Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

cinek78

zimowe grzebanko ;-) MTS 1200

Polecane posty

witam - aura już nie pozwala na na jazdy , więc czas przygotować sprzęt do przyszłego sezonu... w planach mam : montaż szyby akcesoryjnej , podgrzewanych manetek, centralnej nóżki,olejarki , navi, kpl. kufrów (już zakupione ;-) ) i kilka innych ale mam wątpliwości... może ktoś ma i mi podpowie czy warto.? najważniejsze -

1. gmole - ktoś ma??? wystają na tyle żeby ochronić motocykl przy np . "parkingówce" ??

2. osłona silnika i pokrywy zaworów - wasze sugestie

3. proszę o osoby które maja zainstalowane podgrzewane manetki żeby mi podpowiedziały gdzie są kostki - nie chcę bezmyślnie rozkręcać motocykla w celu szukania , a osoba która ma takowe spojrzy tylko gdzie "wchodzą" i już bardzo ułatwi mi to prace :)

4. tank pad - coś polecacie ??? może ktoś ma namiar na sprzedawcę który oferuje kpl. naklejek zabezpieczających newralgiczne punkty na elementach lakierowanych???

5. ktoś pisał że zainstalował ksenon - tez o tym myślę ale.... wydaje mi się to bezsensowne , gdyż przy zmianie świateł na długie krótkie gasną , tym samym przy wyłączeniu długich , krótkich przez 5-10 s. nie ma :? (tz. żarnik się rozgrzewa) - w aucie mi ten "efekt" bardzo przeszkadzał...

6. alarm - warto ori ??? może ktoś ma i napisze jakie ma funkcje , czy jest czuły, czy współpracuje z kluczykiem tz. przy zbliżeniu samoczynnie się dezaktywuje...

chyba tyle - pewnie na dniach jeszcze bedę miał kilka pytań ....

krl    0
witam - aura już nie pozwala na na jazdy , więc czas przygotować sprzęt do przyszłego sezonu... w planach mam : montaż szyby akcesoryjnej , podgrzewanych manetek, centralnej nóżki,olejarki , navi, kpl. kufrów (już zakupione ;-) ) i kilka innych ale mam wątpliwości... może ktoś ma i mi podpowie czy warto.? najważniejsze -

1. gmole - ktoś ma??? wystają na tyle żeby ochronić motocykl przy np . "parkingówce" ??

3. proszę o osoby które maja zainstalowane podgrzewane manetki żeby mi podpowiedziały gdzie są kostki - nie chcę bezmyślnie rozkręcać motocykla w celu szukania , a osoba która ma takowe spojrzy tylko gdzie "wchodzą" i już bardzo ułatwi mi to prace :)

4. tank pad - coś polecacie ??? może ktoś ma namiar na sprzedawcę który oferuje kpl. naklejek zabezpieczających newralgiczne punkty na elementach lakierowanych???

5. ktoś pisał że zainstalował ksenon - tez o tym myślę ale.... wydaje mi się to bezsensowne , gdyż przy zmianie świateł na długie krótkie gasną , tym samym przy wyłączeniu długich , krótkich przez 5-10 s. nie ma :? (tz. żarnik się rozgrzewa) - w aucie mi ten "efekt" bardzo przeszkadzał...

6. alarm - warto ori ??? może ktoś ma i napisze jakie ma funkcje , czy jest czuły, czy współpracuje z kluczykiem tz. przy zbliżeniu samoczynnie się dezaktywuje...

chyba tyle - pewnie na dniach jeszcze bedę miał kilka pytań ....

Na kilka twoich pytań mogę odpowiedzieć.

-Przewody od podgrzewanych manetek wchodzą pod obudowę baku ( dołączam zdjęcie).

-Tank pad moim zdaniem jest bardzo potrzebny ja już uszkodziłem lakier na zbiorniku, na pewno jednak nie polecam tego oryginalnego z katalogu akcesoriów Ducati, ponieważ zaczyna się tam gdzie bak się i tak nie rysuje. Bak rysuje się tuż nad siedzeniem do miejsca przetłoczenia.

-Ksenony to sprawa ich zainstalowania u mnie są tak zainstalowane że przy przełączaniu na światła długie ksenon nie gaśnie więc problem o jakim piszesz nie występuje.

heated2020grips.jpg

to Cie jeszcze pomęczę :)

Przewody od podgrzewanych manetek wchodzą pod obudowę baku

prawa , lewa czy ta centralna????

Ksenony to sprawa ich zainstalowania u mnie są tak zainstalowane

podpowiesz jak ??? też jyślałem o zainstalowaniu przekażnika i zrobienia "krótkich " na stałe - ale może masz mniej inwazyjny sposób???

