bialy114 1 Napisano Listopad 1, 2011 W związku z planowanymi "przedsięwzięciami" - chętnie przyjmę za psie pieniądze kask rozm "S" dobrej jakości. :mrgreen: Może być poobdzierany, bez szyby, ale z możliwością bezpiecznego używania po ogarnięciu. Pójdzie do lakierowania, więc wolałbym nie kupować nowego i płacić za logo, "malowanie" itd ;) Jakby ktoś planował wyrzucić ( :lol: ) lub leży gdzieś zakurzony w garażu... Nie stać mnie na Shoei'a, Arai'a itp TOP MODEL kaski. Obecnie mam AGV K-3 - i jest mi z nim dobrze. Jeśli nie znajdę "lepszego" modelu - kupię taki sam (np. TUTAJ) Czekam na oferty. pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINI-MAN 1 Napisano Listopad 3, 2011 jak byś określił budżet to może coś znajdę w swojej kolekcjii. głównie posiadam arai (w sumie 10) i kilka sharków i coś tam jeszcze... wszystkie"S" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 3, 2011 jak byś określił budżet Tego AGV K-3 można dostać za ok 250 zł, więc to o taki pułap mi chodzi. Jeśli trzeba będzie dołożyć trochę za posiadanie Arai'a (mimo tego, że nie będzie to widoczne z zewnątrz ;) ) i świadomość porzędnego garniaka na mojej białej głowie... kwestia - jak u większości - KASY ;) Myślę, że gdybyś coś w tych okolicach miał na sprzedaż - to może na PW ponegocjujemy ? :D Planuję na następny sezon zadbać o swoja widoczność i "przyodziać się" na biało - na dodatek będzie to spójne z moim nickiem :lol: Kurtka już jedzie, więc...może masz w swojej kolekcji coś w kolorze "gładki biały" ? :roll: :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINI-MAN 1 Napisano Listopad 3, 2011 mam dwa białe NR-3 i jeden Nick Doohan pierwszy model wracam 15,11... zrobię fotki i wyślę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 3, 2011 Ok - szczekam cierpliwie - im dłużej - tym więcej kasy będę mógł przeznaczyć ;) :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zulus 1 Napisano Listopad 4, 2011 Planuję na następny sezon zadbać o swoja widoczność i "przyodziać się" na biało - na dodatek będzie to spójne z moim nickiem :lol: Kurtka już jedzie, więc...może masz w swojej kolekcji coś w kolorze "gładki biały" ? :roll: :) chciałem zaproponować Ci Leviora s-kę czarną, ale doczytałem, żeś "biały" he he jak Stig !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 4, 2011 Zulus - Bracie - tak, jak napisałem w pierwszym poście kolor nie jest najważniejszy - CENA odgrywa rolę kluczową. Polakierować - i to jeszcze w tak skomplikowany sposób, jak "całość na biało" - to nie problem. :D Zostawię sobie możliwość wyboru, jak Mini wyląduje. ;) Jak masz jakieś foto (i cenę) - to poproszę na [email protected] pozdr "biały" he he jak Stig !!! Hehehe - no tak - tylko jeszcze umiejętności trzeba szlifować :lol: Bardziej mi chodzi o widoczność i ewentualne skojarzenie mnie z Policjantem na moto przez puszkarzy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Listopad 7, 2011 Bardziej mi chodzi o /.../ ewentualne skojarzenie mnie z Policjantem na moto przez puszkarzy ;) Why :?: :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 7, 2011 KAŻDY (ja również) widząc Policję stara się jechać "najgrzeczniej, jak potrafi". ;) Jeśli ktoś zobaczy mnie w lusterku (a będę bardziej widoczny "na biało" niż w czarnej kurtce) to tylko plus dla mnie. Jeśli na dodatek pomyśli "Pies na moto" to mam drugi plus: miejsce przy "przerywanej" :) Tak sobie kombinuję po 20 latach za kółkiem... ;) Ale przecież mogę się mylić - wtedy zostanie tylko udawanie Stiga :lol: :lol: :lol: czyli znowu podróba :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Listopad 8, 2011 Pewien znajomy ma Hondę Deauville sprzęt podobny do policyjnych, kolor srebrny, + paski odblaskowe za to bez napisów, kask biały, kurtka czarna ... Niestety często zdarzają się puszkarze ostro hamujący - zauważenie w lusterku wstecznym takiego motocykla (niestety trzeba uważać i zachowywać stosowny odstęp), po za tym ustępują. Ima bardziej widoczny tym teoretycznie bardziej bezpieczny. Chyba że trafi się na tzw.: psa ogrodnika - nie ustąpi i będzie zajeżdżał ... na szczęście takich jest coraz mniej - naturalna eliminacja (po kilku mandatach człowiek się uczy że nie wolno nikomu zajeżdżać drogi :lol: ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 8, 2011 THX Misiek - wezmę pod uwagę :) Przez świadomość swoich marnych umiejętności raczej nie decyduję się na "niepewne" manewry na moto. Widzę to (po przepoczwarzeniu się z puszkarza w motocyklistę), że "kultura w narodzie rośnie", ale im częściej kierowca auta kupuje moto, tym szybciej ten proces postępuje :mrgreen: Jak ktoś nigdy nie siedział na moto raczej nikła jest szansa na zrozumienie, a co za tym idzie uprzejmość. Pozdr. P.S. W dalszym ciągu zbieram oferty (i kasę :lol: ) na kask. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Listopad 8, 2011 Jak ktoś nigdy nie siedział na moto raczej nikła jest szansa na zrozumienie, a co za tym idzie uprzejmość. Nie ma tutaj reguły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 8, 2011 Jak ktoś nigdy nie siedział na moto raczej nikła jest szansa na zrozumienie, a co za tym idzie uprzejmość. Nie ma tutaj reguły. Oczywiście ! Nie określałem tego jako regułę - lecz widzę sam po sobie, że odkąd sam zacząłem dosiadać o2o przynajmniej 3 razy częściej spoglądam w lusterka niż do tej pory. Stąd ta wypowiedź. Jasne, że są ludzie, którzy będą dawali miejsce (obojętne, czy z uprzejmości, czy z myślenia: "Niech już pojedzie i będę miał go z głowy") bez praktyki na moto. W każdym razie: oby nam wszystkim jeździło się miło i uprzejmie, ze zrozumieniem dla każdego środka lokomocji, a wtedy nasze szanse na powrót do domu w jednym kawałku zdecydowanie rosną. :D A tzw. "buraków" nie brakuje nigdzie - na moto również :oops: Miałem ostatnio "przeprawę" z "motocyklistą" (celowo wziąłem 'go' w cudzysłów) - ale to nie temat na tę opowieść. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 20, 2011 Kask zakupiony - THX MINI-MAN :D Temat do zamknięcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach