Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
gargamel

Sprzęgło z Antyhopping-iem

Polecane posty

I tu mała dygresja w temacie, bo nie każdy o tym wie. Modele: S2R800, M620 '04-'05, M695, M696, M796 oraz Hypermotard 796 mają fabrycznie na pokładzie "mokry" antyhopping APTC firmy ADIGE 8-)

Te wasze nie zwalnia z przygazowki jest waszym zdaniem i wasza metoda. Wcale tak nie musi byc prawidlowo i tak wlasnie nie jest. To, ze ktos tak robi, a inny nie to nie znaczy, ze ktorys z nich robi to zle. Pogadajcie z ludzimi co scigaja sie po torach. Znajdziecie tam taki same odpowiedzi jak z uzywaniem tylniego hamulca. Jedni to robia inni nie. Kazdy mowi o prawidlowosci swojego. Wiec zdania sa podzielone. Moje jest takie, ze nie musze robic przygazowki, nie chce czasu marnowac na nia i nie mam ochoty, jezeli mechanizm da rade to zrobic za mnie. Zuzycie mnie nie obchodzi. Btw, jeszcze nie zuzylem zadnego. Ani mokrego ani suchego.

Ps1. Nie probujcie wciskac na sile swoich teori tylko badzcie bardziej obiektywni. A tak poza tym poczytajcie cos co uczy jezdzic po torze :P

Ps2. QS tez nie zwalnia od nie odupszczania gazu? :P :lol:

I tu mała dygresja w temacie, bo nie każdy o tym wie. Modele: S2R800, M620 '04-'05, M695, M696, M796 oraz Hypermotard 796 mają fabrycznie na pokładzie "mokry" antyhopping APTC firmy ADIGE 8-)

I musze przyznac ze sie sprawuje wysmiecie! Z punktu widzenia totalnego laika: Przedewszystkim wybacza ogromne bledy podczas jazdy (redukcja do 1 w poznaniu na slawinskim xD), jedynie bylo slychac lekkie popiskiwanie opony ale zadnego steplowania. Daje mi to bardzo duze poczucie bezpieczenstwa w jezdzie na co dzien, zwlaszcza jak sie przezylo na wlasnej skorze steplowanie opony przed zakretem...

APTC FTW! :thumbup:

Czasem nawet najlepsze komponenty nie wystarczą jak :

" co z tego, że moto piknie gwizda, jak kierowca pi...a"

zresztą do wszystkiego czasem trzeba pokory...

Pozdr. J-999

Miałem okazję jeździć na Ducati jak i japońskich V2 z jak i bez sprzęgła antyhoppingowego. Dla mnie była to bardzo duża różnica, zarówno na drodze jak i torze. Dlatego postanowiłem doposażyć swoje 996 w taki wynalazek.

krl    0

Osobiście nie widzę przeszkód, czujesz potrzebę posiadania to inwestujesz - ale ulepa tudzież składańca nie polecam lepiej jest kupić całe sprzęgło konkretnej firmy.

Po wielu tygodniach poszukiwań, udało się. Dziś dotarło ze słonecznej Italii sprzęgło z antyhoppingiem do mojego 996.

Jedyne co pozostało to zakładać "suchara" i testować wiosną na torze:). Byle do wiosny.

A cóż to za cudo niezwykłe że wiele tygodni poszukiwać wymagało?

Kompletne sprzęgło Bucci. Problemem nie było znalezienie samego sprzęgła a oczekiwanie na dobrą cenę :). W końcu udało się.

post-1411-1366038995,1151_thumb.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.