blejz23 0 Napisano Czerwiec 14, 2014 hahahaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Czerwiec 14, 2014 500zł :mrgreen:..ale serio, project zajebisty! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Czerwiec 14, 2014 Dobre rizoma :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Czerwiec 15, 2014 Dzięki chopy za troskę, fajny pomysł z tym korkiem :D a ja myślałem raczej żeby wydech zabezpieczyć czymś z naszych stron, czyli jakimś gustownym małym góralskim daszkiem krytym gątem ;) Arvent coś Ty się tak uparł na grzanie tej nogi ;-) obecnie nic takiego nie występuje, a jeszcze nawet nie zamontowałem osłony z karbonu( i nie wiem czy ją w ogóle montować) zobacz jak poprowadzone są kolektory w nowym Monsterze, tam to dopiero powinno być grzanie nogi ;-) Poza tym przerobiłem w stosunku do pierwszej wersji górny kolektor, który obecnie jest bardziej wpuszczony w ramę. A i od kiedy zrobiłem sobie tatuaż ze żwiru na udzie to już przestałem jeździć w spodenkach ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Lipiec 10, 2014 Praca nie pozwalała i dopiero wczoraj zarejestrowałem bestię i nawinąłem parę kilometrów, po drodze odwiedziłem kolegów z salonu Ducati BB i jak zwykle w tym miejscu super atmosfera, są po prosty zajarani na maksa motocyklami :-) Potem trochę winkli u nas w górach i sztorm w sprzęgle ustał. ;-) Projekt rewelacyjnie prowadzi się w zakrętach, przykro mi to mówić ale jest lepszy od Hypermotarda, na szybkich prostych(na razie jechałem maks 180) idzie jak przecinak, zero jakiegoś tam myszkowania czy coś podobnego(zatem nie wiem skąd były te "powątpiewania" co po niektórych w tym wątku, że jak się założy sportowe półki i zawieszenie to to nie będzie jeździło ale mimo wszystko życzę wszystkiego dobrego i teraz cieszę się, że nie zastosowałem się do porad tych "życzliwych") Poniżej nowe zdjęcia, lampa tymczasowa bo ta z karbonu wymaga dopracowania, a chęć jeżdżenia jest większa od doznań wizualnych ;-) : Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Massive 0 Napisano Lipiec 10, 2014 Genialny !!!!, gratuluje samozapalu i osiągniętego efektu, ja odtatnio sam przeglądam coraz wiecej projektów z bobersami i chyba coś mi sie urodzi w głowie z ducatem w tle :) Massive Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 10, 2014 Gratulacje Bagi ! Ponownie ;) Choć to nie moja bajka - bardzo mi się podoba. :thumbup: :clap: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Lipiec 10, 2014 (edytowany) A dzięki, dzięki :smile: micha mi się cieszy cały dzień i z tego wszystkiego zapomniałem się pochwalić chłodnicą zastępczą :wink: bo w docelowej urwałem mocowanie za mocno dokręcając i teraz muszę coś z tym zrobić. O dziwo sama rurka też daję radę na wyświetlaczy pojawiają się maks 3 kreski ale dzisiaj u nas było 20 stopni, przy upałach może być kiepsko. Edytowano Lipiec 10, 2014 przez Bagi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Lipiec 10, 2014 No w końcu ! Wiesz - nie że coś ten tego no nie ale wiesz dasz sie karnąć nie ? :) Chłodnica rurkowa i kita ! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Lipiec 10, 2014 jedyny w swoim rodzaju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Lipiec 10, 2014 przekozaczek ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vince 0 Napisano Lipiec 11, 2014 Zaje...y. Brak mi słów.... Zazdrość poziom 100% Gratuluje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Lipiec 14, 2014 Wczoraj nawinąłem kolejne 150 km i o dziwo nic nie odpadło ;-) Terror w wioskach jest niezły, kocham ten bulgot przy zejściach z obrotów:-) Poniżej krótki filmik, na którym myślałem, że będzie słychać wydechy w naturalnym środowisku drogowym, niestety kamera (go pro) słabo zbiera dźwięki i jest lekka kicha. Na filmie sprzęt objeżdża kolega, który normalnie jeździ GSXR 750 i po krótkich jazdach gęba mu się