Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
lkrencik

748C życie po życiu projekt by lkrencik

Polecane posty

I super, wyraziłeś swój pogląd na ten temat i chyba raz starczy, czy znów będziesz na siłę wszystkich przekonywał że tylko Twoja racja jest najsłuszniejsza?

Przyjmij że ktoś może mieć inne przekonanie i nie przepychaj swojego do wyczerpania cierpliwości czytajacych jak masz to w zwyczaju.

Nikogo nie przekonuję - podałem rzeczowy przykład z doświadczenia z mokrym i suchym smarem - iknecik posmaruję czym zechce, ale dyskutując każdy z nas pokazuje mu swój punkt widzenia - nie koniecznie taki sam. Nie wiem w czym masz problem ?

Ja także lubię czysto i schludnie mieć w okolicach łańcucha, używam mokrego smaru i zapewniam że nic nie jest ufajdane - dużo zależy od tego czego i jak używasz.

W RSV miałem polerowany wahacz z aluminium, do tego tuż przy łańcuchu szczotkowane wydechy - używałem Motul PTFE i inne najlepsze, najdroższe smary mokre na rynku - efekt taki że po każdej jeździe nie mogłem znieść widoku przypalonych na wydechu kropek z oderwanego smaru oraz ufajdanego wahacza - jak byś nie jechał zawsze coś odpadnie, zwłaszcza jak nawet przez chwilę pojedziesz szybko. Kończyło się to tym że odrazu zapocony w kombi brałem naftę lub zmywacz i klęczałem jak debil żeby to na świeżo zmyć zanim się przypali jeszcze mocniej.

Później odkryłem takie coś jak suchy smar - od tamtej pory już nie klęczę przed moto ze szmatą po każdym wyjeździe ;)

Nie przekona mnie już nikt do mokrego nigdy choć bym miał nawet napęd 2 razy częściej wymieniać :P (a tak nie jest)

I do tego pewnie puszka smaru, którą akurat Ty masz w posiadaniu jest lepsza od pozostałych puszek z tym samym specyfikiem tego samego producenta... :lol:

I super, wyraziłeś swój pogląd na ten temat i chyba raz starczy, czy znów będziesz na siłę wszystkich przekonywał że tylko Twoja racja jest najsłuszniejsza?

Przyjmij że ktoś może mieć inne przekonanie i nie przepychaj swojego do wyczerpania cierpliwości czytajacych jak masz to w zwyczaju.

Enzo, Theo wyraziliście swoje zdania - a teraz sio z mojego tematu.... musieli Ty też :D koniec dywagacji na temat smaru... ja estetą nie jestem i tyle. będzie mokry smar, bedzie syf i tyle...

ja estetą nie jestem i tyle. będzie mokry smar, bedzie syf i tyle...

Uff, bo już myślałem że Cię pokrenciło :D

Ja także lubię czysto i schludnie mieć w okolicach łańcucha, używam mokrego smaru i zapewniam że nic nie jest ufajdane - dużo zależy od tego czego i jak używasz.

W RSV miałem polerowany wahacz z aluminium, do tego tuż przy łańcuchu szczotkowane wydechy - używałem Motul PTFE i inne najlepsze, najdroższe smary mokre na rynku - efekt taki że po każdej jeździe nie mogłem znieść widoku przypalonych na wydechu kropek z oderwanego smaru oraz ufajdanego wahacza - jak byś nie jechał zawsze coś odpadnie, zwłaszcza jak nawet przez chwilę pojedziesz szybko. Kończyło się to tym że odrazu zapocony w kombi brałem naftę lub zmywacz i klęczałem jak debil żeby to na świeżo zmyć zanim się przypali jeszcze mocniej.

Później odkryłem takie coś jak suchy smar - od tamtej pory już nie klęczę przed moto ze szmatą po każdym wyjeździe ;)

Nie przekona mnie już nikt do mokrego nigdy choć bym miał nawet napęd 2 razy częściej wymieniać :P (a tak nie jest)

I do tego pewnie puszka smaru, którą akurat Ty masz w posiadaniu jest lepsza od pozostałych puszek z tym samym specyfikiem tego samego producenta... :lol:

Nie, nie jestem producentem smaru do łańcucha, nie sprzedaje produtów tego typu, jak również moja puszka nie jest w żaden sposób wyjątkowa - nie podałem również producenta smaru jakiego używam więc może być to dowolny "suchy smar".

Co do Twojej dygresji to chyba macie problem ze zrozumieniem znaczenia formy "forum dyskusyjnego" - dyskusja na zasadzie "bo tak" dla mnie nie jest dyskusją a jest nią wtedy gdy przedstawia się jakieś stanowisko odmienne podając argumenty lub doświadczenia popierające to stanowisko.

Gdy się wszyscy zgadzają w temacie nie mamy do czynienia z dyskusją bo każdy ma to samo zdanie i temat się kończy. Przynajmniej ja tak to widzę :P

Tak enZo - masz rację :D

Cieszę się że się zgadzać i mogliśmy o tym podyskutować :D

a ja się nie zgadzam, bo jak bym się zgodził to by nie było dyskusji :D

a ja się nie zgadzam, bo jak bym się zgodził to by nie było dyskusji :D

No to dyskutujmy dalej skoro się nie zgadzasz :P bo jak nie to kończymy temat :D

Boa    0
hardcorowe warunki.......... :shock:

Powodzenia :D

W takich warunkach, faktycznie będzie potrzebne :lol:

No proszę, po wczorajszej zjebce za pjoch chłopaki w panel zainwestowali ;)

Fajnie to zaczyna wyglądać, ale mógłbyś wszystko to co pakujesz w ramę trochę wyczyścić, bo potem będzie słaby dostęp znowu !!

No proszę, po wczorajszej zjebce za pjoch chłopaki w panel zainwestowali ;)

Fajnie to zaczyna wyglądać, ale mógłbyś wszystko to co pakujesz w ramę trochę wyczyścić, bo potem będzie słaby dostęp znowu !!

Panel pierwsza klasa ;) :lol:

Też mi się coś widzi że to wszystko jakieś usyfione - jak to jest Ikrencik ? przyznaj się :P

praktycznie wszystko byłokilka razy myte zmywaczami do smarow itp i zeby usunąć zanieczyszczenia silnik trzebaby oddac na ultradzwieki lub wyszkielkować a na to nie mam ani kasy ani czasu

wszystko co nie jest schowane pod owiewkami bedzie czysciutkie

praktycznie wszystko byłokilka razy myte zmywaczami do smarow itp i zeby usunąć zanieczyszczenia silnik trzebaby oddac na ultradzwieki lub wyszkielkować a na to nie mam ani kasy ani czasu

wszystko co nie jest schowane pod owiewkami bedzie czysciutkie

A już podejrzewałem że Ci się nie chciało czyścić ;)

Boa    0

Gdzie i za ile takie pozamykane oponki kupiłeś :?: :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.