Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Slawek

klamki Monster 696+ 2012

Polecane posty

Witam

czy ktoś może próbował zmieniać oryginalne klamki na takie zamienniki ?

nie mogę się dogadać z Panem Chińczykiem :) a jakoś na słowo pisane mu nie wierze że na pewno będą pasowały

http://www.ebay.com/itm/Short-Adjustable-Folding-Brake-Clutch-Levers-Ducati-620-695-696-MONSTER-Black-/400640951845?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item5d480fc625&vxp=mtr

pytam równiez dlatego że moje oryginalne klamki są symetryczne - lewa wygląda jak lustrzane odbicie prawej - a tu prawa jest inna od lewej

prosze o opinie

chcialbys hamowac klamka wykonana z ryzu?

wg. mnie to marnowanie pieniedzy jesli chodzi o czesci z chin.. :)

Dźwignie na fotce to nawet nie jest model do ducati, to chyba jakieś przykładowe zdjęcie.

o to mi właśnie chodzi Theodor, że te zdjęcia są wg mnie tylko poglądowe ale jednoznacznie opisane że do 696 - niestety nie ma szans uzyskać np zdjęcia konkretnej sztuki przeznaczonej do 696 

wiem że kilka osób już kupowało na jebeju klamki i chciałbym poznać ich doświadczenie 

ukasz - masz doświadczenie jak rozumiem i wszystkie klamki z chin połamały Ci się zaraz po załozeniu?

Z cihńskimi klamkami jest bardzo różnie, są na rynku produkty do których nie ma się zastrzeżeń pod względem wykonania, a są i takie które kompletnie do niczego sie nie nadają. Trochę loteria, szczególnie w sytuacji jak w temacie.

KGr    1

Te klamki robiły małe chińskie rączki :) a klamki do Ducati zanjdziesz tu http://www.rizoma.com/street/ducati/en tylko cena już inna :) ale jak zmieniać  to na coś pożądnego

A myslisz, ze rizome (czyt RYZome) to jakie raczki robia? W dzisiejszych czasach 90% reczy pochodzi z chin i wcale bym sie nei zalozyl, ze "chinskie" klamki nie zjezdzaja z tej samej tasmy co rizoma, tylko "po godzinach"...

Ja tam na chinczykach przejezdzilem caly zeszly sezon i nie narzekam. Kolor i ksztalt trzymaja, a za ta cene to nawet nie szkoda ich co 2 lata wymienic...

ja też mam u siebie chińszczyzne i nie ma na co narzekać. Pasują idealnie, kolor nie złazi, a jak zaliczysz glębę to i Rizoma i chińszczyzna ci sie połamie. Ale tak jak wspomniał Teodor - chińczyk chinczykowi nierówny...

"Skoro nie widac różnicy to po co przepłacać" :)

KGr    1

Moze to i reklama, ja swoje zamawialem w the2wheels.com (zreszta nie ja jeden), dostawa do PL gratis. Na poczcie byly po tygodniu.

A myslisz, ze rizome (czyt RYZome) to jakie raczki robia? W dzisiejszych czasach 90% reczy pochodzi z chin i wcale bym sie nei zalozyl, ze "chinskie" klamki nie zjezdzaja z tej samej tasmy co rizoma, tylko "po godzinach"...

Ja tam na chinczykach przejezdzilem caly zeszly sezon i nie narzekam. Kolor i ksztalt trzymaja, a za ta cene to nawet nie szkoda ich co 2 lata wymienic...

Ja nie myśle ja wiem ,że nie są robione w Chinach. Było nawet o tym Motormani. Każdy element jest robiony z osobnego kawałka aluminium. A poza tym zakładasz chińskie klamki za 26usd do motocykla marki Premium??? 

Edytowano przez Pita

do KGr - słuszna opinia - dzięki za link, sprawdziłem i niestety nie mają takich które by mi się podobały

zaryzykuję i kupię w ciemno - pochwalę się czy mi się udało czy nie - może za miesiąc :) 

dyskusji nt kto woli wydawać więcej nie będziemy w tym miejscu prowadzić bo nie wypada, ale prosił bym o opinie tych kolegów którzy próbowali tematu a nie tych którzy twierdzą że to samo zło mimo że nie dotykali osobiście - - mój syn również twierdzi że jajecznica jest ohydna choć nigdy jej nie spróbował, ale on ma dopiero cztery lata...

Ja nie myśle ja wiem ,że nie są robione w Chinach. Było nawet o tym Motormani. Każdy element jest robiony z osobnego kawałka aluminium. A poza tym zakładasz chińskie klamki za 26usd do motocykla marki Premium??? 