nie przestawała cieszyć, chyba się chłop zaraził Ducatmi, na dodatek jeszcze mruczał coś pod nosem, że na swoim moto teraz czuje się jak na odkurzaczu :-) Parę rzeczy jest do poprawki: - regulacja ECU, w prawdzie nastawiałem się, że będzie gorzej ale i tak wymaga dostrojenia. Umówiłem się wstępnie z Marcinem(Cinek) na remapping. - wyregulowanie zawieszenia, jest twardo nawet za ;-), zwłaszcza tył jest za mocno skręcony, muszę kupić klucz. - pianka na siedzenie się nie sprawdziła, trzeba zmienić na inną Poza tym motocykl super się prowadzi jest bardzo neutralny w zakrętach, ma niezłe kopnięcie od dołu myślę że to wszystko przez maksymalne zejście z wagi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mayday 0 Napisano Lipiec 18, 2014 Jak widać wszędzie robi dobre wrażenie :) http://rocket-garage.blogspot.it/2014/07/ducati-helepolis-803-sp.html?m=1 Sent from my iPhone using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Lipiec 18, 2014 Jak widać wszędzie robi dobre wrażenie :) Jestem ciekaw co powiedzą jak go zobaczą na żywo ;) w najbliższy wtorek jadę do Szwajcarii, Włoch, Francji i zabieram Helepolisa coby trochę polatać po alpejskich winklach :D Teraz właśnie dorabiam dbKillery coby mnie policjanty ze Szwajcarii nie dopadły ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mayday 0 Napisano Lipiec 18, 2014 Wyrażą werbalnie swój zachwyt ;) Sent from my iPhone using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oskar 0 Napisano Lipiec 18, 2014 Jestem ciekaw co powiedzą jak go zobaczą na żywo ;) w najbliższy wtorek jadę do Szwajcarii, Włoch, Francji i zabieram Helepolisa coby trochę polatać po alpejskich winklach :D Teraz właśnie dorabiam dbKillery coby mnie policjanty ze Szwajcarii nie dopadły ;) EEEEEEEEEEExtra! Uważaj na szwarcarskich tajniaków. Nas z Enzo kosztował ten wypad dodatkowe 1200ojro........ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Lipiec 18, 2014 O kurcze grubo :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Wrzesień 20, 2014 Odświeżę nieco temat ;-) Wczoraj zamontowałem przednią lampę, wcześniej używałem zamiennika i mam problem: wszystko podłączone prawidłowo, żarówki dobre, a nie świecą światła mijania. Świecą światła postojowe, drogowe ale tylko w funkcji do mrugania oraz zapaliła się kontrolka błędu świateł na wyświetlaczu . Dodam że bezpieczniki nie są przepalone oraz podłączając lampę, która jeździła wcześniej objawy są podobne, o co może chodzić, bo już nie mam pomysłu? Przy okazji małe zmiany w projekcie: nowe kierunkowskazy(w kierownicy oraz tylne oxford nano), zrobiłem małą aluminiową owiewkę nad lampą, wypuszczone filtry powietrza, dorobione dbkillery, zrobione siedzenie. Trochę wcześniej nowe mapowanie zrobione u naszego kolegi Cinka oraz zrobiona regulacja zawieszenia pod moją wagę, teraz dopiero jeździ jak należy :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Wrzesień 20, 2014 Szforne to mosz ! :) Jak byda coś skłodać, to Cie byda durch telefonicznie molestować "a jak to, tamto, sramto zrobiłeś?" :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WuJot 0 Napisano Wrzesień 20, 2014 piękna zabawka. pozazdrościć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Wrzesień 20, 2014 szał <font color='red'>[desmo]</font>... masakrator Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vince 0 Napisano Wrzesień 20, 2014 Chcem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Wrzesień 20, 2014 Bagi, jestem Twoim wyznawcą ..zbuduję sobie ołtarzyk w pokoju :mrgreen: świetna robota! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martyn 0 Napisano Wrzesień 21, 2014 Śledziłam ten wątek po ciuchu od jakiegoś czasu, ale sprzęt jest tak wypasiony, że aż musiałam to napisać :) niech się schowają wszelkie zagraniczne radikale :) Świetna robota! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach