gargamel 2 Napisano Marzec 13, 2012 Zaczynam poszukiwania w/w Ducati. Mój budżet pozwala mi realnie myśleć o 916 ale jeżeli, ktoś zechce sprzedać mi 998 w cenie 916, 996 idę od razu grać w totka. Na pewno 6-tkę uszczelę. :mrgreen: A tak poważnie, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie coś o poczciwym Dukacie na sprzedaż będę wdzięczny za każdą informację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 14, 2012 W Pl może być ciężko coś znaleźć sensownego, chyba że jakiś fanatyk nagle wystawi swoją perełkę na aukcje. Zakładasz ściągnięcie czegoś z zagranicy? Jaki masz budżet przeznaczony-jeśli można spytać. Często wertuje zagranicze ogłoszenia(bo uwielbiam te sbk'i) może coś wpadnie w oko ciekawego. Pzdr i powodzonka życzę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Marzec 14, 2012 Mam świadomość tego, że w naszym kraju ciężko będzie znaleźć ten typ Ducati, dlatego poważnie rozważam wyjazd do Niemcowni, Holandii bądź do Italii. Trochę daleko ale jak mus to mus. Budżet przewidziany na zakup to ok 20tyś zł(5tyś euro). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Marzec 14, 2012 916 za 5 tysi ojro? To chyba cięzko będzie, 998 zapomnij - najbardziej realne 996 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Marzec 14, 2012 Wiem o tym. Ale próbować zawsze warto. Patrzyłem na zachodnie serwisy 996 zaczynają się od 3,5k eur. 916 można za 4,5k euro znaleźć. Stan na zdjęciach i w opisie bdb a w realu nie wiadomo do póki się nie pojedzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Marzec 14, 2012 W UK za tyle powinienes znalezc bez problemu: http://www.ebay.co.uk/itm/1998-DUCATI-9 ... 547wt_1396 http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Marzec 14, 2012 Mam awersje do motocykli z UK. Może jestem uprzedzony ale co zrobić. Poszukam Dukata w cieplejszym i suchszym klimacie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 14, 2012 Mam awersje do motocykli z UK. Może jestem uprzedzony ale co zrobić. Poszukam Dukata w cieplejszym i suchszym klimacie :) I wcale sie nie dziwię ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Marzec 14, 2012 Macie awersje bo kupjecie motocykle od handlarzy ktorzy sprowadzaja do PL zlomy by jak najwiecej zarobic. Kupcie od wlasciciela to zmienicie zdanie. Ps. 1 Zreszta przyjade swoim do Poznania i sami powiecie mi czy rzeczywiscie bedzie jakis w lepszym stanie od mojego. Nawet moze miec 1/4 przebieg co ja mam. Ps. 2 Naprawde draznia mnie te teksty o motocyklach z wysp. Jak sie szanuje to sie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 14, 2012 Mowa oczywiście o motocyklech z GB które trafiają do Polski. 99% w ich przypadku to zapuszczone sztrucle. W przypadku motocykli sprowadzanych z południa europy wyglada to zdecydwanie lepiej. Oczywiście jest to uogólnienie, ale zgodne z prawdą. Nikt jednoczesnie nie zarzuca że nie ma na wyspach udzi którzy nie dbają o swoje motocykle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 14, 2012 Macie awersje bo kupjecie motocykle od handlarzy ktorzy sprowadzaja do PL zlomy by jak najwiecej zarobic. Kupcie od wlasciciela to zmienicie zdanie. Ps. 1 Zreszta przyjade swoim do Poznania i sami powiecie mi czy rzeczywiscie bedzie jakis w lepszym stanie od mojego. Nawet moze miec 1/4 przebieg co ja mam. Ps. 2 Naprawde draznia mnie te teksty o motocyklach z wysp. Jak sie szanuje to sie ma. O Twoim sprzęcie złego słowa nie da się powiedzieć. Jednak to co trafia do Polski wytworzyło swoistą patologię w opinii o sprzętach z Wysp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Marzec 14, 2012 To tak samo jak powiedziec, ze w PL sa same motocykle powypadkowe, klepane i wskrzeszone szroty ktore nie powinny bys dopuszczone do ruchu...........bo przeciez taka opinnia sie wyrobila. BTW ja bym w PL motocykla nie kupil :P ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 14, 2012 To tak samo jak powiedziec, ze w PL sa same motocykle powypadkowe, klepane...........bo przeciez taka opinnia sie wyrobila. BTW ja bym w PL motocykla nie kupil :P ;) Hmm.. o czym był ten wątek? :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Marzec 14, 2012 jo jo...........szukamy sbk :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 15, 2012 Ja miałem ryż z UK i złego słowa nie mogę powiedzieć, także nie obawiałbym się duki z tamtąd, wiem że tam wielu fanatyków stukatów jest, w szczególności starych sbk, w dziale sprzedam na ducatisti uk bardzo fajne sprzęty się trafiały, doposażone i zadbane, ale to forum od grudnia chyba coś nie działa, a szkoda. Także stereotyp jak każdy - włoske to g.... http://pistonheads.co.uk/sales/list.asp?p=1&s=887 http://www.moto.it/moto-usate/ducati/916/index.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Marzec 15, 2012 My tu gadu gadu a ja ciągle bez Ducati jestem, ale na szczęście pojawiła się nadzieja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 19, 2012 Może taki od górnika: http://pistonheads.co.uk/sales/3728023.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Marzec 19, 2012 Na weekend posiedziałem trochę przed kompem i znalazłem parę 916-tek w Holandii. Jeżeli w PL nic nie znajdę, za dwa tygodnie zrobię sobie wycieczkę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 19, 2012 Świetnie, trzymam kciuki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Marzec 20, 2012 Darek a ty nie chcesz swojego sprzedać ? Kiedyś było ogłoszenie: viewtopic.php?f=76&t=4659 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Marzec 24, 2012 Szczerze mówiąc nie przewidywałem, że aż tak ciężko będzie kupić Ducata. Już teraz wiem co mają na myśli ludzie mówiąc, żę Dukaty są niesprzedawalne w Polsce :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach