Franz 0 Napisano Lipiec 13, 2012 ....hm, ale kto ten motocykl zbuduje. Tych czterech konstruktorów na krzyz w ducati, czy panowie z AUDI? Fillipo juz odpuścił on ma inna wizję. Sprawdzi sie jak 1199 wygra Stocki i WSBK. Najbardziej zastanawiajaca jest inna rzecz!!!!!!!!!!!!!! W gazecie polskiej motocyklowej z przed 3 moze 4 lat jest porównanie dwóch motocykli desmo i 1098R. I jest ble ble ble, ale na koniec piszą, ze desmo przy 10R prowadzi sie jako rower przy traktorze!!!! Więc pytam sie czym my jeżdzimy! Wracajac do tematu, czy chcemy tak naprawde, aby skład ducati sie nie zmienił? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 13, 2012 Wg mnie fajnie by jednak było jakby: Motogp: VR + Crutchlow SBK: checa + hayden Wydaje mi się ze presja i kasa audi w połączeniu z VR może zadziałać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 13, 2012 Wg mnie fajnie by jednak było jakby:Motogp: VR + Crutchlow SBK: checa + hayden Wydaje mi się ze presja i kasa audi w połączeniu z VR może zadziałać. Dobrze prawisz. Chcę tu zaznaczyc o czym zawsze mówiłem, ze Krencik nie spamuje a mówi merytorycznie, mysli i wali prosto z mostu....jak ja he he he ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 13, 2012 Wg mnie fajnie by jednak było jakby:Motogp: VR + Crutchlow SBK: checa + hayden Wydaje mi się ze presja i kasa audi w połączeniu z VR może zadziałać. Dobrze prawisz. Chcę tu zaznaczyc o czym zawsze mówiłem, ze Krencik nie spamuje a mówi merytorycznie, mysli i wali prosto z mostu....jak ja he he he ! Dzieciak zobowiązuje do trzymania fasonu :lol: ;) pozdr . Czytałem parę dni temu że Suzuki przymierza się do powrotu do Moto GP i oni też składali propozycję Valentino lecz dopiero na 2014 r . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 13, 2012 Wg mnie fajnie by jednak było jakby:Motogp: VR + Crutchlow SBK: checa + hayden Wydaje mi się ze presja i kasa audi w połączeniu z VR może zadziałać. Dobrze prawisz. Chcę tu zaznaczyc o czym zawsze mówiłem, ze Krencik nie spamuje a mówi merytorycznie, mysli i wali prosto z mostu....jak ja he he he ! spoko spoko - ustąpiłem miejsca białemu z powodu braku czasu a nadmiaru roboty :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 13, 2012 ustąpiłem miejsca białemu z powodu braku czasu a nadmiaru roboty Że niby biały to spamuje - tak ?? A nie mówi prosto z mostu i merytorycznie ? No to masz: zapalniczkę mi oddaj !! :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: EOT. :oops: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gargamel 2 Napisano Lipiec 17, 2012 http://motormania.com.pl/sport/motogp/motogp-rossi-i-lorenzo-w-barwach-marlboro-yamaha/ Przeczytajcie i sami wyciągnijcie wnioski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 17, 2012 To zdębiałem............. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 17, 2012 w weekend bedzie wszystko jasne VR ma w brnie ogłosic co i jak dalej.... nie ma co snuc teorii spiskowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Lipiec 17, 2012 w weekend bedzie wszystko jasneVR ma w brnie ogłosic co i jak dalej.... nie ma co snuc teorii spiskowych Tylko to nie w ten weekend, musimy poczekać jeszcze miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2wheels 0 Napisano Lipiec 23, 2012 nareszcie jakis przełom ,bo zal patrzec jak sie marnuje Rossi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oskar 0 Napisano Lipiec 24, 2012 nareszcie jakis przełom ,bo zal patrzec jak sie marnuje Rossi :) Tez mu kibicuję, ale nie zwalałbym całej winy na Desmosedici, jakoś w rękach Stonera wygrywało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 24, 2012 Tylko w rekach stonera.... wiec jednak moto anie rider Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Lipiec 24, 2012 Nie wiem czy zwróciliście uwagę na to że czasy jakie robił Casey Stoner na Desmosedici w 2008r są znacznie lepsze niż czasy jakie robi Vale na aktualnym modelu. Zresztą runda która odbędzie się w tym tygodniu w laguna Seca jest tu świetnym przykładem rekord kwalifikacji należy do Caseya Stonera i Desmosedici wynosi 1 20,700 w zeszłym roku Vale na Desmosedici zakwalifikował się z czasem 1 22,235. Casey potrafił dogadać się z Desmosedici. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 24, 2012 Ben Spies opuszcza Yamahę , powód na razie trzyma w tajemnicy przed dziennikarzami . Mówi tylko że problemem z Yamahą była cała lista problemów ale jak możemy się domyślić szefostwo otwiera w wyrażny sposób drzwi dla VR . Czy 46 skorzysta z zaproszenia ? Swoją drogą szkoda Spiesa bo to dobry chłopak jest i z pewnością ma talent :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 24, 2012 zaczyna mnie mocno mierzić ten cały VR. Zostawia Ducati wpierw je rozpiepszając od srodka. I co panowie inzynierowie z teamu VR-a nie tacy boscy i wszech..... ja poczekam na Caseya jak sobie odpocznie moze....????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2wheels 0 Napisano Lipiec 24, 2012 Ja nie jestem jakims wielkim kibicem Rossiego , wedlug mnie poprostu marnuje czas na motocyklu na ktorym nie moze osiagnac wyników . Podobnie było z Sete i Melandrim , bardzo dobrzy kierowcy którzy także stracili czas w Ducati , zresztą Bayliss także nic nie osiagnął na tym motocyklu na Hondzie również. Metoda jest prosta , jeżdzić na tym co pozwala osiagnąc wyniki , tak jak zrobił Stoner , widział że Ducati sie konczy i uciekł tam gdzie ma mozliwości pokazać co potrafi :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 25, 2012 zaczyna mnie mocno mierzić ten cały VR. Zostawia Ducati wpierw je rozpiepszając od srodka. I co panowie inzynierowie z teamu VR-a nie tacy boscy i wszech..... ja poczekam na Caseya jak sobie odpocznie moze....????? Ja tam Franzu nie widzę zeby Rossi cokolwiek rozpieprzyl. Jak narazie poza Kaziem nikomu nie udawało się osiągać wyników na d16. Wg mnie to nie kwestia jezdzca a motocykla. VR wielokrotnie mówił ze Ducati jest za małe i nie jest w stanie wprowadzać szybko zmian. W moto 2 bodajże CRT potrzebowało jednej nocy na przygotowanie i dostarczenie zupełnie nowej ramy a Ducati 2 tygodni na nowy wahacz. Lekki progres jest bo Rossi w odtatnim wyścigu stracił na suchym tylko 7s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 25, 2012 zaczyna mnie mocno mierzić ten cały VR. Zostawia Ducati wpierw je rozpiepszając od srodka. I co panowie inzynierowie z teamu VR-a nie tacy boscy i wszech..... ja poczekam na Caseya jak sobie odpocznie moze....????? Ja tam Franzu nie widzę zeby Rossi cokolwiek rozpieprzyl. Jak narazie poza Kaziem nikomu nie udawało się osiągać wyników na d16. Wg mnie to nie kwestia jezdzca a motocykla. VR wielokrotnie mówił ze Ducati jest za małe i nie jest w stanie wprowadzać szybko zmian. W moto 2 bodajże CRT potrzebowało jednej nocy na przygotowanie i dostarczenie zupełnie nowej ramy a Ducati 2 tygodni na nowy wahacz. Lekki progres jest bo Rossi w odtatnim wyścigu stracił na suchym tylko 7s Nie wiem jak jestes na bieżąco z tym co dzieje sie w Ducati w strefie projektowania. Zauwaz, ze jezdzimy innym motocyklem zauważ, że nie wiadomo kto go tworzy bo napweno nie Filippo a przynajmniej nie z takim zaangazowaniem jak swoje poprzednie dziecko. Jak sie poprawia to czemu Barbera na starym jezdzi szybciej. W 2007 Troy na desmo objechał wszystkich. To, ze Ducati nie szanuje kierowców to inna sprawa. Jakby dbali choć w 10% o Kuri kuri tak jak o VR mieli byśmy nude i miszcza za miszczem z troyeem to samo, ale nie docenili tego. Melandri czy sete padli ponieważ było złudne rozumienie tematu dzieki osiągom Caseya. Ja uwazam, ze drzemie w tym motocyklu potencjał, którego nigdy nie ogarnie japonia i reszta. To troche jak pisal KRL i co, ze bmw w WSBK teraz jezdzi szybko, ale na starym, nic nowego, nic odkrywczego, NUDA PANIE. Moze Spis i Heyden zrobili by dobra robotę dla nas. Tu potrzeba troche szaleństwa, orginalności i ciężkiej pracy. Oni to maja tylko trzeba im pozwolić! VR robi gla MotoGp 80% roboty więc sprawa jest prosta, inne rzeczyu pozostaja w tle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 25, 2012 Barbara pojechał szybciej w kwalifikacjach za to w wyścigu był daleko za VR. Co do projektowania moto to każdy zawodnik łącznie ze stonerem Narzekali na opór precioziego w kwestii zmian. Zobaczymy po USA czy jest progres czy nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 25, 2012 Barbara pojechał szybciej w kwalifikacjach za to w wyścigu był daleko za VR. Co do projektowania moto to każdy zawodnik łącznie ze stonerem Narzekali na opór precioziego w kwestii zmian. Zobaczymy po USA czy jest progres czy nie. ale te zmiany juz sa, były, jest nowy motocykl bo rama była za słona itd itp. Stoner mógł narzekać, ale na dziecku Filippo zrobił mistrza na dzień dobry. Co do Barbery, widzisz co sie dzieje porównujemu obu??????? Zreszta jestem w zajebistej sytuacji zacznie wygrywać dobrze, odejdzie tez dobrze........... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Lipiec 25, 2012 Barbara pojechał szybciej w kwalifikacjach za to w wyścigu był daleko za VR. Co do projektowania moto to każdy zawodnik łącznie ze stonerem Narzekali na opór precioziego w kwestii zmian. Zobaczymy po USA czy jest progres czy nie. ale te zmiany juz sa, były, jest nowy motocykl bo rama była za słona itd itp. Stoner mógł narzekać, ale na dziecku Filippo zrobił mistrza na dzień dobry. Co do Barbery, widzisz co sie dzieje porównujemu obu??????? Zreszta jestem w zajebistej sytuacji zacznie wygrywać dobrze, odejdzie tez dobrze........... No tak, tylko że od 2007 roku kiedy kazik zrobił mistrza na Ducati, konstrukcje konkurencyjnych marek mocno poszły do przodu. A dukat pragmatycznie stał w miejscu, co w kestiach technicznych doprowadziło do zapuszczenia takiej brody, którą trudno w obecnej chwili zgolić nawet Rossiemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 25, 2012 Barbara pojechał szybciej w kwalifikacjach za to w wyścigu był daleko za VR. Co do projektowania moto to każdy zawodnik łącznie ze stonerem Narzekali na opór precioziego w kwestii zmian. Zobaczymy po USA czy jest progres czy nie. ale te zmiany juz sa, były, jest nowy motocykl bo rama była za słona itd itp. Stoner mógł narzekać, ale na dziecku Filippo zrobił mistrza na dzień dobry. Co do Barbery, widzisz co sie dzieje porównujemu obu??????? Zreszta jestem w zajebistej sytuacji zacznie wygrywać dobrze, odejdzie tez dobrze........... No tak, tylko że od 2007 roku kiedy kazik zrobił mistrza na Ducati, konstrukcje konkurencyjnych marek mocno poszły do przodu. A dukat pragmatycznie stał w miejscu, co w kestiach technicznych doprowadziło do zapuszczenia takiej brody, którą trudno w obecnej chwili zgolić nawet Rossiemu. Własnie, ze nie! Rozwój był i to może zbyt duzy. Elemnty wykonywane z materiałów, które są zagadka jeszcze w ściganiu, których nie znaja, których charakterystyka w czasie pracy w róznych warunkach jest nieodgadniona. I tak naprawdę to reszta zbyt nie rozwija swoich motocykli tylko je udoskonala. Gdyby nie problemy z nowymi oponami honda juz by odjechała, a tak jest jakaś konkurencja troche yamachy. Zreszta czasy mówia za siebie zobaczcie co Stoner robił na 800-ce porównując do dzisiaj........... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Lipiec 27, 2012 Wczoraj Nicky Hayden ogłosił że podpisanie kontraktu z Ducati na sezon 2013 jest już praktycznie uzgodnione i do ustalenia zostały jedynie drobne szczegóły. Kontrakt ma być podpisany po wyścigu w Laguna Seca - wygląda na to że zobaczymy Nicky Haydena w kolejnym sezonie na Ducati i to jest naprawdę dobra wiadomość na poranek. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 27, 2012 Barbara pojechał szybciej w kwalifikacjach za to w wyścigu był daleko za VR. Co do projektowania moto to każdy zawodnik łącznie ze stonerem Narzekali na opór precioziego w kwestii zmian. Zobaczymy po USA czy jest progres czy nie. ale te zmiany juz sa, były, jest nowy motocykl bo rama była za słona itd itp. Stoner mógł narzekać, ale na dziecku Filippo zrobił mistrza na dzień dobry. Co do Barbery, widzisz co sie dzieje porównujemu obu??????? Zreszta jestem w zajebistej sytuacji zacznie wygrywać dobrze, odejdzie tez dobrze........... No tak, tylko że od 2007 roku kiedy kazik zrobił mistrza na Ducati, konstrukcje konkurencyjnych marek mocno poszły do przodu. A dukat pragmatycznie stał w miejscu, co w kestiach technicznych doprowadziło do zapuszczenia takiej brody, którą trudno w obecnej chwili zgolić nawet Rossiemu. Własnie, ze nie! Rozwój był i to może zbyt duzy. Elemnty wykonywane z materiałów, które są zagadka jeszcze w ściganiu, których nie znaja, których charakterystyka w czasie pracy w róznych warunkach jest nieodgadniona. I tak naprawdę to reszta zbyt nie rozwija swoich motocykli tylko je udoskonala. Gdyby nie problemy z nowymi oponami honda juz by odjechała, a tak jest jakaś konkurencja troche yamachy. Zreszta czasy mówia za siebie zobaczcie co Stoner robił na 800-ce porównując do dzisiaj........... Wiesz Franz w wyscigach chodzi o wygrywanie a nie o "nowe niezbadane technologie" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach