Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Kamil9912

Wydzielone - 999 z Białegostoku

Polecane posty

Może uszkodzone zegary? ;)

Kolego rozwiązanie za proste, aby sprawdzić zbyt duży koszt. Może jakieś inne pomysły...

Nie czujesz ironii ? ;)

Za dużo problemów na raz . Musisz przejrzeć cały motocykl żeby Cie w sezonie nie zaskoczył . Zacznij od instalacji elektrycznej , wtyczka po wtyczce , rozepnij i zakonserwuj jakimś "kontakt sprayem" . Na stacjach BP znajdziesz też środek do konserwacji inst elektrycznych z Castrola - jest ok . Pozbądż się pierdółek aby wyłonić prawdziwe problemy .

I jak już o coś zrobisz to się pochwal co było , tajemniczy z Ciebie gość ;) Co było przyczyną ciężkiego palenia ?

Może uszkodzone zegary? ;)

Kolego rozwiązanie za proste, aby sprawdzić zbyt duży koszt. Może jakieś inne pomysły...

Nie czujesz ironii ? ;)

Za dużo problemów na raz . Musisz przejrzeć cały motocykl żeby Cie w sezonie nie zaskoczył . Zacznij od instalacji elektrycznej , wtyczka po wtyczce , rozepnij i zakonserwuj jakimś "kontakt sprayem" . Na stacjach BP znajdziesz też środek do konserwacji inst elektrycznych z Castrola - jest ok . Pozbądż się pierdółek aby wyłonić prawdziwe problemy .

I jak już o coś zrobisz to się pochwal co było , tajemniczy z Ciebie gość ;) Co było przyczyną ciężkiego palenia ?

Tajemnica ciężkiego palenia to poprostu zaśniedziała masa przy aku i silniku, cewkofajka przedniego cylindra. Co do instalacji, to oczywiście to zrobię, przeglądałem wszystko było ok ale nie zaszkodzi jeszcze raz zobaczyć. Podświetlenie znikło właśnie po moim grzebaniu, mogłem coś spaprać, tylko zastanawiam się co...

Tylko nie zapomnij o odpięciu klemy akumulatora przed rozłączaniem kostek.

Często lubią wkradać się dziwne błędy do ECU po takim zabiegu - odłączenie klemy ich nie skasuje, niestety - tylko podłączenie do kompa.

Jeśli chodzi o zegary to podświetlenie w nich jest na diodach LED, chyba bez rozebrania się nie obejdzie (oraz sprawdzenia diod i ścieżek na płytce).

Witam wszystkich kilka zmian w temacie... nowy wahacz ( na starym jakaś chemia zostawiła ślady) plastiki odmalowane, kolory zostawione, drastyczne zmiany w sprzęgle, poprawiona instalacja, śmieszny pstryczek sobie zostawiłem na pamiątkę, tylko trochę schowałem, myślę jeszcze nad szybą, dawać resingową, jak myślicie???

post-2015-1366038978,8836_thumb.jpg

post-2015-1366038979,3031_thumb.jpg

Wahacz lakierowałeś? Taki ciemny wyszedł, fajnie bo ta fabryczna szarość jakoś raziła mnie zawsze

Tylko mi się na drugim zdjęciu jakiś takie niewymiarowy wydaje? (kwestia perspektywy)...

Może to siedzenie pasażera tak psuję perspektywę, bo to jakaś straszna kanapa jak na SBK :)

ej, dla mnie bomba. I siodło też super. Nie w moim guście są tylko te błyszczące naklejki na bokach, ale tak to eleganto ;)

Wahacz lakierowałeś? Taki ciemny wyszedł, fajnie bo ta fabryczna szarość jakoś raziła mnie zawsze

Tak, był też pociągnięty jakimś specyfikiem, kolor pasuje do motocyklu, głęboka czerń, mat

Tylko mi się na drugim zdjęciu jakiś takie niewymiarowy wydaje? (kwestia perspektywy)...

Nie, masz rację, zdjęcie jakoś tak wyszło, tak jakby go skróciło powstały nowe zmiany więc i tak będę dodawał nowe foty, powinno już być dobrze.

ej, dla mnie bomba. I siodło też super. Nie w moim guście są tylko te błyszczące naklejki na bokach, ale tak to eleganto ;)

Poniosło mnie troszkę z nimi, dopasowałem je wstyd się przyznać ale do kasku, mam marushina 999 czarnego z właśnie srebrnymi dziewiątkami na bokach, oczywiście z lustrzaną szybą. Mam też kilka pomysłów związanych z tymi kolorami na moto.

Czytając wątek od początku zaczynałem Ci współczuć bo sam niedawno byłem w podobnych rozterkach. Ale teraz szczerze Ci zazdroszczę. Wizualnie nic bym nie zmienił w Twoim Ferrari, zostaw czarny.

Chwilowe problemy finansowe, niestety muszę trochę zainwestować w firmę. Szkoda mi go bo dużo serca włożylem w niego... Mam jeszcze nadzieję, że wszystko się ułoży troszkę inaczej i 999 zostanie ze mną. Puki co zapraszam forumowiczów na oględziny i gościnę .... ;-)

No ja też kiedyś to przechodziłem, tylko, że byłem w lepszej sytuacji, bo miałem zawsze jakie moto na zapas, no i w ten sposób nigdy nie miałem przerwy od motocykli i tak od ponad 30 lat hehehe..

No cóż życzę Ci powodzenia i wybawienia z kłopotów...

Pamiętaj jaka Twoja decyzja by nie była, będzie ona słuszna, ponieważ.... to tylko Twoja decyzja!

Trzym się i pozdr!

J-999

Dzięki, żona pociesza mnie, że nie pierwszy i nie ostatni... Nawet jak będę zmuszony sprzedać, to wyjdę na prostą i znowu będę moturzyc ;-)

Panowie, pilnie potrzebuję gotówki, może ktoś chętny na dziewiątki, cena bardzo atrakcyjna 16000 zł. Chętni dzwońcie 609209589, chce szybko sprzedać a wolałbym oddać w dobre ręce. 

Niedawno jakiś chłopak szukał 999 z Ełku, może podaj do niego priva. Szukaj w ogłoszeniach znalezionych.

Pozdr. J-999

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.