Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
lkrencik

No to zaczynamy kolejną odsłone mojego 748

Polecane posty

Jako że każdy dzwon jest podstawą tuningu, w dniu dzisiejszym rozpocząłem zmiane mojego sbk w streeta

Na pierwszy ogien poszła czacha i szyba lecz nie jest to jeszcze koncowe cięcie, bocos mi nie lezy

oto co bedzie zrobione:

błotnik przod carbon

stelaż lampy carbon

airducty carbon

airbox carbon

zadupek monoposto bez lampy

lampa zintegrowana z podkładką tablicy i kierunkami

lusterka na koncach kierownicy czarne

przeniesienie aku pod zadupek

ceramika na kolektorach czarna

pochowanie elektryki - tak aby była jak najmniej widoczna plus usuniecie niepotrzebnych rzeczy

oczywiscie brak tylnego hamulca i tarczy

post-357-1366038376,5806_thumb.jpg

post-357-1366038376,7701_thumb.jpg

post-357-1366038376,9497_thumb.jpg

post-357-1366038377,2388_thumb.jpg

post-357-1366038377,4302_thumb.jpg

oczywiscie brak tylnego hamulca i tarczy

A juz masz kolejny projekt w planach? xD :lolno: Mysle ze w tym punkcie za bardzo udziwniasz, pozatym kazdy monowahacz jest poprostu piekny i mysle ze odbierajac hamulec nie tylko straci na funkjonalnosci ale i na wygladzie...

juz przed wypadkiem pozbyłem sie hamulca... i nadal tak bedzie - wg mnie tarcza i zacisk psują efekt gołego koła... i nie, nie uwazam ze za bardzo udziwniam :P

No wiec kilka zmian nastąpiło w tymtygodnbiu

Lusterka ala Rizoma zamówione

tylna lampa zamówiona

Bak i zadupek mono w takierowaniu (gotowe bedzie na wtorek)

w miedzyczasie zalozylem górną półkę z kierą fatbar (dzięki Musieli), ale pozycja z taką kierą zupełnie mi nie lezy wiec zestaw wraca do właściciela a u mnie zostają clipy

w tym tygodniu moto idzie do elektryka na poukrywanie alektryki

post-357-1366038465,5721_thumb.jpg

post-357-1366038465,7532_thumb.jpg

post-357-1366038465,9277_thumb.jpg

wg mnie tarcza i zacisk psują efekt gołego koła...

Dobrze, że tylną zębatkę zdecydowałeś się zostawić :lol: bo w końcu też psuje "efekt gołego koła"

wg mnie tarcza i zacisk psują efekt gołego koła...

Dobrze, że tylną zębatkę zdecydowałeś się zostawić :lol: bo w końcu też psuje "efekt gołego koła"

Buhaha :D nice :)

Olej elektryka. Fun niesamowity. Ja sie pare dni temu jak dzieciak cieszylem jak sam prulem kable. Super sprawa.

a: nie mam czasu - do roboty wychodze około 6 a wracam o 19

b: wieczory wole spedzac z synem i żoną niż przy moto

c: nie jestem elektrykiem

krenciu - proste wiosło to podstawowa historia w motocyklu typu streetfighter. Bez "wiosła" nie ma co mówić o streetfighterze.

nie ma znaczenia jaka będzie kierownica.

Streetfighter to nigdy nie będzie, będzie to po prostu okaleczony, zapuszczony, zaniedbany stary superbike. Więc nie ma znaczenia jaka kierownica będzie.

Regulamin pkt. 28 i 30c :evil:

magda

Streetfighter to nigdy nie będzie, będzie to po prostu okaleczony, zapuszczony, zaniedbany stary superbike. Więc nie ma znaczenia jaka kierownica będzie.

ty stary zgnuśniały dziadu :lol:

bez hamulca :lol:...

ostro pojechales btw....

bez hamulca :lol:...

ostro pojechales btw....

od dawna mam wy***** na to co mysli Theodor... generalnie łatwo mu oceniac kiedy na swoim moto prawie nie jezdzi i mamase wolnego czasu na picowanie moto...

