Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

bialy114

Propozycja usprawnienia działu

Polecane posty

Jeśli Administracja lub Moderatorzy uznają, że to OT, to "dobrowolnie poddaję się karze" ;)

Myślę, że w temacie się trzymam (tym razem  :mrgreen: ) mimo, że nie ma tu konkretnego ogłoszenia.

Czy jest możliwe wprowadzenie zasady obowiązującej w tym dziale, która narzuci obowiązek umieszczenia zrzutu ekranowego z przedstawianego ogłoszenia ?

Myślę, że mogłoby to ułatwić nam życie. Bywa, że ktoś szuka, przegląda starsze posty, a tam "link wygasł", "ogłoszenie nie może być odnalezione" itp. Sam post wtedy psu na budę się przyda.

Jeśli byłby zrzuty to raz, że mamy dane jak długo coś się sprzedaje, a dwa, że nie potrzeba zakładać nowego tematu tylko odgrzać stary.

Co na to WY - moi desmokuzyni i ciało decyzyjne Forum ?

Fala - da się tak ?

Można dopisać gdzieś na górze mini poradnik dla anty-komputerowców, jak wykonać zrzut i go umieścić w poście ?

Da się wkleić takie wymaganie, jak z tą odpowiedzialnością i przepuścić dalej dopiero po postawieniu "ptoka" ? ;)

:)

Edytowano przez bialy114

GIT pomysł, dla szukających sprzętu jak najbardziej a i dla innych pogląd na rynek i sztuki których coraz więcej.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

jestem jak najbardziej za dla przyszłych pokoleń :mrgreen:  bo sam czasami jak klikam na link i się nie otwiera patrzę na datę 2013, 2012... i dupcia se nie pooglądam :)

Zatwierdzam zaszczepioną myśl mi przez Arka, za całkiem sensowną i rozsądną, a nawet praktyczną, czym zdobywa mój głos na tak... :clap:

Jestem na tak - bardzo dobry pomysł - oby znalazł się na fali ... hi hi 

KGr    1

Mi tez sie to podoba, pytanie jak to technicznie wyegzekwowac ? :(

jeśli to już głosowanie to jestem na TAK :razz:  no i oczywiście nowy dział do tego.

Nie wiem czy nowy dział to odpowiedni pomysł.

Żeby wszystkie ogłoszenia były w jednym miejscu to chyba w "ogłoszenia znalezione" byłoby ok.

Tak sobie dumam, że będą dwa działy ze znalezionymi motocyklami wtedy.

Mi tez sie to podoba, pytanie jak to technicznie wyegzekwowac ? :(

Można dopisać gdzieś na górze mini poradnik dla anty-komputerowców, jak wykonać zrzut i go umieścić w poście ?

Da się wkleić takie wymaganie, jak z tą odpowiedzialnością i przepuścić dalej dopiero po postawieniu "ptoka" ? ;)

:)

Od Fali uzyskałem info, że techniczna możliwość jest :)

Nie wiem czy nowy dział to odpowiedni pomysł.

Żeby wszystkie ogłoszenia były w jednym miejscu to chyba w "ogłoszenia znalezione" byłoby ok.

Tak sobie dumam, że będą dwa działy ze znalezionymi motocyklami wtedy.

Ale biały nie chce, żeby tworzyć nowy dział tylko usprawnić ten w postaci obowiązku umieszczania zrzutu ekranu z danej aukcji.

Ale biały nie chce, żeby tworzyć nowy dział tylko usprawnić ten w postaci obowiązku umieszczania zrzutu ekranu z danej aukcji.

no i oczywiście nowy dział do tego.

To Janusz wspominał o oddzielnym dziale ;)

Ja to widzę w istniejącym - tyle, że od momentu ukazania się nowych zasad wstawiane są zrzuty.

Dlatego mówimy o usprawnieniu istniejącego działu, a nie o utworzeniu nowego. :)

Jestem za. Informacja w opisie dzialu z datą dodania obowiazku aby okreslic cezurę czasowa.

