MAZUR 0 Napisano Czerwiec 21, 2011 Wkońcu udało mi się ogarnąć nowego sprzęta w nowym malowaniu DUCATI 848 TROY BAYLISS ;-) Sorry za ilość zdjęć, ale ciesze sie jak dzieciok ;-) Nowe sety, amor skrętu, wyświetklacz biegów, termignoni dla ubogich czyli carbon sticker ;-), pozbyliśmy się też wożenia kobiety z tyłu, nie tylko dlatego, że wole sam, ale kobieta przymierza się do zakupu sprzęta dla siebie, zatem wszyscy będą zadowoleni ;-) Felgi polakierowane na biało- ale w macie- efekt dobry, ale ciężki do utrzymania w czystości, tak czy inaczej byłem tego świadomy. Póki co koniec inwestycji....... ;-) Mam nadzieje, że będzie sie podobać, tak czy inaczej mi sie podoba, a o to najważniejsze ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arachnia 1 Napisano Czerwiec 21, 2011 "Jest piękny, it's beautiful", super efekt na felgach :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 21, 2011 ...ee nie no :o stary :clap: :thumbup: A sucharka planujesz ? :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Billy 0 Napisano Czerwiec 21, 2011 wielkie gratulacje piekna maszynka!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Czerwiec 21, 2011 Super! Bardzo mi się podoba!! Z czasem musisz tylko karbon zamienić na Carbon. Ale tutaj sam "dojrzejesz" do decyzji. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Czerwiec 21, 2011 Fajne sprzęcicho, takie żywe i kanarkowe. Może po tych czarnych sportach Franzowych kolorowe moto budzi we mnie super kolorowe klimaty. Reggae, bimbały i plaża. Oh, yeah!!!!!! :D P.S. Ożywiłem sztukę dwoma kliknięciami w edytorze, z podmalowanymi rzęsami i puderkiem wygląda bardziej malowniczo.. Mam nadzieję, że właściciel się nie wqrwi, że tykam jego Lalę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Furious 0 Napisano Czerwiec 21, 2011 Wybaczcie brak kultury ale .... JEST ZAJEBISTY !!!!! Rozumiem że sam zrobiłeś ?? Powiem szczerze że to malowanie zawsze mi się najbardziej podobało. Na MAKSA zazdroszczę i cieszę się że takie cudo po Polsce lata :) DBAJ O NIEGO !!!! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Czerwiec 22, 2011 Jeśli chodzi o malowanie, to OK, ale te złote dodatki nijak mi nie pasują...ale to moje zdanie... Jeśli chodzi o konkretne potrzebne rzeczy w exploatacji motocykla, załóż sobie błotnik carbonowy nad tylne koło, tylny amorek nie dostanie tak w kość od resztek z opony ( cokolwiek to będzie), nie jest drogi już za 50-70 $ można kupić. Suche sprzęgło ( kpl. z antyhoppingiem), to większy wydatek, poza tym zwiększony o wstawienie moto do warsztatu, gdzie profesjonalnie Ci go włożą... Czy jest Ci potrzebne, sam zdecyduj... Dodatki można jeszcze uzupełnić w "szybkicarrierr" do tylnej zębatki + zestaw zębatek, ale to także nie jest tanie... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Czerwiec 22, 2011 Bardzo fajnie wyszło, podoba mi się! Dobra robota! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Czerwiec 22, 2011 No nareszcie Mazur ! Teraz wiem, na co uważać w czasie przemierzania poznańskich dziur ;) :mrgreen: Co do folii - hm...Theoś swoje wie ;) , ale jak "toto" wygląda po 4 miesiącach możesz obejrzeć u mnie ( :? ) Z osłony sprzęgła już zdarłem. Jak nie podkleiłeś od spodu osłony kolektora czymś mocniejszym (SuperGlut) szybko zacznie Ci to odłazić. Jeśli traktujesz to jako "etap przejściowy" - będzie dobrze. ;) Za całokształt - ode mnie 10 :!: (na 10 możliwych) :mrgreen: Kawał dobrej roboty :thumbup: Do zobaczyska - mam nadzieję :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAZUR 0 Napisano Czerwiec 22, 2011 Ciesze sie, że wam sie podoba, bo mi strasznie. Będe dbał o niego, jak zawsze dbałem o moto. Co do sucharka, może w przyszłości narazie brak funduszy. Do Carbonu dojrzałem, ale portfel jeszcze nie. Jeżeli chodzi o osłone nic sie z nią nie dzieje, a tłumiki okazały sie za ciepłe, nie że sie odkleja, ale im bliżej kolektora tym bardziej "jakieś takie rozmazane" ;-)- tak czy inaczej miała to być faza przejściowa. Tylni błotnik to podstawa, zatem z pewnościa doinwestuje moto w ten gadżet. Co do złotych setów, miał być kanarkowy, wyrazisty, rzucający sie w oczy, przede wszystkim dla bezpieczeństwa, więc stąd wybór na złotko. Kolejną opcją miała być biała perła w macie, ale coś za dużo klientów pyta o to malowanie ;-) Jeszcze to przykuło moją uwage: Ale Troy Bayliss bardziej mi sie podoba. Nic jade do pracy, oczywiscie moto.