Myślę że mógłbym w podobnych słowach wypowiedzieć sie o miejscu gdzie mieszka (na pewno jesli chodzi o "ogródek" i bramę które widziałem) jako budowlaniec... także jak juz pisałem mam na jego zdanie wy******

Regulamin pkt. 30a i 30c :evil:

realizacja zgłoszenia - OT

proszę o spokój, kulturalny język i trzymanie się tematu

magda

Może i dobrze że tak podchodzisz do krytyki. Czy to z mojej strony czy kogokolwiek innego. Dzieki temu pojawiają sie na świecie paskudne motocykle, a dzieki temu jest mozliwość docenienia tych ładnych, pożądnie zrobionych, koncepcyjnie spujnych czy nawet generalnie zadbanych.

Tak więc dziekuję Ci. :D

O rety...

Łukasz, zrob ten inny typ progress bloga, czyli "po fakcie" na raz.

Fotografuj i spisuj w wordzie i za miesiac wklej wszystko i zaloz kludeczke na topic :)

p.s. powodzenia. tez bede kiedys patroszyc 748.

lkrencik zadrzyj mu dupeczkę trochę przynajmniej, bo wydaje mi się, że za płasko będzie do tego wiosła.

Takie moje zdanie.

Są gusta i guściki co prawda co prawda nie wiem jaki masz zamysł cało kształtu, ale mi się nie podoba czacha, pozbyłbym się tego. I jako, że to SB to raczej bym stylistyką kierował się bardziej w "Stunt styl". Mogło by fajnie na prawdę wyjść.

Ino coś w tym stylu;

0611_sbkp_10_z+joe_dryden_motorcycle_stunt_rider+one_foot_circle_wheelie.jpg

Wiosła NIE BĘDZIE !!!

no wiec lakiernikowi cos sie pomyliło i zamiast polakierowac pociętą czachę na wzór torówki (z białym polem) polakierował torową na czarno... i w sumie dobrze sie stało :)

w czaszy zagosci soczewka na H1 (bixenon)

zastanawiam sie nad pługiem - może ktoś ma pomysły od czego bedzie mozna podpasować?

post-357-1366038499,7408_thumb.jpg

post-357-1366038499,8363_thumb.jpg

Żeby pług miał tu racje bytu należałoby wywalić skrzynkę z aku i przekaźnikami wiszaca z prawej strony silnika.

Jakbys najpierw popatrzyl na zdjecie a potem napisal to zonaczylbys ze skrzynki juz nie ma. Teraz moto tak jak pisalem stoi u elektryka na uer

Ukrywaniu eiazek.

owszem na zdjecie popatrzyłem, jednak znając Twoje podejscie do tematu raczej nie spodziewałem się przemyslanego rozwiazania.

Moze takie coś, tylko jakos kolorystycznie trzeba by nawiązać do całości.

post-88-1366038500,048_thumb.jpg

Z jakiego moto to? choc kształt mi nie pasuje do pomysłu - czy pługi z monstera bedą pasowac? a jesli tak to z ktorej wersji?

co do nieprzemyslenia rozwiazan to sie chyba troche pomyliłeś...

jedyny problem teraz to znalezienie rozsadnego cenowo małego aku o duzej pojemnosci... nie stac mnie zeby dac 1000pln za aku wiec narazie bedzie ciezki klocek pod siedzeniem, a potem sie cos innego wymysli

to jest pług dedykowany do monstera, ale bloki silników sa we wszystkich ducatach z płytka miska na tyle zblizone że taki pług jest kompatybilny.

co do nieprzemyslenia rozwiazan to sie chyba troche pomyliłeś...

To po kiego ciąłeś czachę pod wiosło, którego NIE BĘDZIE? :lol:

Czachy nie ciałem pod wioslo zacznijmy od tego. Czacha miała połamane końce i została pocieta tak zeby coś z niej zrobić. W międzyczasie pozyczylem wioslo i okazało się ze jak dla mnie to tragedia.

To ze na moto będzie ta czacha to czysty przypadek i tyle. Ale szczęśliwy przypadek. :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.