Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
rosper

Ducati Streetfighter uszkodzony

Polecane posty

Witajcie forumowicze,

chciałbym sprzedać mojego Ducati Streetfightera. Rok produkcji 2010, sprzęt prosto z salonu, oczywiście wszystkie instrukcje, papiery, kulczyki, foldery dodatkowe, karta gwarancyjna itp. Motocykl na gwarancji w Polsce, przeszedł pierwszy przegląd oczywiście w polskim serwisie.

Niestety we wrześniu 2010 roku miałem nim wypadek. Motocykl przejechał ok 1300km, czyli praktycznie nic. Uszkodzenia to przód i tył motocykla, przy niewielkiej prędkości przekoziołkował po zahaczeniu o krawężnik. Cała lewa i prawa strona bez uszkodzeń, silnik nie draśnięty. Uszkodzona felga przód i tył, dolna chłodnica, kierownica, plastiki zadupka, lampa przód, bak do pomalowania. Generalnie zainteresowani motocykl muszą obejrzeć :)

Poniżej zdjęcia motocykla oraz części - motocykl rozebrany do oględzin.

Cena za motocykl - 24 000 zł

Zapraszam na oględziny :)

pb201853.jpg

pb201852.jpg

pb201851.jpg

pb201846.jpg

pb201845.jpg

pb201844.jpg

pb201839.jpg

pb201838.jpg

pb201836.jpg

Ech... gdybym tylko mógł sobie pozwolic to dziś bym jechał po niego.

Kiedyś to moje marzenie..

Teraz chyba też, ale proza życia kieruje w stronę Multi..

Machniom za Wdowe? :mrgreen:

proza życia kieruje w stronę Multi..

Machniom za Wdowe? :mrgreen:

Multi jest super praktyczna, no ale wiesz, nie wszystko w życiu musi być praktyczne i wynikową racjonalnych wyborów ;)

nie wszystko w życiu musi być praktyczne i wynikową racjonalnych wyborów ;)

Wiem, przez chwię nawet myślałem o Libanie Wdową, ale jednak.. :mrgreen:

Ciekawa geometria przedniego zawieszenia - rama do wymiany? :roll: :?

golenie z fotki wygladaja na podgiete, a rama?

Z fotkami tak jest, w żeczywistosci moze byc wszystko proste, albo wprost przeciwnie.

Rama do wymiany. Wg niektórych do zrobienia za niewielkie pieniądze, no ale sami wiecie jak to jest z takimi zabawami

No, w pierwszym poscie nic o krzywej ramie nie wspomniałes. ;)

24000zł za streeta z krzywą ramą, pogiętym zawieszeniem / felgami i połamanymi wszystkimi szpejami? :roll: :lol: Ale OK, może się nie znam - w końcu sprzęt jest wart tyle, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić ;)

Powiedz czy ubezpieczalnia na tyle wrak wyceniła? Jeśli oczywiśce możesz napisać. (jeśli miałeś AC i była z niego likiwdacja).

musieli

Ehhh, no przecież wiadomo, ze wszystko jest kwestią do przedyskutowania. Nie znam się na picowaniu motocykli itp, nie wiem za ile taki motocykl może się sprzedać. A Ty wiesz? ile takich sprzętów jest na rynku żeby mieć skale porównawczą, co? Z chęcią posłucham Twojej opinii.

Wiem po prostu jak dużo za niego zapłaciłem, cena która podałem oczywiście jest do negocjacji, a starałem się uwzględnić naprawy / wymiany elementów uszkodzonych. Wiesz ile kosztuje nowa rama w serwisie w PL, ile za granicą? Można ten motocykl zrobić za relatywnie niewielkie pieniądze (relatywnie jak na Ducati).

Motocykl jest nowy powypadkowy, nie picowany i nie skalany ręką jakiegoś cwaniaka handlarza. Zapraszam na oględziny :) Ja chcę po prostu sprzedać i uważam, ze wszystko jest kwestią do dogadania.

Pozdrawiam

Powiedz czy ubezpieczalnia na tyle wrak wyceniła?

