Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

Streetfighter 848 od poniedziałku?

Polecane posty

Wszystki testy w sumie takie same. Ja juz czekam na jakies porownania i oczywiscie cene na Polske. W angli juz wszystko - lacznie z konfiguratorem opcji - smiga jak ta lala.

Wszystki testy w sumie takie same. Ja juz czekam na jakies porownania i oczywiscie cene na Polske. W angli juz wszystko - lacznie z konfiguratorem opcji - smiga jak ta lala.

nie bardzo rozumiem porównania cen europejskich z UK. tam zawsze są najtańsze motocykle z najróżniejszych względów, bez względu na markę.

Drogi Panie w pięknym sweterku... chodziło raczej o porównanie z innymi streetami... na triumphem czy innym zagranicznym złem.

nie bardzo rozumiem porównania cen europejskich z UK. tam zawsze są najtańsze motocykle z najróżniejszych względów, bez względu na markę.

Ale dlaczego? Mają zawsze lepsze ceny bo co, bo mają gorszą pogodę i trzeba im osłodzić? Nigdy tego nie zrozumiem :evil: To samo US&A

Niskie ceny w USA wynikaja z nizszego poziomu lub w niektorych przypadkach braku cel na importowane towary.

Niskie ceny w USA wynikaja z nizszego poziomu lub w niektorych przypadkach braku cel na importowane towary.

Wewnątrz EU nie ma ceł na towary.

stany mają zazwyczaj uboższe wersje, a także rynek jest znacznie większy od europejskiego.

Odnośnie UK nigdy tego nie rozumiałem, może dlatego, że mają kierownicę z lewej strony??

Generalnie skupiając się na UK, to zarówno motocykle z kraju kwitnącej wiśni jak i "wyroby" europejskie są sporo tańsze. Wynika to z albo niższej ceny zakupu lub niższej marży rekompensowanej wolumenem sprzedaży.

Albo krótszą drogą producent - salon sprzedaży - USA.

Ciekawe jak w UK.

W EU niestety droga krótka nie jest:

producent - importer Europejski (jeśli pojazd jest spoza EU) - importer w PL - salon sprzedaży.

Chociaż coś w tej marży też jest, jak sprzedaje się 500 motocykli rocznie a 20.

Napewno w UK sprzedaje sie w cholre wiecej motocykli. Dodatkowo czy przypadkiem Angole nie maja 17,5% Vat vs nasze 24%?

W UK jest 20% Vat.

To wy macie za drogo nie wiadomo z jakich powodow. Sory juz wiem..........Polska to kraj dla bogatych ;)

A tak na powaznie. UK to jeden z europejskich krajow gdzie motocykli sprzedaje sie najwiecej. A to pewnie jest powodem do nie zawyzania cen.

To jak coś polecasz kupienie nowego w UK? W ogóle można tak bez żadnych problemów, jedynie tłumaczenie dokumentów do rejestracji? Nigdy się tym nie interesowałem zbytnio.

Z tym kupieniem nowego to nie tak latwo.

Trzeba miec adres na ktory zostanie wystawiony dowod rejestracyjny. Da sie zalatwic majac znajomego.

Trzbe kupic tez ubezpieczenie, chociaz na kilka dni bo bez niego nie wypuszcza ze sklepu. Da sie zalatwic jezeli ma sie adres w uk.

Kupno nie trwa pol godziny jakby sie wydawalo. Czyli przychodzisz z kasa i bierzesz. Tu tak to nie wyglada. Papiery, rejestracja, tax i wszystkie inne pierdoly robi za ciebie sklep. Ty przychodzisz za kilka dni, czasami wiecej odebrac motocykl gotowy do drogi ze wszystkimi dokumentami (jezeli masz ubezpieczenie). Wiec w ciagu jednej wizyty tego nie zalatwisz. Musisz miec znajomego :lol:

Rejestracja w Polsce ......................... Motocykl musi byc starszy niz 6 miesiecy lub miec przejechane wiecej niz 6k kilometrow (dokladnie sczegolow nie pamietam) by nie zaplacic podatku. Rozumiesz ;)

Potem to juz norma jak przy kazdym innym uzywanym sprzecie.

Ps. Najlepiej to kup nowego, ja nim pojezdze i za 6 miesiecy odbierzesz jako uzywany ;) :lol:

Nie ma sprawy! :mrgreen:

Jeszcze tylko dorzucisz tylko dodatków co do każdego swojego motocykla dokładasz i mamy deala! :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.