Kod:

Przewody od podgrzewanych manetek wchodzą pod obudowę baku

prawa , lewa czy ta centralna????

przeanalizowałem fote - cantralna ;)

podpowiesz jak ??? też jyślałem o zainstalowaniu przekażnika i zrobienia "krótkich " na stałe - ale może masz mniej inwazyjny sposób???

podpowiesz????

krl    0

Xenon montował mi znajomy, więc muszę zapytać u źródła o ile pamiętam przeprowadzał dodatkowy kabelek.

Ale dowiem się i wtedy podpowiem.

S6004338.JPG

Jako dodatkowa sprawa polecam osłonkę do czujnika ABSu na przednim zawieszeniu

S6004337.JPG

Natomiast jeśli chodzi Ci o bardziej pancerne uzbrojenie Multi to bym polecał coś z oferty http://www.altrider.com/product/categor ... trada+1200

podeślij mi na priv ofertę na ten czujnik abs i osłonę pokrywy zaworowej (srebrna)

a teraz cos dla potomnych którzy kupili demo MTS-y lub nie maja pinów "startowych" - przez 3 tyg. walczyłem z uzyskaniem kodu pin do mojego MTS-a od dilera od którego odkupiłem motocykl - cały czas słyszałem tą samą odpowiedz: jest fabryczny , nigdy nie programowany. niestety 4 zera nie działały. jednak udało mi sie uzyskać info od "brytola" że wcale nie zawsze sa to cztery 0. podaje więc możliwe kombinacje: 0000 lub 1111 lub 1234 lub cztery ostatnie numery vin (nr. ramy) - u mnie było 1234 :P

1234 lub 4 ostatnie cyfry to nie jest kod fabryczny. To jest standardowo wpisywany kod przez dealera do uruchomienia motocykla.

1234 lub 4 ostatnie cyfry to nie jest kod fabryczny. To jest standardowo wpisywany kod przez dealera do uruchomienia motocykla.

Znany temat, szczególnie w przypadku maszyn z USA i UK. Jeśli dealer nie ustalił nowego kodu PIN z właścicielem w trakcie wydania motocykla, to znaczy, że nie dopełnił czynności ściśle określonych przez producenta w celu zachowania standardów zabezpieczenia antykradzieżowego. Dotyczy to zarówno MTS1200 jak i Diavela.

krl    0
krl uważasz że taki tank pad bedzie lepszy??? składa sie z 3 części przy czym dolny element jest dośc długim paskiem :?:

http://www.ebay.com/itm/Ducati-Multistr ... 1c1ec328d8

Miejsce które jest najbardziej narażone na uszkodzenie to bak tuż nad kanapą, tak więc ten Tank-Pad zdecydowanie lepiej zda egzamin niż ten oryginalny.

Ja natomiast wytnę folię ochronną 3M i przykleję w to miejsce.

Jak tam grzane łapki zamontowane?

narazie wyprowadziłem kostki w bardziej dostepne miejsce - chcę zainstalować akcesoryjne (koszt ok. 250 zł zamiast tysia ) ale żeby pomierzyć napięcia i stwierdzić czy sa kompatybilne to muszę aktywować tą funkcję z pozycji komputera - czyli wycieczka min. 150km do najbliższego komputera Ducati. sprawdzałem fora na całym swiecie - nikt tego jeszcze nie robił , ale tez nikt nie próbował - chyba będe pierwszy :lol:

dzisiaj zainstalowałem: podgrzewanie siedzenia, olejarkę łańcucha, i ksenony - te ostatnie 5000K z slim przetwornicach(elektroniczna stabilizacja napięcia) - niestety nie znalazłem ów magicznego połaczenia 1 przewodu . co prawda uzyskałem efekt krótkich i po włączeniu długich krótkie też świeciły ale niestety.... ECU wywalało błąd :evil: także zostały mi 2 drogi - instalacji diody lub przekażnika dodatkowego. pierwszy pomysł odpadł ze wzgędu na duży przyrost temperatury przy diodzie , drugi - czasochłonny- okazał się strzałem w 10 :) - motocykl przy zmianie świateł ma nadal zapalone krótkie (ksenony)

próbował ktoś zmieniać kolor pozycyjnego światła??? wydaje mi sie że super by wyglądała czerwona poswiata :P (mój MTS jest czerwony)

co do tank padu - to m oże jak bedziesz to robił to zlecisz wykonanie jeszcze jednego kpl. ???? chętnie odkupię.....

