Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

martini

MTS 1200 Modyfikacje Martini'ego

Polecane posty

no wreszcie...   i wcale nie wygląda głupio z ori tłumikami !!!   wreszcie pierdy Ci nie straszne :)   ugadaj się na strojenie?

Miki a nie da sie zadaptować lampe do nowego diavela do ciebie? Świetnie te didowe świeca moim zdaniem tak jak xenon.

No, Martini - duża klasa !  :clap:

Tłumik wygląda OK, a jak dobrze gada, to już sukces.

Ksenon też ładnie świeci.

Rozumiem, że masz "zaprzyjaźnioną" stację kontroli pojazdów ? ;)

Na szczęście ile razy byłem, nawet monsterem z xenonem, to u nas motocykli nie oglądają w taki sposób ;) nawet nie trzeba mieć moto ze sobą :D

A jeśli, to jak pisałem powrót na zwykłe h11, to 5minut na komplet, łącznie z ich zakupem, czy odszukaniem w garażu :)

Odpina się wtyczka, od wiązki xen. odpinamy od żarówki drugi jej koniec, wyciągamy palnik, wkładamy żarówkę i włączamy wtyczkę pomijając inst. xsen. pikus...

Miki a nie da sie zadaptować lampe do nowego diavela do ciebie? Świetnie te didowe świeca moim zdaniem tak jak xenon.

ale ja nie chce do siebie

dodatkowo mnie się nowa lampa nie podoba...sorry :(

Edytowano przez miki72

Nie da się!! Co więcej, jak reflektor nowego Diavela ulegnie uszkodzeniu, to owner będzie miał mega kłopot, ponieważ już nie jest to osprzęt plug&play, a bardzo skomplikowana elektronika... Każdy reflektor nowego Diavela, jest zaprogramowany do działania tylko z modelem, na którym opuścił fabrykę... Dokupienie takiej lampy na rynku wtórnym jest bezsensowne, gdyż trzeba ją przeprogramować pod moto...  a to $$$, taki mały zabieg przeciwkradzieżowy... Nowe modele mają już wsio na magistrali CAN

Michał, jak spróbujesz, to będziesz sobie pluł w brodę, dlaczego tak długo zwlekałem...

Edytowano przez martini

Michał, jak spróbujesz, to będziesz sobie pluł w brodę, dlaczego tak długo zwlekałem...

ale ja chcę sprzedać, a nie inwestować...

żonie chcę do Brutalki coś wrzucić jaśniejszego...

Nie da się!! Co więcej, jak reflektor nowego Diavela ulegnie uszkodzeniu, to owner będzie miał mega kłopot, ponieważ już nie jest to osprzęt plug&play, a bardzo skomplikowana elektronika... Każdy reflektor nowego Diavela, jest zaprogramowany do działania tylko z modelem, na którym opuścił fabrykę... Dokupienie takiej lampy na rynku wtórnym jest bezsensowne, gdyż trzeba ją przeprogramować pod moto...  a to $$$, taki mały zabieg przeciwkradzieżowy... Nowe modele mają już wsio na magistrali CAN

nie rozdrapuj procedury 3 krotnego enter-a komputerem serwisowym do mega problemu... Idąc Twoim tropem nie miałbyś grzanych manetek ani elektrowni w zawieszeniu :razz:

Wszystko da się "dograć" :mrgreen:

martini, a ja mam pytanko odnośnie wydechu. Wcześniej jeździłeś z mivv i db-kilerem lub bez, teraz z oryginałem - dużo jest głośniejszy? Pytam, bo zastanawiam się nad 2 opcjami przerobienia wydechu: 1-przerobić puchę katalizatora i oryginalna końcówka lub 2- wyrzucić katalizator i oryginalna końcówka. Stąd pytanie o głośność

Edytowano przez mrymek

końcówki są przelotowe - sama zmiana niewiele da. Albo montujesz eliminator kata , albo ori kata prujesz z flaków wstawiając stosowne grodzie..

martini, a ja mam pytanko odnośnie wydechu. Wcześniej jeździłeś z mivv i db-kilerem lub bez, teraz z oryginałem - dużo jest głośniejszy? Pytam, bo zastanawiam się nad 2 opcjami przerobienia wydechu: 1-przerobić puchę katalizatora i oryginalna końcówka lub 2- wyrzucić katalizator i oryginalna końcówka. Stąd pytanie o głośność

Jest głośno, ale ciszej niż na Mivvie bez DB, natomiast brzmi przyjemniej niż na Mivv z DBkilerem... Mivv to marna mała puszka z cienkiej blachy, dudnienie powstaje w dużej przestrzeni, jak wydech ori monstera np. 620, termis zrobiły taki wydech do MTS1200, jednak on też nie daje tego, do czego przyzwyczaiły nas stare ducaty...

Jak masz kupić eliminator kata, to lepiej go wykonać u kogoś, kto się tym zajmuje, powinno będzie taniej, do tego zakładasz ori końcówkę i latasz, zawsze możesz dokupić coś innego, adaptując kolektor jak ja... Pamiętaj, że taka zmiana wpływa na działanie moto, u mnie z db kilerem moto jeździ, ale po jego wyjęciu, to już jest całkiem co innego, rwie do przodu jak szalona, wrażenie takie jak bym wcześniej jeździł na zaciągniętym ręcznym...

Ale Marcinie - montując eliminator kata czy to Mivv ,czy inny to końcówki normalnie pasują. W początkowej produkcji Mivv robił pod nieco innym katem , ale to same początki - teraz kupujesz , wywalasz kata i montujesz ori końcówkę..

Edytowano przez cinek78

martini dzięki za odpowiedź. Jutro zadzwonię do Edzia, kiedyś robił mi  wydechy do tdmki, zapytam ile eliminator kata, a na wiosnę do cinka na montaż i strojenie, albo lepiej samo strojenie - będzie taniej :mrgreen:

Ostatnie życie MIVV'A

Jak wiadomo Mivv się rozpada na mojej mapie, teraz po serwisie, na nowej mapie mam, nadzieję będzie lepiej...

Więc zastosowałem inny patent, zamiast nitów nierdzewnych które urywały się nagminnie, rozbiły się otwory i w ogóle do pupy się okazały w tym przypadku, zastosuję nitonakrętki nierdzewne...T12002.jpg

zaciskane urządzeniem jak nitownica, tylko że do nitonakrętek...

56cf52635fade20af8a3e32caa7a65a8.jpg

efekt zastosowania obu przedmiotów to

proces.gif

Śrubeczki pójdą o takie...

201-stainless-steel-button-font-b-head-b

Jutro pokarzę forteczki co i jak na organizmie poszło...

Ostatnie życie MIVV'A

Jak wiadomo Mivv się rozpada na mojej mapie, teraz po serwisie, na nowej mapie mam, nadzieję będzie lepiej...

Kuźwa... Twoja nadzieja , moje zmartwienie.... :cry: 

.. ale postaram się jak mogę , co nie zmienia faktu, że na przelocie niekiedy kichnie - ale już nie tak jak masz teraz... niemal noworoczne fajerwerki. :mrgreen:

Co do nitów - też lubią się zluzować - ważne żebyś na max je "dociągnął" przy osadzaniu.

Zakupiłem właśnie w tej chwili to: 

RAM-B-149Z-UN71A.jpg

Ma to nasz kolega Baca z Krakowskiego klubu, właśnie na bliźniaczej MTS, ciężno wyrwać telefon ręką z tego uchwytu... Działa jak sidła, bardzo mocno łapie i nie che puścić... ;) koszt 300zł

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.