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 22, 2011 Widać pracę włożoną w motocykl, ale efekt końcowy popsuty przez kilka plastrów słoniny. Niemniej dobra droga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Czerwiec 22, 2011 Wygląda super! :) ...wiadomo, jeszcze nie skończony ale widać, że z czasem będzie jeszcze piękniejszy! :) Jeszcze suchar, trochę Carbonu i będzie dobrze!! :D ...rozumiem użycie folii karbonowej, nie na wszystko od razu jest kasa a efekt chce się mieć całościowy. Ja też ostatnio tak zrobiłem. Okleiłem przedni błotnik... :( Z daleka wygląda dobrze :) ...tylko z daleka... ;) ...się odłoży, się kupi prawdziwy! :) Powodzenia w dalszych pracach! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Czerwiec 22, 2011 Bardzo fajne moto, malowanie napewno unikatowe jak na 848, dobra robota :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Czerwiec 22, 2011 Ładnie bardzo ładnie. szkoda , że nie czarny :twisted: i sety tez czarne bym...... Fany, fany//////// Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Czerwiec 22, 2011 ...rozumiem użycie folii karbonowej, nie na wszystko od razu jest kasa a efekt chce się mieć całościowy. Ja też ostatnio tak zrobiłem. Okleiłem przedni błotnik... :( Z daleka wygląda dobrze :) ...tylko z daleka... ;) ...się odłoży, się kupi prawdziwy! :) Ja akurat to rozumiem, co Theo ? :lol: :lol: Moje tapety wyglądały nieźle nawet z bliska...ale czas i temperatura zrobiły swoje - sprzęgło już "obdarte". Niestety - fundusze na ten rok już się skończyły :cry: (patrz dział "Sprzedam" ;) ) A tu jeszcze tarcze i przekładki się upominają o wymianę, na crashpady ciągle gotówka ucieka w inne strony... Może po zimowaniu wyjadę "innym" Monsterem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmo77 0 Napisano Czerwiec 22, 2011 Troy Edition - bardzo fajne! Wymieniałeś komplet owiewki czy lakierowałeś? Ostatnio widziałem taki komplet plastików i tak się zastanawiałem czy sobie nie kupić tylko po to aby na razie na nie tylko patrzeć :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2wheels 0 Napisano Czerwiec 23, 2011 pomimo że jestem fanem czarnych felg w motocyklach z wyjątkiem malowania repsol w hondzie , w Twoim moto dwukolorowe malowanie kół jest fajnym pomysłem i ładnie się komponuje.Co do złotych wstawek , nie przejmuj się krytyką , moje zielone klamki też były zaskoczeniem nawet dla producenta i musiałem czekac dośc długo bo powiedzieli że nikt nie zamawiał do ducati zielonych :) ale fałszywego carbonu nie daruję , jak spotkam Cię mieście to zaraz usunę okleinę .Gratulacje sprzęt robi wrażenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAZUR 0 Napisano Czerwiec 23, 2011 jak spotkam Cię mieście to zaraz usunę okleinę .Gratulacje sprzęt robi wrażenie Najpierw trzeba będzie mnie złapać :D , widziałem chyba Twojego sprzęta w Starostwie, rejestrowałem wówczas swojego, jakieś 2-3 miechy temu, ale moge sie mylić. desmo77 częścć owiewek wymieniona, część lakierowana; tak czy inaczej mam teraz zapas owiewek, może coś strzeli mi do głowy z zapasowym lakierowaniem, ale to na zimowe wieczory, bo sezon w pełni. Co do naklejek karbonowych mam firmę, która pośredniczy w zmianie koloru pojazdów, zdaje sobie sprawę, że Carbon powinien być Carbonem, ale kierowane jest to do klientów, którym imitacja Carbonu nie przeszkdza, ja mam do tego spory dystans, póki wygląda estetycznie, może być. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2wheels 0 Napisano Czerwiec 23, 2011 pamietam ze stało tam 848 białe , wiec pewnie Twoje przed modyfikacjami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAZUR 0 Napisano Czerwiec 23, 2011 pamietam ze stało tam 848 białe , wiec pewnie Twoje przed modyfikacjami :) No jaki ten świat mały;-) Dobre tłumiki i ogólnie dopieszczony ten Twój Duc. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SCHNNAZZI 4 Napisano Czerwiec 24, 2011 Piękne moto. A powiedz mi co to za auto w białym malowaniu stoi za moto?? Jakiś body kit kosmiczny :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Czerwiec 24, 2011 to chyba corrado MAZURa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAZUR 0 Napisano Czerwiec 26, 2011 Piękne moto. A powiedz mi co to za auto w białym malowaniu stoi za moto?? Jakiś body kit kosmiczny :D Tak tak to Corrado- taki mały Damo Car: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 1861798328 Teraz tworzymy El Camino z 74 też fajny projekcik;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SCHNNAZZI 4 Napisano Lipiec 27, 2011 To Corrado jest zayebiste!! Masz talent. Ile bierzesz za malowanie auta?? Mniej więcej.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach