Patryho 0 Napisano Luty 19, 2012 Motor już w częściach - Theodor dzięki za cenne wskazówki! Jutro zabieram się za zbiornik i błotnik, a następny krok to odnowienie wizualne silnika ale jeszcze nie mam pomysłu czy go pomalować czy może wyszkiełkować :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 19, 2012 Motor już w częściach - Theodor dzięki za cenne wskazówki! Polecam się ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Luty 21, 2012 A teraz HARDCORE! Pozostało tylko znalezienie rurki o średnicy 25,5mm na zewnątrz :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 21, 2012 A jak chcesz ten przód siedzenia zamontować? No bo rozumiem ze nie w takiej pozycji jak na foto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Luty 21, 2012 Zbiornik będzie dosztukowany w stronę siedziska, a siedzisko ku dołowi. Jak to wszystko się zgra to tak jak szóstka w totka :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 21, 2012 3mam kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Luty 22, 2012 Gdyby jeszcze bak był inny byłoby miodzio. tak se tylko gdybam ;) czekam na cd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Luty 29, 2012 Rama pospawana i pomalowana podkładem i wygląda całkiem, całkiem (foto później) Półki chciałem poanodować na czarno ale potwierdziły się słowa Theodora, odlewy aluminiowe nie znoszą dobrze anodowania i cały misterny plan - w pi*** :evil: Dotarły już nowe kierownice, a kilka innych fajnych gadżetów właśnie podróżuje przez ocean 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Marzec 1, 2012 Kolejny etap i chyba najbardziej dla mnie niepewny - przeróbka zbiornika i zadupka :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 1, 2012 Ale jak chcesz ten zbiornik przerabiać. W sensie technicznym. Laminować, spawać tworzywo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Marzec 1, 2012 Kolejny etap i chyba najbardziej dla mnie niepewny - przeróbka zbiornika i zadupka :o Kąt między zbiornikiem a zadupkiem jest docelowy ? Wydaje mi się że trochę za ostry - zadupek i zbiornik w CF chyba powinny tworzyć jedną prostą linię. http://www.ducaticorsefriends.com/wp-co ... adical.gif Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Marzec 1, 2012 Ale jak chcesz ten zbiornik przerabiać. W sensie technicznym. Laminować, spawać tworzywo? Ten zbiornik to jakoś mi nie pasi z Monstera i chyba cieżko bedzie z niego wydobyć styl CF - może lepiej poszukać coś np 999 lub innego ? chyba że naprawdę potrafisz go przerobić - czekam na efekt :) i trzymam kciuki :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 1, 2012 Ten zbiornik to jakoś mi nie pasi z Monstera i chyba cieżko bedzie z niego wydobyć styl CF Też tego właśnie nie widzę :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Marzec 1, 2012 Zbiornik będzie spawany, a zadupek laminowany bo to włókno. Co do kształtu zbiornika to faktycznie wolałbym bardziej klasyczną linię ale najpierw zrobię z tego co mam, a jak wyjdzie kiszka to będę kombinował. Problemem wizualnym okazuje się że będą przewody i te wstrętne, ogromne złączki. Macie pomysł jak to ogarnąć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 1, 2012 Ja tam lubię zbiornik monsterowy. Ale może to da jakiś pomysł - zbiornik Ca-Cycleworks: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Marzec 1, 2012 Czy taki zbiornik pasowałby technicznie do S2R'a? Chodzi mi o to czy mógłbym zastosować moją pompę i czy mocowania będą OK? http://www.ebay.co.uk/itm/Ducati-748-998-916-Petrol-Tank-/130654768976?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item1e6ba18f50#ht_500wt_1413 http://www.ebay.co.uk/itm/DUCATI-ST4-ST-4-SPORT-TOURING-2000-PETROL-FUEL-TANK-/190638243478?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item2c62ecbe96#ht_2553wt_1396 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Marzec 1, 2012 Musieli też kasztan te zbiorniki co przesłałeś :P Moim zdaniem linia CF powinna być czysta, oraz tył powinien tworzyć z bakiem jedną linię - w końcu to protoplasta super bike więc powinien być czysty w formie :) Dodatkowo konstrukcja wizualnie powinna być bardzo lekka a dobrze wygląda jak między bakiek a silnikiem jest wolna przestrzeń która nadaję "lekkość bytu" :) Moim zdaniem linie powinny biec tak jak niżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 1, 2012 Musieli też kasztan te zbiorniki co przesłałeś :P Moim zdaniem linia CF powinna być czysta, oraz tył powinien tworzyć z bakiem jedną linię - w końcu to protoplasta super bike więc powinien być czysty w formie :) Dodatkowo konstrukcja wizualnie powinna być bardzo lekka a dobrze wygląda jak między bakiek