Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
bialy114

[K] Kask "S" tani i dobry :))

Polecane posty

W związku z planowanymi "przedsięwzięciami" - chętnie przyjmę za psie pieniądze kask rozm "S" dobrej jakości. :mrgreen:

Może być poobdzierany, bez szyby, ale z możliwością bezpiecznego używania po ogarnięciu.

Pójdzie do lakierowania, więc wolałbym nie kupować nowego i płacić za logo, "malowanie" itd ;)

Jakby ktoś planował wyrzucić ( :lol: ) lub leży gdzieś zakurzony w garażu...

Nie stać mnie na Shoei'a, Arai'a itp TOP MODEL kaski.

Obecnie mam AGV K-3 - i jest mi z nim dobrze. Jeśli nie znajdę "lepszego" modelu - kupię taki sam (np. TUTAJ)

Czekam na oferty.

pozdr

jak byś określił budżet to może coś znajdę w swojej kolekcjii.

głównie posiadam arai (w sumie 10) i kilka sharków i coś tam jeszcze...

wszystkie"S"

jak byś określił budżet

Tego AGV K-3 można dostać za ok 250 zł, więc to o taki pułap mi chodzi. Jeśli trzeba będzie dołożyć trochę za posiadanie Arai'a (mimo tego, że nie będzie to widoczne z zewnątrz ;) ) i świadomość porzędnego garniaka na mojej białej głowie... kwestia - jak u większości - KASY ;)

Myślę, że gdybyś coś w tych okolicach miał na sprzedaż - to może na PW ponegocjujemy ? :D

Planuję na następny sezon zadbać o swoja widoczność i "przyodziać się" na biało - na dodatek będzie to spójne z moim nickiem :lol:

Kurtka już jedzie, więc...może masz w swojej kolekcji coś w kolorze "gładki biały" ? :roll: :)

mam dwa białe NR-3 i jeden Nick Doohan pierwszy model

wracam 15,11... zrobię fotki i wyślę.

Ok - szczekam cierpliwie - im dłużej - tym więcej kasy będę mógł przeznaczyć ;) :lol:

Planuję na następny sezon zadbać o swoja widoczność i "przyodziać się" na biało - na dodatek będzie to spójne z moim nickiem :lol:

Kurtka już jedzie, więc...może masz w swojej kolekcji coś w kolorze "gładki biały" ? :roll: :)

chciałem zaproponować Ci Leviora s-kę czarną, ale doczytałem, żeś "biały" he he jak Stig !!!

Zulus - Bracie - tak, jak napisałem w pierwszym poście kolor nie jest najważniejszy - CENA odgrywa rolę kluczową. Polakierować - i to jeszcze w tak skomplikowany sposób, jak "całość na biało" - to nie problem. :D

Zostawię sobie możliwość wyboru, jak Mini wyląduje. ;)

Jak masz jakieś foto (i cenę) - to poproszę na [email protected]

pozdr

"biały" he he jak Stig !!!

Hehehe - no tak - tylko jeszcze umiejętności trzeba szlifować :lol:

Bardziej mi chodzi o widoczność i ewentualne skojarzenie mnie z Policjantem na moto przez puszkarzy ;)

Boa    0

Bardziej mi chodzi o /.../ ewentualne skojarzenie mnie z Policjantem na moto przez puszkarzy ;)

Why :?: :shock:

KAŻDY (ja również) widząc Policję stara się jechać "najgrzeczniej, jak potrafi". ;)

Jeśli ktoś zobaczy mnie w lusterku (a będę bardziej widoczny "na biało" niż w czarnej kurtce) to tylko plus dla mnie. Jeśli na dodatek pomyśli "Pies na moto" to mam drugi plus: miejsce przy "przerywanej" :)

Tak sobie kombinuję po 20 latach za kółkiem... ;)

Ale przecież mogę się mylić - wtedy zostanie tylko udawanie Stiga :lol: :lol: :lol: czyli znowu podróba :lol: :lol: :lol:

Pewien znajomy ma Hondę Deauville sprzęt podobny do policyjnych, kolor srebrny, + paski odblaskowe za to bez napisów, kask biały, kurtka czarna ...

Niestety często zdarzają się puszkarze ostro hamujący - zauważenie w lusterku wstecznym takiego motocykla (niestety trzeba uważać i zachowywać stosowny odstęp), po za tym ustępują.

Ima bardziej widoczny tym teoretycznie bardziej bezpieczny.

Chyba że trafi się na tzw.: psa ogrodnika - nie ustąpi i będzie zajeżdżał ... na szczęście takich jest coraz mniej - naturalna eliminacja (po kilku mandatach człowiek się uczy że nie wolno nikomu zajeżdżać drogi :lol: )

THX Misiek - wezmę pod uwagę :)

Przez świadomość swoich marnych umiejętności raczej nie decyduję się na "niepewne" manewry na moto.

Widzę to (po przepoczwarzeniu się z puszkarza w motocyklistę), że "kultura w narodzie rośnie", ale im częściej kierowca auta kupuje moto, tym szybciej ten proces postępuje :mrgreen:

Jak ktoś nigdy nie siedział na moto raczej nikła jest szansa na zrozumienie, a co za tym idzie uprzejmość.

Pozdr.

P.S.

W dalszym ciągu zbieram oferty (i kasę :lol: ) na kask. :D

Jak ktoś nigdy nie siedział na moto raczej nikła jest szansa na zrozumienie, a co za tym idzie uprzejmość.

Nie ma tutaj reguły.

Nie ma tutaj reguły.

Oczywiście !

Nie określałem tego jako regułę - lecz widzę sam po sobie, że odkąd sam zacząłem dosiadać o2o przynajmniej 3 razy częściej spoglądam w lusterka niż do tej pory. Stąd ta wypowiedź. Jasne, że są ludzie, którzy będą dawali miejsce (obojętne, czy z uprzejmości, czy z myślenia: "Niech już pojedzie i będę miał go z głowy") bez praktyki na moto. W każdym razie: oby nam wszystkim jeździło się miło i uprzejmie, ze zrozumieniem dla każdego środka lokomocji, a wtedy nasze szanse na powrót do domu w jednym kawałku zdecydowanie rosną. :D

A tzw. "buraków" nie brakuje nigdzie - na moto również :oops: Miałem ostatnio "przeprawę" z "motocyklistą" (celowo wziąłem 'go' w cudzysłów) - ale to nie temat na tę opowieść. ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.