Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Wadel

696 do oceny

Polecane posty

Witam

Wybieram się obejrzeć tego sprzęta

http://allegro.pl/okazja-ducati-monster-696-termignoni-negocjacja-i3748334514.html

a że z dukatami miałęm bardzo mało wspólnego także prosiłbym o rady na co zwrócić uwagę

osobiście dziwi mnie kolor ramy przy tym malowniu? czy one tak wychodziły bo nie moge nigdzie znaleść taki informacji

pozdrawiam

generalnie to co zawsze, spawy, wycieki oleju itd... strasznie styrany ten dukat

jesli pozbywa sie rzeczy zony to ciekawe czy i ja w zestawie swiatecznym dorzuci  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Gość Alicja   
Gość Alicja

Cena normalna jak za lekko pokiereszowany egzemplarz z 2008r. W Monsterze można dowolnie wymieniać elementy plastikowe i jednocześnie zmieniać kolorystykę motocykla.

Przy takiej cenie za 696 to pytanie o stan jest żartem

dzieki Alicja za informacje a reszta komentarzy zbedna, zdaje sobie sprawe ze cena odzwierciedla stan dukata

dlatego tez zadalem pytanie na co ewentualnie zwrocic uwage/co ewentualnie na tych nikklej jakosci zdjeciach wzubdza podejrzenie

Przy takiej cenie za 696 to pytanie o stan jest żartem

bo ja wiem...

nowy z poprzedniego rocznika można było kupić  za 30k ten egzemplarz ma 5 lat i jak widać nie stał w garażu przez większość czasu.

Myślę, że cena adekwatna do stanu i rocznika.

Przecież autor nie pytał o stan  :roll:

prosiłbym o rady na co zwrócić uwagę

osobiście dziwi mnie kolor ramy przy tym malowniu? czy one tak wychodziły bo nie moge nigdzie znaleść taki informacji

A tak BTW:

Cześć Wadel.

http://docpoland.com/temat/15200-powitalnia/page-538

;)

Edytowano przez bialy114

Odpowiadając na Twoje pytanie, trzeba przede wszystkim sprawdzić, czy rama nie jest uszkodzona, bądź czy nie jest już lakierowana w celu zamaskowania ewentualnych uszkodzeń/napraw. Z moich obserwacji, naprawiane powypadkowe uszkodzenia ramy to ostatnio najczęstszy przypadek jaki spotykam w oglądanych dla klientów dukach, szczególnie dotyczy to chodliwych i pożądanych 696tek.

Trzeba sobie zadać pytanie - skoro nadal taki M695 w bardzo dobrym stanie sprzedaje się za 17000zł (przypadek konsultowany przeze mnie z przed kilku dni), to dlaczego M696 ma kosztować 15000zł??? Oczywiście można to skwitować stwierdzeniem: "cena adekwatna do stanu"...

byłem, obejrzałem i faktycznie sprzęt dosyć podejrzany, na pewno było coś robione z przodem, pytanie w jakim celu, rama i  cała reszta wyglada znośnie (jak to ktoś określił na miare ceny:)) silnik chodzi bez zarzuty, delikatne zafajdany na lewa kapą,

podejrzenie również budzi znak serwisu, który rzemokomo miał wyskoczyć po odłaczeniu akumulatora

muszę przespać sprawe, kupujący taki sprzęt trzeba mieć świadomośc, że cos z nim było......

Miej też świadomość że parę zeta (to ducati nie smarujesz nie jedziesz) jeszcze do niego dorzucisz. Jak to strup to może łącznie za okolice 20 tyś. wyprowadzisz go na prostą - może.  Lubię nazywać sprawy po imieniu także bez urazy ale powinieneś chyba odpowiedzieć sobie na pytanie czy stać Cię na 696 w przyzwoitym stanie. Ducati to nie ryżownia - dzięki allegro i Mietkowi z kombinerkami nie naprawisz.  

Motocykl z każdej strony poobijany nawet dekielek sprzęgła od góry, to co ta żona- kaskaderka ?? :mrgreen:

Robiła backflipa????

Pozdr. J-999

chyba nikt o nim nie pisał, ale stoi już spory czas bo i ja go od dłuższego czasu obserwuje :razz:

Pytanie czy to był "tylko" szlif, czy dzwon? W każdym razie tarcze z przodu zostały zmienione na nie pasujące stylistycznie do niczego - a to nasuwa myśl, że nie wymieniał ich użytkownik motocykla...

Na mój gust spora szansa na wtopę. Ale oczywiście najlepiej zobaczyć go na żywo.

Ja sobie myślę tak: co musiało by się stać abym sprzedał swoje porządne 696 za taką cenę grubo poniżej rynkowej? Proponuję zadać sobie samemu takie właśnie pytanie, szczególnie w przypadku gdy mamy jechać oglądać takie cudo na drugi koniec Polski.

Z doświadczenia zawodowego - ile bym ostatnio nie oglądał "okazji cenowych", tyle razy jest to wtopa. I to najczęściej dotyczy właśnie 696tki.

Wiem, że "okazje" to potencjalne wtopy, ale nie przesadzajcie z tymi cenami, skoro nowy z salonu kosztuje 30k (na bank można z tych 34900 stargować rzucając $ na stół), to ile ma niby kosztować 6letni ? 20k ? chyba lekki żart... tym bardziej po lekkim szlifie może być za 14-15k.

Chyba, co niektórzy za bardzo cenią markę Ducati, a nie wiedzą co to realia rynkowe. Samochody potrafią tracić po 30% w 1rok... Od razu też przypominają się podobni ortodoksi z forum.subaru uważający swoje 4x4 za najlepsze i najbardziej wyjątkowe auta na świecie, więc ceny z kosmosu... :wtf:

KGr    1

Ducati jest sprowadzane przez prywatnego importera, wiec o jakimkolwiek stargowaniu ceny nie masz co specjalnie marzyc. Do "zeszlorocznikowych" egzemplarzy dodaja buty, gdzie na samochody z 2013 w podobnej cenie wyjsciowej masz po kilkanascie tysiecy rabatu.

Poza tym - ducatow, w porownaniu np z hondami, jest malo. A dobra sztuke znalezc to trzeba sie czasami naszukac. Te dwa powody wystarcza, zeby niechetnie tracily na wartosci. I chyba sa swoich pieniedzy warte, skoro ciagle znajduja nabywcow (w przeciwnym razie spadalyby ceny na leb na szyje). I tu dochodzimy do sedna - uzywany motocykl jest warty tyle, ile ktos jest w stanie za niego zaplacic. Takie sa realia rynkowe :)

Fajny, zadbany monster 696 z 2008 roku to wydatek okolo 20 tys zl. Szlif oczywiscie obniza wartosc, ale tu trzeba miec na uwadze, ze ceny czesci niestety bywaja sporo wyzsze niz u dalekowschodnich producentow. Glupi komplet plastikow (nowych, w ASO) to wydatek jakies 4 tys zl... Nawet za uzywane pojedyncze owiewki ceny oscyluja w okolicach 500 zl. Wiec czy 15 tys to duzo czy malo, zalezy od tego co dokladnie jest w tym moto uszkodzone i ile bedzie kosztowalo doprowadzenei go do idealu :]

Edytowano przez KGr

Wiem, że "okazje" to potencjalne wtopy, ale nie przesadzajcie z tymi cenami, skoro nowy z salonu kosztuje 30k (na bank można z tych 34900 stargować rzucając $ na stół), to ile ma niby kosztować 6letni ? 20k ? chyba lekki żart... tym bardziej po lekkim szlifie może być za 14-15k.

Chyba, co niektórzy za bardzo cenią markę Ducati, a nie wiedzą co to realia rynkowe. Samochody potrafią tracić po 30% w 1rok... Od razu też przypominają się podobni ortodoksi z forum.subaru uważający swoje 4x4 za najlepsze i najbardziej wyjątkowe auta na świecie, więc ceny z kosmosu... :wtf:

Ducati to nie KTM (bez urazy). Proponuję nie "ortodoksować" goszczących tutaj użytkowników Ducati, tylko z tego względu, że jak widać szukasz "najtańszej sztuki na allegro" ;-) Oczywiście każdy ma do tego prawo.

wwk    0

Ducati to nie KTM (bez urazy). Proponuję nie "ortodoksować" goszczących tutaj użytkowników Ducati, tylko z tego względu, że jak widać szukasz "najtańszej sztuki na allegro" ;-) Oczywiście każdy ma do tego prawo.

Nie wiem co masz do ktma ;)

Sam mam jednego :)

Nie szukam najtańszego, zazwyczaj kupuję pewne i odpowednio droższe, aby nie wtopić (tak jak po RC8 jechałem do Krakowa, 1wł, salon RP), ale nie uważam, że 696 z 2008 powinien kosztować więcej niż 20k. Wiem, że wszystko kosztuje (miałem szlifa i 1kpln to same naklejki kosztują w ASO), sprzęt rzadki, ale nie przesadzajmy.... importowany i do jakiegoś tam serwisu 15k powinno być si. Jak już o "unikalności" mowa, to ile jest RC8 na allegro.. 7szt ? a 696 ponad 30szt ;)

btw - 696 szukam dla dziewczyny ;) dla siebie jakieś EXC 4T jak kolega wyżej ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.