba 60 l po rozłożeniu.

Z tym że są 2 kwestie:

• [*:31talx11]tank bag po rozłożeniu jest jakieś 5-10 cm od mojej brody :shock: wiec właściwie działa jak podpórka ociężałej głowy

• [*:31talx11]torba na tył ma mocowania (gumy z haczykami i rzepy) ale mam obiekcje czy podczas jazdy się nie zsunie

Mam 1,8m wzrostu tyle że pozycja na Sporcie tak trochę leżąca...

Jutro zamieszczę zdjęcia...

Gość   
Gość

Poniżej zdjęcia toreb na moto...[oczywiście pustych ale mają sprytne usztywnienia ścianek które po złożeniu są podłogą]

nierozłożonych i rozłożonych i widok jak niewiele są od głowy...

post-838-1366037114,3299_thumb.jpg

post-838-1366037113,9411_thumb.jpg

post-838-1366037113,7507_thumb.jpg

Nie ukrywam że tank bag rewelacja i pewnie na codzien będę z niego korzystał ...

a niestety trasy [prócz planowanej za jakiś miesiąc] to raczej niekoniecznie będzie mi dane :?

I stąd pytanie... czy aby napewno są to dobrze dobrane torby do tego sprzętu?

Jeśli by się okazało że są lepsze to nie wykluczone że te będą na sprzedaż...[lepsze nie znaczy droższe 8-) ]

Najlepszą odpowiedż da Ci krótka przejażdżka. Co najmniej 50 km.

Ja też kupiłem tankbaga i użyłem go dwa razy. Pozycja na sportowym motocyklu z bagiem pod brodą jest męcząca i nie bardzo się sprawdza.. Ale każdy ma swoje spostrzeżenia - więc najlepszy jest test. ;)

Gość   
Gość

no chyba będę musiał tak zrobić :?

zresztą tak się zastanawiam i jakoś nie widzę innego rozwiązania na tym sprzęcie...

Tankbag jest rewelacyjny na krótkie jazdy po mieście.

W trasie niestety na niektórych motocyklach bardziej wieje pod kask i gorzej się jedzie, szczególnie nie mogąc obniżyć pozycji do szybkiej jazdy.

Niestety motocykle (po za tymi z oryginalnymi kuframi bocznymi) nie są dostosowane do przewożenia czegoś więcej jak kierowcy - szczególnie te sportowe.

Nie będę oszpecał monstera jakimiś kuframi, torbami czy siatami na kierownicy.

Każdy oszpeca po swojemu, w końcu wolność jest i demokracja.

A tankbag rewela. Kto jeździ dalej niż wokół komina doceni zalety, nie wnikając w aparycje motonga. No chyba, że nazywa się Franz :mrgreen:

Miałem tankbang na Wdowie i Steku, których brzydocie nic nie zaszkodzi oraz na 999, której urodzie z kolei nic nie zaszkodzi. Na każdym motongu tankbag sprawdzał się ideolo, nie wyobrażam sobie trasy bez tego. Dodam, że przy okazji można się na nim położyć co przy długich przelotach nie jest bez znaczenia.

Nie będę oszpecał monstera jakimiś kuframi, torbami czy siatami na kierownicy.

Każdy oszpeca po swojemu, w końcu wolność jest i demokracja.

A tankbag rewela. Kto jeździ dalej niż wokół komina doceni zalety, nie wnikając w aparycje motonga. No chyba, że nazywa się Franz :mrgreen:

Miałem tankbang na Wdowie i Steku, których brzydocie nic nie zaszkodzi oraz na 999, której urodzie z kolei nic nie zaszkodzi. Na każdym motongu tankbag sprawdzał się ideolo, nie wyobrażam sobie trasy bez tego. Dodam, że przy okazji można się na nim położyć co przy długich przelotach nie jest bez znaczenia.

Zgadzam sie z Frankiem i dlatego wyrzuciłem go po 800m jazdy :twisted:

Najważniejsze, żeby się własna torba nie zgniotła. :mrgreen:

Zgadzam sie z Frankiem i dlatego wyrzuciłem go po 800m jazdy :twisted:

Koledze się zera pomyliły.Wyrzuciłeś go po 80m :mrgreen:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.