a silnikiem jest wolna przestrzeń która nadaję "lekkość bytu" :) Moim zdaniem linie powinny biec tak jak niżej. Ta, jasne - oko to Ty masz, ale chyba na maroko :D Uzyskaj kofiakowy efekt "płaskości" nadwozia na monsterowej kratownicowej ramie :lol: Dlatego większość dukatowych kofiaków bazuje na ramie SSowej, o sportclassic-ach nie wspomnę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Marzec 1, 2012 Musieli też kasztan te zbiorniki co przesłałeś :P Moim zdaniem linia CF powinna być czysta, oraz tył powinien tworzyć z bakiem jedną linię - w końcu to protoplasta super bike więc powinien być czysty w formie :) Dodatkowo konstrukcja wizualnie powinna być bardzo lekka a dobrze wygląda jak między bakiek a silnikiem jest wolna przestrzeń która nadaję "lekkość bytu" :) Moim zdaniem linie powinny biec tak jak niżej. Ta, jasne - oko to Ty masz, ale chyba na maroko :D Uzyskaj kofiakowy efekt "płaskości" nadwozia na monsterowej kratownicowej ramie :lol: Dlatego większość dukatowych kofiaków bazuje na ramie SSowej, o sportclassic-ach nie wspomnę. No jak a RAD ? większość bazują na ramie w kształcie V a linia baku i zadupka jest prosta. Do tego dla mnie kierwonica powinna być na tyle nisko że jej końce tworzą linię z siodłem lub siodło jest nawet wyżej - czyli jeździsz z <font color='red'>[desmo]</font> wyżej głowy :P to stara szkoła projektowania hardcoru, tak sama ma 1098 i inne radykalne superbike dla których CF było protoplastą - w nowych super bike bak jest ścięty jak w monsterze a kierownica dużo bliżej i wyżej niż siodło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Marzec 1, 2012 Poniżej 1098 i SC 1000 - dla mnie 2 najpiękniejsze linie w starym wydaniu - kierownica na wysokości siodła, piękna linia baku z zadupkiem, ostry i długi bak. Oraz 1199 które jest już "mutantem" - zadupek idzie w linie baku ale sam bak "sklepany" i nieco wyżej kiera - widać idą w ślady japonii :P Oraz reprezentant "new age" czyli kiera wysoko, krótki i ścięty bak. Dla mnie kontrukcje jak 916, 996, 1098, SC 1000 to esencja czystej formy, gdzie do kierownicy sięga się daleko, bak wchodzi w żebra, a półkę trzyma się w zębach :mrgreen: Zupełnie nie trafiąją do minie takie bryły jak Monster, motocykle uniwersalne czy nowe pokemony:P ble Ale cóż, ponoć o gustach się nie dyskutuje :P Ja jednak bardzo mocno trzymam kciuki za ten projekt bo też mi chodzi po głowie podobny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Marzec 1, 2012 A może takie coś :D chyba napisze do Microsoft niech rozszerzą funkcję Painta :lol: ;) Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Marzec 1, 2012 Oraz 1199 które jest już "mutantem" - zadupek idzie w linie baku ale sam bak "sklepany" i nieco wyżej kiera - widać idą w ślady japonii :P Oraz reprezentant "new age" czyli kiera wysoko, krótki i ścięty bak. Z biegiem czasu doszli w końcu do wniosku, że nie samymi doznaniami wizualnymi człowiek żyje. Widocznie konstrukcja wymusiła takie a nie inne rozwiązania, aby nie zostać za konkurencją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Marzec 1, 2012 Enzo, naprawdę cenne wskazówki, a Paintshop na najwyższym poziomie :lol: Racja z kształtem zbiornika - zobaczymy jak ten wyjdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Marzec 1, 2012 Enzo, naprawdę cenne wskazówki, a Paintshop na najwyższym poziomie :lol: Racja z kształtem zbiornika - zobaczymy jak ten wyjdzie. Do usług :) ;) Zwróć uwagę też że obniżyłem też kont nieco zadupka ok 12 stopni niżej. Spróbuj z bakiem z jakiegoś starego sporta - ważne żeby nie był bufiasty i turystyczny, dodatkowo go przerobisz jeszcze po swojemu i powinno być gitara. Z baku monstera nie wiem czy da się uzyskać taki efekt,trzeba by go pewnie całego pociąć i spawać od nowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enZo 0 Napisano Marzec 1, 2012 Oraz 1199 które jest już "mutantem" - zadupek idzie w linie baku ale sam bak "sklepany" i nieco wyżej kiera - widać idą w ślady japonii :P Oraz reprezentant "new age" czyli kiera wysoko, krótki i ścięty bak. Z biegiem czasu doszli w końcu do wniosku, że nie samymi doznaniami wizualnymi człowiek żyje. Widocznie konstrukcja wymusiła takie a nie inne rozwiązania, aby nie zostać za konkurencją. Nie ma to nic wspólnego z konstrukcją, zwyczajnie jest to kierunek w stronę wygody, stara szkołą z punktu widzenia punktów podparcia kierowcy itp była bardziej właściwa jeśli chodzi o sport, tylko że w dzisiejszych czasach nikt już nie chcę wyjeżdżać z salonu sportem gryząc półkę i zegary i wciągniętą przeponą od wbitego w żebra zbiornika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach