bartek 0 Napisano Luty 28, 2012 Witam wszystkich chcących pomóc mi w odpaleniu ducata. Kupiłem niedawno monsterka 695 z 2008 roku z uszkodzonymi zegarami(po lekkim ślizgu), nieświadomy zagrożeń i problemów pomyślałem "wymieni sie"...Teraz okazuje się,że inny zegar nie daje rozwiązania i motorek nawet nie chce zakręcić. Przyczyną jest immobiliser...Jako,że jestem z Gniezna to zawiozłem sprzęt do najbliższego serwisu ducati do Poznania, powiedzieli że ogarną...ale dzisiaj zadzwonili,że nie dali rady. Czy ktoś z forumowiczów zna sposób na przeprogramowanie liczników i centralki albo zna kogoś kto się tym zajmuje? Wyczytałem,że jest to możliwe i pojechałem do speców z Gniezna i gdybym miał stary licznik to nie byłoby problemów, niestety włoch nie dał mi ani kawałka zegarów...Z kolei w innym miejscu powiedzieli mi,że w 2008 roku motory nie miały już 3 kluczyków(czerwony-matka i dwa czarne) a tylko czarne, co jest zastanawiające skąd w moim 3...Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Bartek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Luty 29, 2012 .... to jak nie masz starych zegarów to masz lipę.... nic nie zrobisz - tylko ASO i zakup kpl. (stacyjka,ECU,antena) - względnie szukaj z jakiegoś powypadkowego - ale tylko w komplecie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 29, 2012 Wystarczy że do nowych zegarów masz kluczyk. To wystarczy. No i że są to zegary dokłądnie z takiego samego motocykla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Luty 29, 2012 Dorobić klucz z immo. Da sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek 0 Napisano Luty 29, 2012 Zegary mam od takiego samego modelu i są tego samego producenta, ale kluczyków do nich nie było... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 1, 2012 Dorobić klucz z immo. Da sie. Chętnie posłucham? Bo moim zdaniem z zegarów Digitek-a (a takie są na pokładzie 695) już nie bardzo da się wyczytać kod immo tak jak z Marelli, jakie były jeszcze w 620tkach do 2003 roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 1, 2012 Zegary mam od takiego samego modelu i są tego samego producenta, ale kluczyków do nich nie było... W Ducati immo jest w zegarach. Najtańszą opcją jest zakup używanych zegarów z czerwonym kluczykiem, kompletem kluczyków, bądź przynajmniej kartą kodową. Oczywiście najlepszą (i najbardziej kosztowną) opcją jest zakup fabrycznie nowych "czystych" zegarów, które same zakodują się kodem obecnego systemu po podpięciu i pierwszym włączeniu kluczyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Marzec 1, 2012 Dorobić klucz z immo. Da sie. Chętnie posłucham? Bo moim zdaniem z zegarów Digitek-a (a takie są na pokładzie 695) już nie bardzo da się wyczytać kod immo tak jak z Marelli, jakie były jeszcze w 620tkach do 2003 roku. A to nader ciekawie. Do 620 szukałem przy M1 w krk to facet powiedział że problemu nie ma - ja akurat byłem zainteresowany zwykłym dorobieniem (150), ale dorobić do immo to koszt ok.500. Podjechałeś z tym do takiego dorabiacza ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 1, 2012 Dorobić klucz z immo. Da sie. Chętnie posłucham? Bo moim zdaniem z zegarów Digitek-a (a takie są na pokładzie 695) już nie bardzo da się wyczytać kod immo tak jak z Marelli, jakie były jeszcze w 620tkach do 2003 roku. A to nader ciekawie. Do 620 szukałem przy M1 w krk to facet powiedział że problemu nie ma - ja akurat byłem zainteresowany zwykłym dorobieniem (150), ale dorobić do immo to koszt ok.500. Podjechałeś z tym do takiego dorabiacza ? Tak jak powiedziałem - wyczytanie kodu immo z zegaów robionych jeszcze przez Marelli to nie problem (i jest to tańsze niż 500zł), ale jak już nie ma logo Marelli na tarczy to sory gregory. Oczywiście nie mówię, że to nie możliwe - dlatego chciałem posłuchać, bo mój "macher' powiedział najn, nicht, nienada ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Marzec 1, 2012 Z technicznego punktu widzenia nie powinno być to niemożliwe... No to ja jestem ciekaw;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek 0 Napisano Marzec 1, 2012 ale przy nim były zegary Magnetti Marrelli...bo ma 3 kluczyki z matka a te drugie nie maja już czerwonego kluczyka...w każdym bądź razie Franek mi pomógł...Dzieki Franek!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 1, 2012 ale przy nim były zegary Magnetti Marrelli...bo ma 3 kluczyki z matka a te drugie nie maja już czerwonego kluczyka...w każdym bądź razie Franek mi pomógł...Dzieki Franek!! No i przy tych i przy tych były po 3 kluczyki. 2 czarne + karta pojawiły się dopiero w 696. To może podziel się jak rozwiązałeś problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAMYK 9 Napisano Marzec 1, 2012 ale przy nim były zegary Magnetti Marrelli...bo ma 3 kluczyki z matka a te drugie nie maja już czerwonego kluczyka...w każdym bądź razie Franek mi pomógł...Dzieki Franek!! Franek ma swoje sposoby ..co nie Franek :) Pozdrów Adasia Franiu! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 3, 2012 Oj, nieładnie :? Jak potrzeba pomocy to "larum na forum", jak załatwione to niech się inni domyślają i martwią sami gdy ich to spotka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 4, 2012 domyślają i martwią sami gdy ich to spotka... nie czepiaj sie KAMYKA , może poprostu Franek nie chce się dzielić tą wiedzą, a to niestety na tym forum jest normą... przeciez to Polskie forum :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 4, 2012 domyślają i martwią sami gdy ich to spotka... nie czepiaj sie KAMYKA , może poprostu Franek nie chce się dzielić tą wiedzą, a to niestety na tym forum jest normą... przeciez to Polskie forum :? Z całym szacunkiem cinek78, ale czy tak samo będziesz narzekał na polskie forum gdy ktoś sprzątnie komuś sprzęta . A tu na forum będzie miał gotową receptę jak obejść immo? Kiedyś już był temat o gościu który chciał to zrobić, ale gdy musieli zapytał i kwity na moto temat umarł. Więc Mario, cinek78 jeśli macie problem który jest jest problem fabrycznych zabezpieczeń przeciwkradzieżowych, śmiało do Franka. On zdecyduje czy pomóc czy nie. Ja jestem przeciwny takim receptom ogólnie dostępnym na forum. I nie chciałbym się potem tłumaczyć przed dochodzeniówką skąd znam takie sposoby, a różni ludzie forum czytają. Tak więc peace. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 4, 2012 czy tak samo będziesz narzekał na polskie forum gdy ktoś sprzątnie komuś sprzęta źle mnie zrozumiałeś - akurat odnośnie ew. kradzieży masz pełna racje. W gwoli wyjaśnienia napisze, że jakies 10 latek temu wyczyścili mnie z 4 sprzetów :twisted: - cos odnalazłem, cos odzyskałem , ale... niesamk pozostał i bardzo negatywnie podchodzę do kombintorków. w mojej wypowiedzi chodziło mi bardziej o fakt, że informacje które maja pomagać forumowiczą i sa dostepne na obcojęzycznych forach na naszym forum nie znajdziesz... i (podkreślam) nie chodzi mi ozabezpieczenia antykradzieżowe , ale często o zwykłe, proste informacje techniczne które mogą być pomocne w wykonaniu prostych czynnosci w naszych maszynach ;) gościu który chciał to zrobić, ale gdy musieli zapytał i kwity na moto temat umarł kojarzę jedynie temat z MTS1200 - gośc sie okazał z dok. własności, kpl. kluczyków , ale mimo to nie uzyskał pomocy... dopiero jak mnie "przyliliło" z kodem pin i przerobiłem temat pod siebie to okazał sie że... to takie proste :? viewtopic.php?f=107&t=7369&start=15 nie moge jeszcze znaleśc jednego wątku - chyba został usuniety , gdyż nosił dane zarezerwowane dla ASO :cry: - też związane z kodem pin... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 4, 2012 cinek, więc zgadzamy się co do reakcji w tym tu temacie. Co do informacji o których piszesz, ja muszę się z Tobą zgodzić. Ale ja już zauważam zmianę. coraz więcej jest informacji na temat prozaicznych czynności serwisowych. A jak nie znajdziesz ich na forum to taj jak widać zawsze znajdzie, się ktoś kto pomoże po cichu... Co Cieszy. Co do kradzieży, przykro mi bardzo. W sumie sprzętów mi nie zwinęli, ale włamanie do domu też nie jest przyjemne. Oby do wiosny cinek :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek 0 Napisano Marzec 4, 2012 Jak uruchomię motor to napisze co i jak...narazie zegary jadą na przeprogramowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek 0 Napisano Marzec 25, 2012 Troche czasu to zajęło..ale w końcu mój monsterek zagadał :D Są jednak specjaliści,którzy są w stanie poradzić sobie z immo od ducati. Pozdrowienia dla Adama i Franka!! Rozwiązanie: przeprogramowany zegar do mojego ducata i wszystko lata i śmiga jak trzeba!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 25, 2012 No to graty chłopie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motoborek 0 Napisano Kwiecień 25, 2013 Przepraszam że odświeżam ten stary temat i tak głupio zapytam: który z użytkowników to Franek? Mam podobny problem :-| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Czerwiec 6, 2022 Panowie odgrzewam temat. Kupilem z usa 1198 w wersji SP. Uderzone z przodu, brak bylo czaszy, lamy, zegarow oraz kluczyka. Mam komplet (zegary, ecu, stacyjka) od innego 1198 ale bez czerwonego kluczyka i karty kodowej. Po wlaczeniu prosi o kod... Co sie da z tym fantem zrobic? I drugie pytanie czy jesli wloze ecu od standardowego 1198 to czy bedzie dzialac DQS, DDA, DTC ktore sa na pokladzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach