blejz23 0 Napisano Październik 10, 2013 Nadszedl ten dzien :) , rozbierajac motocykl mozna wiele sie o nim dowiedziec , co mu sie przytrafilo w przeszlosci :) , w sobote bierzemy sie za silnik . Cel to oczywiscie reanimacja serducha , elektryka , ale tez malowanie ramy , felg i co tam jeszcze aby ladnie wygladal :) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Październik 10, 2013 Różany dywanik pod moto to podstawa :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szmalu 0 Napisano Październik 10, 2013 Sporo pracy was czeka, trzymam kciuki. Silnik dajecie do szkiełkowania czy zamierzacie sami szlifować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Październik 11, 2013 dywanik mial wchlaniac olej i wyciakajaca benzyne z przewodow :) i tak zostal ... zastanawiam sie jeszcze u kogo zamawiac czesci , bo troche tego bedzie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Październik 11, 2013 Uuu grubsza zabawa widzę, powodzenia! ;) ... zastanawiam sie jeszcze u kogo zamawiac czesci , bo troche tego bedzie . proste że w Ducati Toruń :cool: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Październik 12, 2013 silnik prawie rozlozony , jutro juz powinno sie udac rozpolowic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Październik 13, 2013 Części jak części, dawaj więcej zdjęć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Październik 13, 2013 hehe wwk dzis porobie troche fotek w bebechach :) , systematycznie bede tutaj wrzucal fotki z naszych dzialan :) . My spotykamy sie tak 1 - 2 razy w tygodniu i powoli na spokojnie wykonujemy kazda czynnosc :) , w nastepnym tyg bierzemy sie za czyszczenie , zadna czesc nie zostanie ominieta , nawet srubka :) i powoli konczymy liste czesci niezbednych do kupienia . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Październik 13, 2013 jak by ktos mial zdjecia fajnych malowan ( rama, felgi , owiewki ) i wrzucil tutaj bylo by super :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmoradek 0 Napisano Październik 13, 2013 Witam Powiem Ci ,że przerobionych lub przemalowanych SSów jest niestety mało. Czemu rozpoławiasz silnik , awaria jakaś ? Ja też mam SS 900 ie , ale piłuję go już tylko na torze . Ostanie zdjęcie przedstawia mój wynalazek . pozdro Radek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Październik 14, 2013 Nie przepadam za "nowymi" SS-ami - ale w oryginale. Są za to bardzo inspirujące do przeróbek :) Moje typy: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Październik 14, 2013 dzieki panowie :) radek rozpolawiam bo przede wszystkim poci sie w kilku miejscach i wycieka olej pomiedzy glowica a cylindrem , i ogolnie zbadac go od srodka i powymieniec co trzeba , wyczyscic , rozbierzemy glowice i tez powymieniamy co trzeba :) , dam do planowania glowice z cylindrem , pomalujemy i posluzy mi jeszcze przez kilka ladnych lat :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Październik 16, 2013 (edytowany) po malej przerwie spowodowana nadmiarem pracy w firmie , zabralismy sie do dokonczenia dziela :D srodek wyglada ok i za to panewki i sworznie w korbowodach WYMIANA !!! zostaly jeszcze glowice Edytowano Październik 16, 2013 przez blejz23 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Październik 16, 2013 Zobacz w jakim stanie sa łozyska przy okazji :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Listopad 5, 2013 w oczekiwaniu na czesci , wzielismy sie za czyszczenie silnika i przygotowanie do malowania , efekt narazie slaby , czynnosc trzeba bedzie powtorzyc jeszzcze ze dwa razy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Listopad 5, 2013 (edytowany) Nie lepiej pozaklejac otwory i oddac do szkielkowania te kartety U siebie w firmie stosuje 2,5 bara na tytan 2 bary na amelinium.Po zabiegu wyglada ladnie i przy dobrej granulaturze perelek syf nie bedzie sie czepial silnika.Latwiej bedzie czyscic.Dodatkowo wygladza zarysowania zeby nie bylo ich widac .Obserwuje temat z niecierpilwoscia bo u siebie rowniez jestem na etapie dlubaniny przy silniku.Zamowilem wlasnie nowe lozyska skf i nakretke na centralny walek od napedu rozrzadu.Wiesz moze z jaka silą trzeba to skrecic?? Edytowano Listopad 5, 2013 przez adrian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Listopad 5, 2013 ten silnik to ma byc reczna robota :) , narazie pozbywam sie starej farby , zeby nalozyc nowa :) co do sily skrecania - 70 Nm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Listopad 6, 2013 dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmoradek 0 Napisano Listopad 6, 2013 A ja zakupiłem zapasowy desmodue 904 ie od Monstera , zamierzam ujeżdżać swojego Ssa jeszcze ze 20 lat :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Listopad 6, 2013 ^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Listopad 6, 2013 za 20 lat to ty kapcie zalozysz a zmotocykla to bedzie wystawac roslina :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmoradek 0 Napisano Listopad 8, 2013 za 20 lat to ty kapcie zalozysz a zmotocykla to bedzie wystawac roslina :mrgreen: Spoko spoko , SSa na pewno będę miał bo sprzęt ma u mnie dożywocie . Nie wiem czym będę wtedy jeździł ale SS będzie :mrgreen: Silnik desmodue 904 to już klasyka używam go od 2000 roku najpierw w Monsterze a teraz w SSie , a zresztą nazbierałem tyle gratów do niego ,że może w przyszłości drugiego złożę :wtf: desmopozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Listopad 8, 2013 zamelduje sie po jakies czesci , jak bedzie mi czegos brakowac :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Listopad 8, 2013 u mnie jest to samo z ds 1000 .Silnik jak budowa cepa i czesci z rynku wtornego w znosnych cenach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmoradek 0 Napisano Listopad 8, 2013 zamelduje sie po jakies czesci , jak bedzie mi czegos brakowac :D Jak mam czegoś więcej niż dwie szt to odstąpię , bo bardziej lubię zbierać , kolekcjonować , patrzeć czyścić i się cieszyć . Jak kupię ramę , tylny wahacz i instalację to składam drugiego :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach