Jarek72 0 Napisano Czerwiec 26, 2014 Setów jest do wyboru do koloru. Trochę czasu jeszcze mam by się zdecydować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Lipiec 11, 2014 Przyszły paczki, morda się śmieje :) . W jednej trochę biżuterii z firmy Lightech. Sety z łamanymi podnóżkami, wlew paliwa, rolki wahacza i pokrętła regulacji zawieszenia. Jakość wykonania pierwsza klasa. Druga paczuszka bardzo lekka z szybą w wykonaniu "smoke" z firmy MRA . Trzecia paczuszka z ostanimi karonowymi częściami firmy CBL Compositi dotrze w przyszłym tygodniu, więc trzeba czekać. Graty prawie wszystkie mam, w następnym tygodniu dziewiątki będą wybudzane i jak wszystko pójdzie po mojej myśli to Jasło i okolice usłyszą ryk i zobaczą ogień Termosów :D . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Lipiec 16, 2014 W ostatnich dwóch dniach udało się: zamontować wtrysk, chłodnicę, pospinać elektrykę, poskręcać zawieszenie z kierownicami i całą resztą osprzętu, zamontować wypolerowany układ wydechowy i hamulcowy, poprzykręcać kilka karbonowych gratów ( przyszła już paczka z osłonami wlotów i osłoną stacyjki ), wstępnie częściowo przymierzyć sety. Dziewiątki wreszcie nabierają kształtów :) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Lipiec 16, 2014 (edytowany) ładnie, ładnie będzie lalunia :razz: Jarek, co to za podnośnik masz? bursig, czy coś innego? Edytowano Lipiec 16, 2014 przez ducafil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Lipiec 16, 2014 (edytowany) Będzie , będzie :P ....to nie Bursig, nie widziałem większego sensu nabycia owego ....ten jest tańszy, ale spełnia swoje zadanie bez zarzutu. Firma sellnet oferowała na allegro te podnośniki. Edytowano Lipiec 16, 2014 przez Jarek72 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TEDDY 0 Napisano Lipiec 16, 2014 Piekny moto , jedno oko super, lakierowanie extra..kiedys podobnie przerabialem swoje 749...a na owiewce kleiłem nr 21 tak z sentymentum, z niecierpliwoscia czekan na efekt koncowy . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Lipiec 17, 2014 hehe Jarek idziemy łeb w łeb :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Lipiec 17, 2014 Racja, tylko, że ja muszę zwolnić to moje maksymalne tempo sprintującego żółwia ( nie ma sie co spieszyć ) i pewnie w tym tygoniu oprócz mocowania tablicy nic więcej nie zrobię. Wybudzanie niestety bęzie musiało zostać przesunięte o kilka dni......ale co tami, pikuś...... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Lipiec 21, 2014 (edytowany) Dzisiaj spędziłem czas na inwazyjnym zabiegu przy układzie wydechowym. Ze względu, że moje 999s są przedliftowe a wahacz ma być poliftowy, musiałem dokonać zmiany w rurce przedniego garnuszka. Mam założony tak zwany pół-system Termignoni w którego skład wchodzi moduł, filtry powietrza, 54mm rureczka i tłumik ( asymetryczny system ).....i właśnie ta gruba rureczka z tego systemu dedykowanego do roczników 2003-2004 nie chciała przecisnąć się pod poliftowym wahaczem. Cieńcie, zmiana kąta rury, spawanie ,młoteczek i udało się zdobyć trochę miejsca......ufff :P ..... Edytowano Lipiec 21, 2014 przez Jarek72 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Lipiec 29, 2014 Reanimacja z powodzeniem, pacjent żyje i ma się rewelacyjnie. Pierwsze pierdy na Jasło wyrzucił Termos dzisiaj około 15-tej i powiem Wam, że nie chciał skończyć tak mu się fajnie purkało.....jest pięknie :) . Plastiki wstępnie przymierzone, podoba mi się, jest tak jak miało być . Plan na jutro: trochę węgla......osłony wlotów, pasków i osłonę sprzęgła, skompletować sety, wymienić oliwę, przykręcić kierunkowskazy przód/tył i poskręcać plastiki już na zero, podłączyć do diagnostyki.......no i wszystko co jeszcze wyjdzie w praniu :P . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 29, 2014 ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Lipiec 30, 2014 Elegancko będzie! Czekam na efekt końcowy i porządne foty :cool: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Sierpień 1, 2014 Fine!! Zamierzony cel uzyskany :). Brakuje jeszcze kilku naklejek gdzieniegdzie, ale to już mały szczegół. Fotki robione starą komórką, na nową mnie nie stać ( o aparacie nie wspominając ) po dokonanych modyfikacjach na S4rs'ie i dziewiątkach ;) . Oczywiście nie ominę pochwalić się moim Superbikiem z opisem w odpowiednim dziale.............cieszę się jak małe dziecko z tych dziewiątek........wreszcie.....jupi!! :D . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Sierpień 1, 2014 dzida fest :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Sierpień 1, 2014 Jarek, tak jak myślałem patrząc na Twojego Monstera nie mogło być inaczej, ślicznotka po prostu, niech Cię cieszy jak najdłużej :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Sierpień 1, 2014 Jarek , Jaruś , Jareczku :thumbup: :clap: :wave: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Sierpień 1, 2014 Teraz tylko nauczyć się jeździć i będzie pięknie...... :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 1, 2014 Brawo !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Sierpień 2, 2014 wygląda fenomenalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAMYK 9 Napisano Sierpień 2, 2014 Czekałem co wyjdzie i wyszlo samo dobro, pikna sztuka..! Gratulacje Jarek ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Sierpień 2, 2014 Bardzo piknie :clap: :wave: , ja jednak przesunąłbym podstawę pod tablicę bardziej do tyłu, pod tylną lampkę i zostawiłbym w oryginale przednie oświetlenie, wymieniając jedynie żarówki na np. PIAAI, ale to takie subiektywne odczucia.. Brawo!!!! Pozdr.J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Sierpień 3, 2014 Piękny ogier ;) Sent from my Lumia 710 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Sierpień 24, 2014 Wczoraj udało mi się polatać na sprzętach. Pogoda w przeciwieństwie do dziś ( przynajmniej na Podkarpaciu ) była idealna do śmigania. Monster domagał się już od pewnego czasu przewietrzenia i tego otrzymał przed południem. Natomiast po południu wziąłem 3x9 na pierwszy poważniejszy test drogowy , tak ja to sobie pozwolę nazwać, około 300km po Bieszczadzkich drogach/serpentynach. Tylko ja i maszyna...... i gdzieś tam inni użytkownicy. Na dzień dzisiejszy już wiem, że to nie koniec modyfikacji przy sprzęcie. Po krótkim ponownym zapoznaniu się z superbikiem, dziewiątki dostały mocno w palnik i doszedłem do wniosku, że niestety układ hamulcowy wymaga ulepszenia. Biorąc pod uwagę, że noszę się z zamiarem kiedyś spróbować się na torze, to modyfikacja hamulców będzie niezbędna. Poza tym 3x9 prowadzi się jak po sznurku, pięknie, płynnie oddaje moc....jest frajda z jazdy niesamowita. Myślałem, że Dusie nie będą się zbytnio lubić, ale kobyłki można postawić obok siebie i nie kopią :P . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawel Rymek 0 Napisano Sierpień 24, 2014 bajkowe sprzety ! :) heble warto zapodac monoblocki .. roznica mocno odczuwalna ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Sierpień 24, 2014 Myślałem raczej tylko pompie/ach Brembo RCS 19 i 16, lubię mieć ładnie i posprzątane na półkach, więc hamulec i sprzęgło, lepsze klocki i płyn. Monobloki z pewnością fajna sprawa, ale wymagałoby to oprócz samych zacisków jeszcze odpowiednie adaptery do starego mocowania ( ponoć średnio dobre rozwiązanie ) lub nowe doły lag +nową pompę i pewnie nowe tarcze......za dużo zachodu mi się wydaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach