Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
lkrencik

748C życie po życiu projekt by lkrencik

Polecane posty

krl    0

Ale kolor na ramie to nie orginał? czy to kwestia zdjęć?

widać że Wać Pan w lakierach robisz skoro na zdjęciach robionych iphonem rozpoznajesz poprawnie kolorystykę

to raal 3020

krl    0
widać że Wać Pan w lakierach robisz skoro na zdjęciach robionych iphonem rozpoznajesz poprawnie kolorystykę

to raal 3020

Tak własnie myślałem że za dużo w nim pomarańczu.

A komu o tym decydować? :twisted: :lol: Jest w sam raz :D

powiedzmy... miała byc coca-cola a jest strazacki czerwony... pomylka przy podawaniu koloru

Oczywiście każdy ma swoją wizję ale ja osobiście nie rozumiem - malować pięknie monowahacz i przykrywać go carbonową nakładką :eh:

krl    0

A komu o tym decydować? :twisted: :lol: Jest w sam raz :D

Już dawno dawno Pan Fabrizio Taormina zdecydował jakie kolor będzie miała gama motocykli Ducati i na ramę do 748 i wszystkich innych wybrał taki a nie inny kolor. ;)

Oczywiście każdy ma swoją wizję ale ja osobiście nie rozumiem - malować pięknie monowahacz i przykrywać go carbonową nakładką :eh:

za duzo tego złota by było uwierz mi, a taktu dyskretnie przebija spod spodu

Jak mówiłem każdy ma swoją wizję. Anyway ten kolor a'la magnezowy moim zdaniem wygląda całkiem przyjemnie.

Już dawno dawno Pan Fabrizio Taormina zdecydował jakie kolor będzie miała gama motocykli Ducati i na ramę do 748 i wszystkich innych wybrał taki a nie inny kolor. ;)

A Desmosedici? Przeca czerwony na nim jest właśnie taki "krzyczący" :D

krl    0

A Desmosedici? Przeca czerwony na nim jest właśnie taki "krzyczący" :D

Owszem ta czerwień na Desmosedici to Rosso Corse Variante D lub Rosso Grand Prix ale tan kolor nie ma nic wspólnego z marchewkowym czerwonym kolorem, owszem jest krzyczący ale pomarańczu w nim brak ZAPEWNIAM.

Tak czy siak wybór jest wasz i nalezy go uszanować.

Prace stoją - nie mogę znaleźć części które skrzetnie poukrywałem w piwnicy... heh

Kolor właśnie w deche. Sam mam na ramie czystą czerwień, co świeci przy słońcu aż na pomarańcz ( a jest to tylko i wyłącznie czerwień RAL chyba 3020 ? ). Na prawdę od razu widać że rama to kratownica, urywa jajca, i akurat pasuje do mega błyszczącego baku - Tutaj mam nadzieję że bedzie podobnie...

Jak już szukasz, to może znajdź też mój zgubiony filtr powietrza ( a takie duże pieroństwo... ) :D

Szkoda że silnika sie nie udało odświerzyc wizualnie, ale reszta jest ok.

Mnie sie akurat podoba zestawienie koloru wahacza z ta nakładką carbonową.

Generalnie jest ok.

P.S. Fajny kapeć na tyle ;)

Jak już pisałem - darowany mnie przez Ciebie... Theo widzę żę w końcu się zgadzamy w wizualnych kwestiach w końcu

nie wiemczy ktoś zauważył czego brakuje - tył złożony jest na gotowo - taka mała podpowiedź

Tam brakuje niemal wszystkiego.

Począwszy od elementów zestawu napedowego, przez jarzmo zacisku i sam zacisk a na tarczy hamulcowej kończąc.

Po pierwsze jarzmo jest - ciekawe jak bys złożył koło bez jarzma :D

Wczoraj poczyniłem kilka prac nad motorkiem wraz z kolegą - składaliśmy bez service manuala któey został w domu :(

Na szczęście kolega ma mega wyobraźnię i z lekką pomocą Theo doszliśmy co i jak - niestety w 748 nie da sie złożyć bez osłon rozrządu tak jak chciałem bo zaraz koło pasków idą różne przedziwne przewody i boję sie że źle by się to skończyło

w piątek plan finalnego złożenia i odpalenia a na chwilę obecną moto wygląda tak:

post-357-1366038010,7619_thumb.jpg

post-357-1366038010,9334_thumb.jpg

post-357-1366038011,3824_thumb.jpg

Fajnie to wygląda :) . Ja niestety utknąłem na etapie łożysk wachacza i dalej niestety bez nich nie ruszę . Ktoś tez na forum powiedział że lakiernicy odliczają czas inaczej - święte słowa , czacha i zadupek mam gotowe ale boków i baku jeszcze nie dostałem . Podobno mają być jutro . Mimo wszystko ide w zakład że pierwszy wyjadę z garażu :) . Powodzenia

no dobra wygrałeś :) . Ja dostałem dzis paczkę z niemcowni i kurna omyłkowo dostałem znowu nie te łożyska co trzeba , myślałem że mnie rozerwie . Ale zadzwoniłem do Gliwic i kolega miał - właśnie wróciłem pełen nowych checi i energii do pracy .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.