Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
NoLlI

748 zdechło po deszczu.

Polecane posty

Wracając z meetingu zaraz za Jarocinem 748 padło. Podejrzewam, że zawiniła burza. Jak rano odpaliłem było już coś nie tak, nie trzymał obrotów, gasł po chwili, nie chciał się wkręcać, strzelał w airboxa. Myślałem, że jak się dobrze zagrzeje to mu przejdzie. Niestety zaraz jak przejechałem Jarocin, dodałem gazu... i już nie pojechało. Wkręcał się tylko do 4tyś obrotów i nie dało się jechać. Moto musiałem zwoziź busem :cry: Dzisiaj rozłączyłem cewki, kable, wtyczki i popryskałem "kontaktem". Sprawdziłem świece i dają iskrę. Jakieś pomysły? Komputer też wydaje się być suchy. Wtryski? Ma ktoś jakieś inne propozycje?

Wymień świece na nowe. Jaki mają przebieg? To ,że dają iskrę o niczym nie świadczy. Mogą mieć przebicie. Od tego bym rozpoczął. Problem ma podłoże (najgorsze z możliwych) elektryczne. ;)

Może woda dostała się do zbiornika i filtr paliwa wymaga wymiany :mrgreen:

Niestety niektóre korki nie należą do szczelnych.

Cewki wyczyszczone, każdy kabelek wypsikany kontaktem i dalej nic. Dzisiaj sprawdzę to z paliwem...oby to było to.

No ja po tym deszczu miałem pod korkiem wode, tylko do baku się nie wlało ale było sporo wkoło środkowego korka. Więc ta opcja jest dosyć prawdopodobna.

To chyba nie woda w zbiorniku. Sprawdiłem szczelność korka, paliwo nie wycieka i nie wygląda tak jak by znajdowała się tam woda.

Ponawiam mój problem, w baku wody nie było, cewki sprawdzałem opór, według elektryka wszystko ok. Świece wymienione. Czy może to być np. czujnik położenia przepustnicy?

mam podobne problemy w m600 wymieniłem filtr paliwa oczyściłem zbiornik, stosuje dodatek do wiazania wody z benzyny, i dalej to samo, dziś rozebrałem przycisk startera bo czasami wogóle, silnik nie chciał zakrecić po wciśnięciu przycisku (martwa cisza) przycisk jest całkowićie rozbieralny i po rozebraniu zauwarzyłem tam wodę, styki były przyśniedziałe zobacze czy teraz za każdym razem starter będzie załapywał, kostki stacyjki też profilaktycznie oczyściłem. Ściągnołem też gumową osłonę (fajkę) z przewodu rozrusznika (wiecie o co chodzi :mrgreen: ) bo w środku zbierała się woda i śruba strasznie korodowała. Dodatkowo po odpaleniu czasami zaczynają spadać obroty silnika do zgaśnięcia przypuszczam że u mnie czas na serwis gaźników.

pzdr

jak dla mnie problem popularny - też jeździłem w burze. U mnie skończy się wymianą rozrusznika - jak dla mnie elektryka w Ducatach nie jest ich mocną stroną trzeba się poważnie pilnować z wilgocią - niestety

elektryka w Ducatach nie jest ich mocną stroną trzeba się poważnie pilnować z wilgocią - niestety

To fakt- amfibie to nie są, dlatego przestałem myć motor ;)

pompa jak na moje oko daje duże cisnienie, fakt nie miałem czy sprawdzić ale pół motoru oblałem. Filtr paliwa wymieniony, powietrza też. Moto odpala, wkręci się na 4-5 tyś obrotów i później kicha w airbox'a. Nie trzyma wolnych obrotów, tzn. pochodzi chwilę i później sobie zgaśnie.

hmmmm... a jak z paliwem jak moto pracuje? nie czujesz paliwa ,ze go zalewa? może jak strzela z air boxu to nie przepala dobrze mieszanki i kicha... a wtedy znów elektryka...hmmm

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.