Nie chcę nikogo oczerniać i mówić że kłamie nie taki jest mój cel... ale to co piszą w artykułach czy gazetach to w większości jest mówienie że najlepsze i najcudowniejsze jest tego który więcej za ten artykuł zapłacił... wiem bo sami mieliśmy kiedyś taką propozycje w swojej firmie. Za jedyne 10tys powiedzieli że opiszą nasze domy które budujemy jako super ekologiczne i żeby tylko nasze kupować. Najlepiej zapytać kolegi czy koleżanki którzy korzystali, wiedzą i  powiedzą czy coś warto kupić czy nie.

Dla ciekawostki napiszę że płytki (glazura, terakota) większość kupuje jako włoski z napisem Made in Italy w rzeczywistości płytki (II Gatunek) pakują na tiry w Opocznie, jadą do Hiszpanii tam je przepakowują na I gatunek Hiszpański, z Hiszpanii jadą do Włoch gdzie przepakowują je na I gatunek Włoski. W dzisiejszych czasach ludziom można wcisnąć wszystko  :-| 

KGr    1

A poza tym zakładasz chińskie klamki za 26usd do motocykla marki Premium???

Tak ;) i tak sa drozsze niz oryginalne :D i duzo lepiej wygladaja!

Poza tym nie kupilem ducati dlatego ze to premium - mogliby je robic w indiach i sprzedawac za 1/3 ceny japonczykow a i tak bylbym w tych motocyklach zakochany :) to samo tyczy sie klamek, nie potrzebuje znaczka.

ja miałem chinole w monsterze i były ok, przerysować czy złamać można hebla noname jak i również super enkstra firmówkę. Jak ktoś chce klamki za 26usd niech kupuje, jak za 400usd również. Każdy chyba bierze to co mu się podoba i na co go stać i gunwo innym do tego chyba nie?

Mam Chińczyka u siebie w wersji krótkiej.  Nie jestem ekspertem, ale jak dla mnie to spełniają swoje zadanie w 101%. Wyglądają estetycznie.  Jedyna wątpliwość to ta, że podczas awaryjnej sytuacji mogą mi zostać w rękach ( mam nadzieję, że nie będę się musiał o tym przekonać), ale nie widzę tutaj możliwości oceny na oko, jedyne co za tym przemawia to to, że były tanie i chińskie. Jakością wykonania nie odbiegają od klamek, które miałem wcześniej ( brembo bodaj). Wolałbym ryżomę oczywiście, ale mnie nie stać aktualnie. :oops:

Tak ;) i tak sa drozsze niz oryginalne :D i duzo lepiej wygladaja!

Poza tym nie kupilem ducati dlatego ze to premium - mogliby je robic w indiach i sprzedawac za 1/3 ceny japonczykow a i tak bylbym w tych motocyklach zakochany :) to samo tyczy sie klamek, nie potrzebuje znaczka.

Masz racje kolego :) ale ja i tak lubie produkty rizomy i nie chodzi o znaczek :) a wracając do tematu to kolega kiedyś kupował w Larsonie. Nie wiem czy będzie do twojego modelu ale warto sprawdzić.

http://www.larsson.pl/

KGr    1

Ceny calkiem znosne, szkoda ze nie maja nic wiecej w ofercie...

http://www.power-x.pl/

Power-X to polska firma produkująca m.in klamki :)

Cena ok. 250 PLN na stronę.  Ja mam wątpliwości czy są robione w naszym kraju czy bardziej tylko brendowane swoim logiem. Mi wyglądają podobnie do tych z dalekiego wschodu

zakupiłem w dniu dzisiejszym te z pierwszego linku - poczekamy zobaczymy..

a co do firm polskich produkujących klamki to mam już złe doświadczenie a opiera się ono przede wszystkim na wątpliwości kolegi miki...

no i klameczki przyszły po 10 dniach

bardzo przyzwoite wykonanie

pasują idealnie

za tę cenę niespełna 90zł uważam że warto

poniżej zdjęcia

(jak tylko pojmę jak się dokłada zjęcia do dołączę

klikasz dodaj odpowiedz i pod oknem edycji posta czy jak to nazwac, klikasz w dodaj plik ;)

Niezłe, podaj link do zakupu moze cos w końcu zmodyfikuje w moim :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

dlaczego popadacie w skrajności, albo chińskie albo wypasiona rizoma ? a polskie produkty np. womet-tech ? http://womet-tech.pl/search.php?categories=267&model_opcja=299&year_opcja=369&orderby=position&orderway=desc&advsearch=1

cenowo wypada rozsądnie czy się mylę ?

Edytowano przez maniujr

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.