Modzi wszystkiego nie ogarna- zglaszajmy takze sami, poprzez "zglos' jesli cos lamie ustalone zasady.

Sa to zgloszenia anonimowe a bardzo pomagaja!

Pod warunkiem, ze autor oswiadczy, iz bedzie jedyna strona w ewentualnych roszczenaich prawnych ze strony omawianego podmiotu gospodarczego czy osoby fizycznej.

Juz przerabialismy korespondencje z kancelariami prawnymi reprezentujacymi opisywane wczesniej firmy.

Fakt- jest podobny zapis w Regulaminie ale dla jasnosci dla czytajacych- nalezaloby to jasno okreslic za kazdym razem.

Administracja w przypadku prawnych roszczen jest zobowiazana do udostepnienia wszelkich danych autora.

:razz:

a więc chodzi o coś takiego, to moto nie jest do negocjacji, gość twardo chce 14000, lecz przepustnice i wtryski kaput...

screenshot.jpg

To Janusz wspominał o oddzielnym dziale ;)

Aaa racja moje niedopatrzenie. Pomysł zacny:) Pomysł z minami/"kwiatkami" też jest spoko, na innych forach moto podobne działy działają całkiem dobrze :roll: 

KGr    1

Może by jeszcze utworzyć dział "Uwaga Miny"  gdzie wrzucane były by TYLKO ogłoszenia które ktoś oglądał i jest to taka mina jak np tutaj http://docpoland.com/temat/14920-uwaga-mina-s2r-1000/

Sa tacy, dla ktorych moto po glebie na parkingu to mina, wiec wyciaganie tego wniosku pozostawilbym czytajacym na podstawie zawartych w watku informacji.

Propozycja tekstu:

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za publikowane przez Użytkowników treści, których zawartość wyraża poglądy i opinie ich autorów. Każdy Użytkownik jest osobiście odpowiedzialny za  wszystkie publikowane przez siebie materiały, włącznie z odpowiedzialnością za łamanie autorskich praw majątkowych oraz praw wynikających z rejestracji wynalazków, wzorów użytkowych i przemysłowych, patentów, znaków towarowych, ochrony dobrego imienia itd.

Wymagany jest link oraz ZRZUT EKRANOWY ogłoszenia. (obowiązuje od xx.xx.2014 r.)

Widzę też wątek przyklejony na samej górze np. "Jak dodać zrzut ogłoszenia - mini poradnik"

Przygotowanie takiego poradnika to żaden problem - biorę to na siebie. :)

Edytowano przez bialy114

Uważam że cały ten temat to parodia.

I nie chodzi o to czy pomysł jest dobry czy zły.

Administracja i tak zrobi to co uważa bez względu na opinię uzytkowników, więc wyrażanie własnego zdania jest absolutnie bezcelowe.

A co jeśli możliwości techniczne na to pozwolą i Administracja zastosuje proponowane zmiany ?

Odszczekasz (przeprosisz) powyższą wypowiedź ?

Bezcelowe, a jednak wyraziłeś. :P :D

Edytowano przez bialy114

Nie, bo uważam że wprowadzenie tych zmian to sprawa przesądzona i one tak czy inaczej nastapią.

Tak samo jak liczne głosy osób uważających że dział Garaż jest złym pomysłem, nie mają absolutnie znaczenia dla formy działu.

Bo może i w tym wypadku decyzja administracji będzie zgodna z opinia użytkowników, ale nie zmienia to faktu że opinia użytkowników nie przekłąda się na decyzję administracji i nie ma na nią wpływu.

Theo

A wziąłeś pod uwagę MOŻLIWOŚCI TECHNICZNE ??

Kiedy zrozumiesz, że pobożne życzenia mogą być niewykonalne ze względów technicznych ?

Druga sprawa, że jeśli usłyszałbym od Fali, że NIE DA RADY, to porzuciłbym temat więcej do niego nie wracając, bo nikt mnie zmusza do korzystania z forum w istniejącej postaci.

Ale napisał - "technicznie możliwe do zrobienia"

ech, ten (mój ????) bezrozumny upór...

Edytowano przez bialy114

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.