Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Bagi

Power Monster 796

Polecane posty

Dzięki chopy za troskę, fajny pomysł z tym korkiem :D a ja myślałem raczej żeby wydech zabezpieczyć czymś z naszych stron, czyli jakimś gustownym małym góralskim daszkiem krytym gątem ;)

Arvent coś Ty się tak uparł na grzanie tej nogi ;-) obecnie nic takiego nie występuje, a jeszcze nawet nie zamontowałem osłony z karbonu( i nie wiem czy ją w ogóle montować) zobacz jak poprowadzone są kolektory w nowym Monsterze, tam to dopiero powinno być grzanie nogi ;-) Poza tym przerobiłem w stosunku do pierwszej wersji górny kolektor, który obecnie jest bardziej wpuszczony w ramę. A i od kiedy zrobiłem sobie tatuaż ze żwiru na udzie to już przestałem jeździć w spodenkach ;)

Praca nie pozwalała i dopiero wczoraj zarejestrowałem bestię  i nawinąłem parę kilometrów, po drodze odwiedziłem kolegów z salonu Ducati BB i jak zwykle w tym miejscu  super atmosfera, są po prosty zajarani na maksa motocyklami :-) Potem trochę winkli u nas w górach i sztorm w sprzęgle ustał. ;-) Projekt rewelacyjnie prowadzi się w zakrętach, przykro mi to mówić ale jest lepszy od Hypermotarda, na szybkich prostych(na razie jechałem maks 180) idzie jak przecinak, zero jakiegoś tam myszkowania czy coś podobnego(zatem nie wiem skąd były te "powątpiewania" co po niektórych w tym wątku, że jak się założy sportowe półki i zawieszenie to to nie będzie jeździło ale mimo wszystko życzę wszystkiego dobrego i teraz cieszę się, że nie zastosowałem się do porad tych "życzliwych") Poniżej nowe zdjęcia, lampa tymczasowa bo ta z karbonu wymaga dopracowania, a chęć jeżdżenia jest większa od doznań wizualnych ;-) :

cafe-racer-796.jpg

cafe-racer-796-1.jpg

cafe-racer-796-2.jpg

cafe-racer-796-3.jpg

cafe-racer-796-4.jpg

Genialny !!!!,

gratuluje samozapalu i osiągniętego efektu, ja odtatnio sam przeglądam coraz wiecej projektów z bobersami i chyba coś mi sie urodzi w głowie z ducatem w tle :)

Massive

Gratulacje Bagi !

Ponownie ;)

Choć to nie moja bajka - bardzo mi się podoba.

:thumbup:  :clap:

A dzięki, dzięki :smile: micha mi się cieszy cały dzień i z tego wszystkiego zapomniałem się  pochwalić chłodnicą zastępczą :wink: bo w docelowej urwałem mocowanie za mocno dokręcając i teraz muszę coś z tym zrobić. O dziwo sama rurka też daję radę na wyświetlaczy pojawiają się maks 3 kreski ale dzisiaj u nas było 20 stopni, przy upałach może być kiepsko.

Edytowano przez Bagi

No w końcu ! Wiesz - nie że coś ten tego no nie ale wiesz dasz sie karnąć nie ? :)

Chłodnica rurkowa i kita ! :D 

Wczoraj nawinąłem kolejne 150 km i o dziwo nic nie odpadło ;-) Terror w wioskach jest niezły, kocham ten bulgot przy zejściach z obrotów:-)  Poniżej krótki filmik, na którym myślałem, że będzie słychać wydechy w naturalnym środowisku drogowym, niestety kamera (go pro) słabo zbiera dźwięki i jest lekka kicha.  Na filmie sprzęt objeżdża kolega, który normalnie jeździ GSXR 750 i po krótkich jazdach gęba mu się nie przestawała cieszyć, chyba się chłop zaraził Ducatmi, na dodatek jeszcze mruczał coś pod nosem, że na swoim moto teraz czuje się jak na odkurzaczu :-)

Parę rzeczy jest do poprawki:

- regulacja ECU, w prawdzie nastawiałem się, że będzie gorzej ale i tak wymaga dostrojenia. Umówiłem się wstępnie z Marcinem(Cinek) na remapping.

- wyregulowanie zawieszenia, jest twardo nawet za ;-), zwłaszcza tył jest za mocno skręcony, muszę kupić klucz.

- pianka na siedzenie się nie sprawdziła, trzeba zmienić na inną

Poza tym motocykl super się prowadzi jest bardzo neutralny w zakrętach, ma niezłe kopnięcie od dołu myślę że to wszystko przez maksymalne zejście z wagi.

Jak widać wszędzie robi dobre wrażenie :)

Jestem ciekaw co powiedzą jak go zobaczą na żywo  ;) w najbliższy wtorek jadę do Szwajcarii, Włoch, Francji i zabieram Helepolisa coby trochę polatać po alpejskich winklach :D Teraz właśnie dorabiam dbKillery coby mnie policjanty ze Szwajcarii nie dopadły ;)

Jestem ciekaw co powiedzą jak go zobaczą na żywo  ;) w najbliższy wtorek jadę do Szwajcarii, Włoch, Francji i zabieram Helepolisa coby trochę polatać po alpejskich winklach :D Teraz właśnie dorabiam dbKillery coby mnie policjanty ze Szwajcarii nie dopadły ;)

EEEEEEEEEEExtra!

Uważaj na szwarcarskich tajniaków. Nas z Enzo kosztował ten wypad dodatkowe 1200ojro........

Odświeżę nieco temat ;-)

Wczoraj zamontowałem przednią lampę, wcześniej używałem zamiennika  i mam problem: wszystko podłączone prawidłowo, żarówki dobre, a nie świecą światła mijania. Świecą światła postojowe, drogowe ale tylko w funkcji do mrugania oraz zapaliła się kontrolka błędu świateł na wyświetlaczu . Dodam że bezpieczniki nie są przepalone oraz podłączając lampę, która jeździła wcześniej objawy są podobne, o co może chodzić, bo już nie mam pomysłu?

Przy okazji małe zmiany w projekcie: nowe kierunkowskazy(w kierownicy oraz tylne oxford nano), zrobiłem małą aluminiową owiewkę nad lampą, wypuszczone filtry powietrza, dorobione dbkillery, zrobione siedzenie. Trochę wcześniej nowe mapowanie zrobione u naszego kolegi Cinka oraz  zrobiona regulacja zawieszenia pod moją wagę, teraz dopiero jeździ jak należy :-)

ducati-helepolis-cafe-racer.jpg

ducati-helepolis-cafe-racer-2.jpg

Szforne to mosz ! :) Jak byda coś skłodać, to Cie byda durch telefonicznie molestować "a jak to, tamto, sramto zrobiłeś?" :D 

Bagi, jestem Twoim wyznawcą ..zbuduję sobie ołtarzyk w pokoju :mrgreen:  świetna robota!

Śledziłam ten wątek po ciuchu od jakiegoś czasu, ale sprzęt jest tak wypasiony, że aż musiałam to napisać :) niech się schowają wszelkie zagraniczne radikale :) Świetna robota!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.