Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
klekot999

Testastretta???

Polecane posty

krl    0

No no i testastretta i koni mu bez liku przybyło, Pomorskie powietrze widać mu służy.

Klekocie zabiję.

Miałem już pieniędzy nie wydawać na sprzęt w tym roku. A gość ma fajny zestawik.

KGr    1

Tez zauwazylem, kola, silnik - nie takie. Swoja droga dobrze ze daleko mam, bo pewnie bym i tak pojechal zobaczyc...

Po motocykl sprowadzony z GB - a szczególnie w przypadku Ducati - nie chciało by mi się jechać nawet na drugą stronę ulicy... :lol:

Po motocykl sprowadzony z GB - a szczególnie w przypadku Ducati - nie chciało by mi się jechać nawet na drugą stronę ulicy... :lol:

troche zbyt ogólne stwierdzenie!!

Lepszy zadbany z GB niż zajechany z Włoch

Jasne, że tak - ale musicie przyznać, że w Dukatach z GB odłażący lakier z silnika i "wszechobecna" korozja jest częstszym zjawiskiem niż ładny i zadbany egzemplarz? Bo tych"pięknych" z GB to naoglądałem się już zbyt dużo... i w każdym te same, wyżej opisane mankamenty. Nie wspomnę o lampie świecącej asymetrycznie w lewą (po brytyjsku) stronę...

Pojeździsz w Polsce na co dzień, tzn. również w deszczu to na pewno ci odejdzie lakier ze silnika. Jest to przypadłość wszystkich Ducati, a szczególnie chłodzonych powietrzem.

ale majac wybór Włochy/GB to nieporównywalnie wieksze prawdopodobieństwo jest że z tego drugiego będzie obłaził lakier.

Mówimy o momencie zakupu. No chyba że ktos wychodzi z założenia ze i tak będzie napierał w deszczu przy +5 to mu stan lakieru nie robi róznicy.

KGr    1

w GB motocyklem jezdzi sie caly rok, doslownie. Zjawisko sniegu czy lodu na drodze ze wzgledu na wyspiarski klimat jest tam bardzo rzadkie, wiec pomimo nieustajacej szarugi, wiecznego deszczu przeplatajacego sie z mgla etc, sezon trwa tam caly deszczowy rok. To nie jest kwestia dbania, tylko klimatu. Tak jak powiedzial kolega wyzej, zacznij jezdzic w deszczu przez caly rok, w Polsce bedzie wygladal tak samo. Tylko poyniej, bo az tyle deszczu nie ma i mamy jednak zime.

Dlatego wolę motocykle z innych części europy niż UK, bo na Wyspach chciał nie chciał jeździsz w deszczu - i dlatego maszyny są zazwyczaj w takim stanie w jakim są... :?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.