Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
bulasewicz

Zamienniki łożyska do 996

Polecane posty

W moim Ducati 996 rozsypało mi się łożysko tylnej piasty :cry: z łożyskiem wędruję od sklepu do sklepu i słyszę możemy zamówić na jutro za 2500 zł ???? :shock: może są jakieś tańsze zamienniki ?

Zmiana tytułu i przeniesienie do odpowiedniego działu.

magda

Igielkowe czy podwojne kryte?

Ostatnio wymienialem to kryte - dobieralem po wymiarze na grochowskiej. Cena 70 pln brutto

Wyjales już lozysko? Jeśli tak to na jego zewn Czesci masz wybity wymiar i nr. Ja dobralem po wymiarze skfa na pojedynczej bieżni. Cena około 70pln po 3 dniach było w sklepie

Kolega znalazł mi w Zgierzu za 80 zł :)

W naszym kraju chcą na wszystkim 3000% zarobić :twisted:

To Bolonia takie ceny części zamiennych ustala, tutaj teorie spiskowe o pazernych Polakach sie nie sprawdzają.

Nie do końca chyba tak jest. Raczej importer swoje dokleja. Wiesz ile kosztuje kompletny antyhop do 11 z montażem w serwisie w bolonii? Mniej niż DBB płaci jako serwis w "hurcie" za sam antyhop bez tarcz.

Nie do końca chyba tak jest. Raczej importer swoje dokleja. Wiesz ile kosztuje kompletny antyhop do 11 z montażem w serwisie w bolonii? Mniej niż DBB płaci jako serwis w "hurcie" za sam antyhop bez tarcz.

Nie do końca Łukasz. Zawsze możesz sprawdzić cenę obowiązującą na danym rynku na dany produkt z palety Ducati Performance. Tak, cennik w Polsce jest minimalnie wyższy. Swoje robi wyższy VAT, przesyłki itd. Rynek włoski to troszkę inna bajka - to tak jak byś porównywał nasze ceny części do polonezów z cenami tych samych części na rynku włoskim ;)

W serwisie Ducati łożysko kosztuje 150Euro czyli 624zł plus przesyłka 20 euro razem 707,2 zł więc skąd cena 2500zł??

To jest 300% marży no bez jaj.

Dlatego nasz kraj wygląda jak wygląda bo tu każdy chce zarobić na jednej rzeczy za cały miesiąc...

To nie części są drogie tylko marża dystrybutorów daje taką końcową kwotę, w Polskich serwisach robią nas delikatnie mówiąc w balona, doliczą sobie jeszcze wymianę (która zajęła mi 30min ) i końcowa kwota to byłoby jakieś 3000zł za łożysko , no sory ale to jest lekkie przegięcie w motocyklu który ma już 12 lat :twisted:

A jesteś pewien ze 250o to nie jest cena całego mimosrodu?

Jak ja szukałem to podobno to lozysko występowało tylko w komplecie z momosrodem i kosztowało właśnie coś pod 2800

W Zabkach jest "Aktom". Kraina paskiem i lozyskiem plynaca.

Idziesz z rurka, lozyskiem, rolka, paskiem, oringiem a pani ci dopiera za grosze.

Polecam!

na grochowskiej mam blizej :D

Uwierzcie mi, że jest wiele takich miejsc ;)

Sporo łożysk mają na miejscu, szybka wysyłka i sensowne ceny.

http://stozek.pl/sklep.php

wielokrotnie tam kupowałem różne łożyska.

Można gdzieś przykleić - będzie dla potomnych.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.