Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

krl

ZARD i Diavel

Polecane posty

Ciekawie wygląda to malowanie. Sam zastanawiam się nad pomalowaniem tylnej części wydechów na czarny mat.

Nowe ZARDY do Diabełka.

zard02.jpg

Piekne. Podobaja mi sie stylistycznie i "na ucho" ich produkty od kiedy Koral przyjechal "dziesiatką" na nich do Bialokosza.

Pozdrowienia jesli tu zaglada.

No niezłe. I powiem szczerze, że dużo lepiej się prezentują niż Zardy w Monsterze 1100 evo.

Ładne są - mnie się podobają bardziej niż termiki. No i można im ponoć wysłać rury i robią na czarno.

Nie wiem sam d..py nie urywa, kiedyś na Krecie słyszałem lepiej brzmiące wydechy w skuterach :mrgreen: im tam chyba rząd do takich przeróbek dopłaca bo każdy tak tam lata. Do tego Zard jest dosyć drogi w porównaniu z Mivv, Leo V. czy innymi z wyższej półki. Trza by posłuchać na żywo.  

A od kiedy Mivv to górna półka. To zupełnie budżetowe kominy. Niczego im oczywiście nie ujmując, ale z daleka od Zarda leżą.

A od kiedy Mivv to górna półka. To zupełnie budżetowe kominy. Niczego im oczywiście nie ujmując, ale z daleka od Zarda leżą.

Pewnie masz i rację bo i wiedzę większą :-) ale Mivv po prostu mi się podoba pod kątem mojego 696 wyglądają jakoś zgrabnie. Były tu kiedyś na forum ZARD-y po taniości do kilku modeli, przymierzałem się i ja ale ZARD w 696 według mnie wygląda w 696 jak 2 dobrze oheblowane deski :mrgreen:  

Popatrz tu:

http://www.fresco-exhaust.com/monster-696-796-1100-c-29_172.html

Znajdziesz kilka naprawdę nie typowych kominów do 696

Cuda Panie, cuda :smile: thx

http://www.fresco-exhaust.com/monster-696-796-1100-ligne-complete-double-rond-carbone-p-285.html

Piękny nie mam pytań, do tego tańszy od "pospolitego" termosa :twisted:

Edytowano przez Kwinto

krl    0

Wygląd to zawsze rzecz gustu - osobiście widziałem i słyszałem w Diavelu ten: http://www.fresco-exhaust.com/diavel-mono-maxi-gp-court-carbone-p-587.html

I przyznam, że byłem pod wielkim wrażeniem choć z katalogu i zdjęć bym go nie kupił na żywo wygląda rewelacyjnie a grzmi jeszcze lepiej - nawet i cena 450eur jest całkiem przyzwoita.

Powiem Wam ze pierwsze co miałem zamiar zrobić po zakupie diabełka to zmiana wydechu. Praktycznie we wszystkich motorkach (a mialem ich kilka...) mialem wymienione wydechy. W S4r , którą miałem natychmiast to zrobiłem ale w Diavelu seryjne wydechy brzmią bardzo dobrze. W pierwszej chwili myślałem ze coś z nimi nie tak bo były jakoś za głośne jak na serie. Jednak one tak poprostu chodzą, popierdowki przy zdjeciu gazu itp. Jeżdżę już z dwa miesiące i nie zamierzam zmieniać... Jeśli bym to zrobił to tylko po to żeby odslonic tylne koło. Tyle ze nie jest to dla mnie takie kluczowe ;)

A ja się zaczynam poważnie nad tymi Zardami zastanawiać... Fabryczne wydechy nie są złe, początkowo byłem nimi zachwycony, ale... już czegoś mi w nich brak. Głośność jest ok, ale brzmienie przy odkręceniu kojarzy mi się z jakimś crossem ;) Takie puszkowate brzmienie. Na tym fimoku fajnie słychać różnicę.

Edytowano przez Evil

Kusiciele... Wyglada super! Fajny filmik Trudno z niego jednoznacznie stwierdzić jak wydech gra. Na pewno jest różnica ale czy na lepsze?... Pewnie trzeba byloby po takiej zmianie cos zrobic z kompem, mapami? Ma któryś z Was takiego zarda?

Że tak się pochwalę, Zardy na pokładzie ;)

fs9r.jpg

A przy okazji - tak wygląda z kolektorami na czarno. Ja wolę kolektory normalne, wg mnie podkreślają muskulaturę, ale ta opcja też ładna

bf9e.jpg

Edytowano przez Evil

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.