Nie, ubezpieczalnia nie miała co wyceniać, bo motocykl nie był ubezpieczony AC

To, że zapłaciłeś za niego dużo to wiadomo. To, że go nie ubezpieczyłeś to Twoja sprawa. Wiem dokładnie ile kosztują nowe elementy, zarówno w naszym kraju jak i za granicą 8-) To, że jest to nowy "motocykl" ("" bo to już raczej trzeba nazwać wrak powypadkowy) też wiem, ale jego wartość w takiej całości praktycznie spadła do 10% tego z przed wypadku (ocalał na dobrą sprawę silnik i drobne elementy). Obawiam się tylko właśnie tego, że koniec końców - jak to zwykle u Nas w Polsce bywa - kupi go jakiś rzeźnik handlarz, naprawi na sztukę a potem ktoś zrobi sobie kuku taką brzytwą. Tyle na temat.

kupi go jakiś rzeźnik handlarz, naprawi na sztukę a potem ktoś zrobi sobie kuku taką brzytwą. Tyle na temat.

Tak, wykupienie AC to moja sprawa, kolega pytał więc odpowiedziałem.

Z pewnością jeżeli puszczę motocykl na Allegro to taki będzie jego los u handlarza, szkoda gadać.

Tak czy inaczej, jestem otwarty na propozycje, z pewnością się dogadamy :) Motocykl do obejrzenia, wszystko można pomacać przed zakupem i ustalić cenę.

Chcę go sprzedać gdyż muszę spłacić nową nogę. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to proszę o propozycje na maila.

Pozdrawiam :)

kupi go jakiś rzeźnik handlarz, naprawi na sztukę a potem ktoś zrobi sobie kuku taką brzytwą. Tyle na temat.

Tak, wykupienie AC to moja sprawa, kolega pytał więc odpowiedziałem.

Z pewnością jeżeli puszczę motocykl na Allegro to taki będzie jego los u handlarza, szkoda gadać.

Tak czy inaczej, jestem otwarty na propozycje, z pewnością się dogadamy :) Motocykl do obejrzenia, wszystko można pomacać przed zakupem i ustalić cenę.

Chcę go sprzedać gdyż muszę spłacić nową nogę. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to proszę o propozycje na maila.

Pozdrawiam :)

Rozumiem. Życzę Ci powodzenia - bo wiadomo, że zdrowie jest najważniejsze. Niemniej jednak powiem Ci, że mała jest szansa byś dostał taką sumę za to co zostało z tego wspaniałego motocykla... :? Pewnie sprzedając poszczególne części na ebay-u uzyskał byś większą sumę, ale jest to dosyć upierdliwe i czasochłonne.

KGr    1

Chcę go sprzedać gdyż muszę spłacić nową nogę.

:o :(

Niestety to nie przenosnia zadna. Kolega pisal tutaj jakis czas temu o swoim wypadku w ktorym wlasnie ucierpial sprzedawany motocykl, a co gorsza - powaznie ucierpial on sam. Naprawde przykra sprawa...

Rosper, trzymam za ciebie i twoj powrot do zdrowia kciuki!

Chcę go sprzedać gdyż muszę spłacić nową nogę.

:o :(

Niestety to nie przenosnia zadna. Kolega pisal tutaj jakis czas temu o swoim wypadku w ktorym wlasnie ucierpial sprzedawany motocykl, a co gorsza - powaznie ucierpial on sam. Naprawde przykra sprawa...

Rosper, trzymam za ciebie i twoj powrot do zdrowia kciuki!

Przyłączam się do powyższego. Mam nadzieje że koniec końców będziesz zadowolony z uzyskanych pieniążków jak i przyszły właściciel nie wtopi przez 'cwaniaka'...

Mam nadzieje że koniec końców będziesz zadowolony z uzyskanych pieniążków jak i przyszły właściciel nie wtopi przez 'cwaniaka'...

Dzięki za wsparcie chłopaki :)

No nic, puszczę go jutro na allegro, mam nadzieję, że kupi go ktoś dla siebie a nie jakiś handlarz "cwaniaczek"

Pozdrowionka

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.