poważnie też się zastanawiam na czymś takim - w poprzednich maszynach często to rysowałem/wycierałem:

http://www.ebay.com/itm/250914573548?_t ... IT&vxp=mtr

http://www.ebay.pl/itm/390347712854?ssP ... 1423.l2649

jedno jest karbon - który nie bedzie mi pasował , ale gumowe to super sprawa : zabezpieczą a dodatkowo jak to guma - będzie dodatkowo trzymała dupsko przy przyspieszaniu i hamowaniu :mrgreen:

i jeszcze taki dodatek do dalekiej turystyki:

http://www.ebay.pl/itm/110709231259?ssP ... 1423.l2649

w poprzedniem mulcie 1000 super sie sprawdzało - raz że silnik bardziej zabezpieczony , dwa dużo mniej brudziło błotem silnik i nogi :P

krl    0

Ha ha i zaczęło się, teraz zmiany, zmiany kolejne gadżety, rurki, wydeszki, kabelki, karboniki oj droga to zabawa ale o to tu chodzi. ;)

no nie do końca... może i gadzety , ale rocznie robie koło 15tysi km w skrajnie zróżnicowanych warunkach - wtedy wiele sie przydaje... napewno nie będe montował PCV, czy wydechu... od tego mam drugą zabawkę :D - tago na max chcę doposażyć do udanej turystyki...

krl    0

No tak, każdy ma inne priorytety ja w roku robię nie co więcej kilometrów ale muszę przyznaż że poza tym co mam do turystyki nic więcej mi nie trzeba.

jak napisałes - każdy ma inne piorytety - dla mnie jest istotne żeby nie był jak w tym roku - byłem w Gruzji - na dole 15-25 stopni - w górach do -3,4 stopni : zmarzłem , zmokłem, dostałem w <font color='red'>[desmo]</font>... jak młody...- wtedy gdyby była kanapa podgrzewana i manetki: jak w morde strzelił :!: :!: :!: - a jak jeszcze złapie śnieg z deszczem - to poprostu miodzio- mozna niemal suszyć rekawice i tyłek :D - osłony kół z kolei szykuje pod kątem kwietniowego wyjazdu na Ukraine - peło szutrów i dróg 20 kategorii ;) , po koniec lutego w Marocu na na pustyni też bedzie przydatne (pustynia się zaczyna od kamienistej przechodząć w tą zasadniczą : Saharę ... ) - stąd u mnie te zmiany...

krl    0
jak napisałes - każdy ma inne piorytety - dla mnie jest istotne żeby nie był jak w tym roku - byłem w Gruzji - na dole 15-25 stopni - w górach do -3,4 stopni : zmarzłem , zmokłem, dostałem w [desmo]... jak młody...- wtedy gdyby była kanapa podgrzewana i manetki: jak w morde strzelił :!: :!: :!: - a jak jeszcze złapie śnieg z deszczem - to poprostu miodzio- mozna niemal suszyć rekawice i tyłek :D - osłony kół z kolei szykuje pod kątem kwietniowego wyjazdu na Ukraine - peło szutrów i dróg 20 kategorii ;) , po koniec lutego w Marocu na na pustyni też bedzie przydatne (pustynia się zaczyna od kamienistej przechodząć w tą zasadniczą : Saharę ... ) - stąd u mnie te zmiany...

Jeżeli jeździsz dużo poza utwardzonymi drogami to faktycznie twój zestaw przeróbek będzie w sam raz.

Powodzenia

Wybierasz się na WDW?

WDW? - ??? oświeć mnie???

krl    0
WDW? - ??? oświeć mnie???

Powiedzmy tak co dwa lata odbywa się zlot fanów marki Ducati z całego świata WDW (World Ducati Week), doskonała impreza w pięknym miejscu w gronie desmo pokręconych.

Dołączam link do fotek:

https://www.google.com/search?q=World+d ... 66&bih=587

... skrót mnie zmylił... bez fotek wiem co to za imprezka :D - nigdy nie byłem :oops: , ale chcę tam być na 100% - jeśli w tym roku ma sie to odbyć i będę miał sie pod kogo "podczepić" - to jadę bankowo... :D

krl    0
... skrót mnie zmylił... bez fotek wiem co to za imprezka :D - nigdy nie byłem :oops: , ale chcę tam być na 100% - jeśli w tym roku ma sie to odbyć i będę miał sie pod kogo "podczepić" - to jadę bankowo... :D

Jak będziesz miał ochotę ruszamy z grupą z okolic Poznania i oczywiscie zapraszamy. Fajny będzie skład.

reflektuje - jaki termin mam zaklepać???

trzecia dekada czerwca zarezerwowana.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D

krl    0
trzecia dekada czerwca zarezerwowana.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D

Planujemy dodatkowo odwiedziny Cinque Terre, miejsce warte zobaczenia a i stosunkowo blisko Misano.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.