Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
marian89

osłony setów - samoróbki

Polecane posty

od ostatniego malowania setów zauważyłem ze buty lobią mi zdzierać z nich farbę i lakier.a wiec. przedstawiam co wykombinowałem zaby poprawić i wygląd wzorując się na osłonach w innych bike-ów. wzór i kształt wedłóg własnego pomysłu. blacha ryflowana chyba 4mm. bez ryfli tez beje. zestaw papierów ściernych do polerki, pasta, szlifierka kąt., wiertarka. ogień! jeszcze dopracuje na lustro jak czas beje. chce trosze "chromu" dołożyć , ranty felg, jakies pierdołki alby go upiekszyc.i tak sie zaczeło.

post-797-1366037733,8933_thumb.jpg

post-797-1366037734,1065_thumb.jpg

post-797-1366037734,284_thumb.jpg

post-797-1366037734,4518_thumb.jpg

post-797-1366037734,6154_thumb.jpg

po pierwsze popracuj nad ortografią i poprawną polszczyzną bo się Ciebie nie da czytać

po drugie pomimo włożonej przez Ciebie pracy, efekt do mnie nie przemawia. wystarczyłoby dać sety na dobry proszek i byś zapomniał o scierającej się warstwie. a tak wyszło Ci coś co pasuje do monstera jak pięść do oka

pozdrawiam

lk

po pierwsze popracuj nad ortografią i poprawną polszczyzną bo się Ciebie nie da czytać

po drugie pomimo włożonej przez Ciebie pracy, efekt do mnie nie przemawia. wystarczyłoby dać sety na dobry proszek i byś zapomniał o scierającej się warstwie. a tak wyszło Ci coś co pasuje do monstera jak pięść do oka

pozdrawiam

lk

Osoby które zwracają uwagę na (poprawia) błędy innych osób, nie słuchają ich wypowiedzi. Ja bym się nigdy nie odważył na takie komentarze. Podobnie jest z osobą która się jąka, też byś jej powiedział - popracuje nad swoim językiem, bo cię nie mogę zrozumieć.

Co do setów kolega włożył dużo pracy w ich wykonanie i to widać. Proszkiem zawszę będzie można je pokryć, albo w innym sposób wykończyć. To już kwestia gustów.

A mi się podoba, fajnie własnie jest jak ktoś robi coś własnymi siłami i wychodzi to nawet fajnie. Moim zdaniem fajny pomysł, jeszcze jak to z czasem dopracujesz to bedą naprawde fajne sety. Powodzenia :)

Szczerze?

Rozumiem ze nakład własnej pracy, pomysł włsny itd. Wykonanie równiez wyglada na staranne, ale efekt.. Raczej fatalny

Chyba bym wolał poobdzierane z lakieru sety niz taki kawałek blachy do nich przyczepiony.

Po prostu w moim odczuciu, jesli nawet tak nie jest, to wyglada to na siermiężną prowizorkę.

Ale co by nie pisać, to włascicielowi ma sie podobać.

Pzdr

No ładnie !

Bez odbioru osobistego proszę:

1. Marian - jest takie powiedzenie: "Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysortografią czy dysleksją jest jak chwalenie się długością penisa wraz z kręgosłupem" - nasze forum, w trakcie pisania postów podkreśla błędy - wystarczy zerknąć przed kliknięciem "Wyślij", czyli włożyć nieco wysiłku i dbałości w celu osiągnięcia pełnego zrozumienia ze strony czytających.

2. Osłony MI się podobają. Ale ja widocznie mam skrzywiony gust, bo często mi się podoba coś, co inni uważają za "plaster słoniny". ;) :lol: Jeśli będzie konsekwencja w "świecących" elementach mam zdanie podobne do Gorzko - najbardziej cieszy wykonanie własne ! I rzecz NAJważniejsza - to właścicielowi ma się podobać !!

3. Łukasz - skoro już poprawiasz - sam bądź bezbłędny - w jęz. polskim zdania rozpoczynamy dużą literą. ;) :lol: i również patrz pkt. 1. 8-)

4. Miki - pisanie (przy użyciu "wspomagaczy" takich jak podkreślanie czerwonym wężykiem błędów) i wada wymowy to troszkę inna para kaloszy. Raczej nie zwracam uwagi innym (mam świadomość, że "zdarzyć się może każdemu"), ale moja stopka pokazuje mój stosunek do dbałości o czystość języka pisanego. :P

Miłego dnia :)

No ładnie !

"Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysortografią czy dysleksją jest jak chwalenie się długością penisa wraz z kręgosłupem"

No a jak podać przy tym proporcje jednego do drugiego? :D

Czyli ?

Dysortografii do penisa wraz z kręgosłupem ?

Czy penisa do kręgosłupa ?

Czy może dysortografii do samego penisa ?

Zresztą - po co podawać ?

Piszemy, zostaje czarno na białym (tutaj oczywiście odwrotnie: biało na czarnym :D ) "dla potomnych" - to Oni sami wyciągną wnioski.

Niestety (albo i "stety") - słowo pisane ma to do siebie, że można je ZOBACZYĆ jeszcze dłuuuugo po wydostaniu się z głowy autora. ;) :D

:mrgreen:

Koniec spamu :oops:

Wracając do setów, to warto byłoby je zobaczyć w kontekście całego motocykla.

eśli będzie konsekwencja w "świecących" elementach mam zdanie podobne do Gorzko - najbardziej cieszy wykonanie własne !
Wracając do setów, to warto byłoby je zobaczyć w kontekście całego motocykla.

Theo - czyżbyś robił się bardziej tolerancyjny ?? :lol: :lol:

A może to starość ? :lol: :lol:

Nie, jesi motocykl będzie utrzymany w estetyce RatBike, sety takie będą pasować, jako konsekwencja.

Nie, jesi motocykl będzie utrzymany w estetyce RatBike, sety takie będą pasować, jako konsekwencja.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Dla mnie osobiście te heel-guard'y są fajne, bo to ręczna aluminiowa robota.

Natomiast dokręcenie ich do setów nie tam gdzie powinny być tylko na wysokości kostki, w celu zapobiegania wycierania się niewłaściwego rodzaju lakieru na setach... eeeeee, i już mi się dalej nie chce pisać ;)

co do ortografi czy innych składni to mój błąd bo najpierw coś napisałem później stwierdziłem ze nie będę przynudzał Bóg wie ile i coś tam skasowałem wyszło jak wyszło bo na końcu nie przeanalizowałem. sorki za to. w kwestii tych "blach" są jeszcze nie dopieszczone , ich wysokość jest wymierzona na wysokość kostki. po złożeniu przedstawię efekt "gotowe do jazdy" . ręczna robota cieszy najbardziej a szczegóły może upiększa i zmienia oryginalna stylistykę starego SS-a na coś ciekawszego możne i niespotykanego bo po prostu są dla mnie już nudne w swoim wyglądzie po 4 latach użytkowania go. Tak czy siak coś zawsze modził będę czy przypadnie to do gustu wszystkim czy nie, a forum jest po to by każdy mógł się podzielić opina i wyciągnąć wnioski. jak by nikt nic nie robił z moto to forum stało by się nudne z czasem. tak ap ropo jak już się rozgadałem to zamierzam przy pomocy starego wahacza zębatek i silnika elektrycznego z konstruować stół do polerki felgi niestety tylko tylnej ,żeby szybko poszło a reszta ręcznie jak nic nie wymyśle.

tak przy temacie polerki. w wolnej chwili zrobiłem ło to;D czyli lans na 50 dych

post-797-1366037822,1388_thumb.jpg

post-797-1366037822,3081_thumb.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.