bialy114 1 Napisano Marzec 1, 2014 (edytowany) Jeśli Administracja lub Moderatorzy uznają, że to OT, to "dobrowolnie poddaję się karze" ;) Myślę, że w temacie się trzymam (tym razem :mrgreen: ) mimo, że nie ma tu konkretnego ogłoszenia. Czy jest możliwe wprowadzenie zasady obowiązującej w tym dziale, która narzuci obowiązek umieszczenia zrzutu ekranowego z przedstawianego ogłoszenia ? Myślę, że mogłoby to ułatwić nam życie. Bywa, że ktoś szuka, przegląda starsze posty, a tam "link wygasł", "ogłoszenie nie może być odnalezione" itp. Sam post wtedy psu na budę się przyda. Jeśli byłby zrzuty to raz, że mamy dane jak długo coś się sprzedaje, a dwa, że nie potrzeba zakładać nowego tematu tylko odgrzać stary. Co na to WY - moi desmokuzyni i ciało decyzyjne Forum ? Fala - da się tak ? Można dopisać gdzieś na górze mini poradnik dla anty-komputerowców, jak wykonać zrzut i go umieścić w poście ? Da się wkleić takie wymaganie, jak z tą odpowiedzialnością i przepuścić dalej dopiero po postawieniu "ptoka" ? ;) :) Edytowano Marzec 1, 2014 przez bialy114 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 1, 2014 GIT pomysł, dla szukających sprzętu jak najbardziej a i dla innych pogląd na rynek i sztuki których coraz więcej. :thumbup: :thumbup: :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prokop 0 Napisano Marzec 1, 2014 jestem jak najbardziej za dla przyszłych pokoleń :mrgreen: bo sam czasami jak klikam na link i się nie otwiera patrzę na datę 2013, 2012... i dupcia se nie pooglądam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Marzec 1, 2014 Zatwierdzam zaszczepioną myśl mi przez Arka, za całkiem sensowną i rozsądną, a nawet praktyczną, czym zdobywa mój głos na tak... :clap: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koziu 1 Napisano Marzec 1, 2014 Jestem na tak - bardzo dobry pomysł - oby znalazł się na fali ... hi hi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 1, 2014 Mi tez sie to podoba, pytanie jak to technicznie wyegzekwowac ? :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Marzec 1, 2014 Usuwać tematy bez takich zdjęć. Proste. :) Jestem na TAK :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Marzec 1, 2014 jeśli to już głosowanie to jestem na TAK :razz: no i oczywiście nowy dział do tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 1, 2014 Nie wiem czy nowy dział to odpowiedni pomysł. Żeby wszystkie ogłoszenia były w jednym miejscu to chyba w "ogłoszenia znalezione" byłoby ok. Tak sobie dumam, że będą dwa działy ze znalezionymi motocyklami wtedy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 1, 2014 Mi tez sie to podoba, pytanie jak to technicznie wyegzekwowac ? :( Można dopisać gdzieś na górze mini poradnik dla anty-komputerowców, jak wykonać zrzut i go umieścić w poście ? Da się wkleić takie wymaganie, jak z tą odpowiedzialnością i przepuścić dalej dopiero po postawieniu "ptoka" ? ;) :) Od Fali uzyskałem info, że techniczna możliwość jest :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alfone 0 Napisano Marzec 1, 2014 Nie wiem czy nowy dział to odpowiedni pomysł. Żeby wszystkie ogłoszenia były w jednym miejscu to chyba w "ogłoszenia znalezione" byłoby ok. Tak sobie dumam, że będą dwa działy ze znalezionymi motocyklami wtedy. Ale biały nie chce, żeby tworzyć nowy dział tylko usprawnić ten w postaci obowiązku umieszczania zrzutu ekranu z danej aukcji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 1, 2014 Ale biały nie chce, żeby tworzyć nowy dział tylko usprawnić ten w postaci obowiązku umieszczania zrzutu ekranu z danej aukcji. no i oczywiście nowy dział do tego. To Janusz wspominał o oddzielnym dziale ;) Ja to widzę w istniejącym - tyle, że od momentu ukazania się nowych zasad wstawiane są zrzuty. Dlatego mówimy o usprawnieniu istniejącego działu, a nie o utworzeniu nowego. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Marzec 1, 2014 Jestem za. Informacja w opisie dzialu z datą dodania obowiazku aby okreslic cezurę czasowa. Modzi wszystkiego nie ogarna- zglaszajmy takze sami, poprzez "zglos' jesli cos lamie ustalone zasady. Sa to zgloszenia anonimowe a bardzo pomagaja! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prokop 0 Napisano Marzec 1, 2014 Może by jeszcze utworzyć dział "Uwaga Miny" gdzie wrzucane były by TYLKO ogłoszenia które ktoś oglądał i jest to taka mina jak np tutaj http://docpoland.com/temat/14920-uwaga-mina-s2r-1000/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Marzec 1, 2014 Pod warunkiem, ze autor oswiadczy, iz bedzie jedyna strona w ewentualnych roszczenaich prawnych ze strony omawianego podmiotu gospodarczego czy osoby fizycznej. Juz przerabialismy korespondencje z kancelariami prawnymi reprezentujacymi opisywane wczesniej firmy. Fakt- jest podobny zapis w Regulaminie ale dla jasnosci dla czytajacych- nalezaloby to jasno okreslic za kazdym razem. Administracja w przypadku prawnych roszczen jest zobowiazana do udostepnienia wszelkich danych autora. :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Marzec 1, 2014 a więc chodzi o coś takiego, to moto nie jest do negocjacji, gość twardo chce 14000, lecz przepustnice i wtryski kaput... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alfone 0 Napisano Marzec 2, 2014 To Janusz wspominał o oddzielnym dziale ;) Aaa racja moje niedopatrzenie. Pomysł zacny:) Pomysł z minami/"kwiatkami" też jest spoko, na innych forach moto podobne działy działają całkiem dobrze :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 2, 2014 Może by jeszcze utworzyć dział "Uwaga Miny" gdzie wrzucane były by TYLKO ogłoszenia które ktoś oglądał i jest to taka mina jak np tutaj http://docpoland.com/temat/14920-uwaga-mina-s2r-1000/ Sa tacy, dla ktorych moto po glebie na parkingu to mina, wiec wyciaganie tego wniosku pozostawilbym czytajacym na podstawie zawartych w watku informacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Marzec 2, 2014 konstruktywna, rzetelna propozycja! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) Propozycja tekstu: Administracja nie ponosi odpowiedzialności za publikowane przez Użytkowników treści, których zawartość wyraża poglądy i opinie ich autorów. Każdy Użytkownik jest osobiście odpowiedzialny za wszystkie publikowane przez siebie materiały, włącznie z odpowiedzialnością za łamanie autorskich praw majątkowych oraz praw wynikających z rejestracji wynalazków, wzorów użytkowych i przemysłowych, patentów, znaków towarowych, ochrony dobrego imienia itd. Wymagany jest link oraz ZRZUT EKRANOWY ogłoszenia. (obowiązuje od xx.xx.2014 r.) Widzę też wątek przyklejony na samej górze np. "Jak dodać zrzut ogłoszenia - mini poradnik" Przygotowanie takiego poradnika to żaden problem - biorę to na siebie. :) Edytowano Marzec 2, 2014 przez bialy114 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 2, 2014 Uważam że cały ten temat to parodia. I nie chodzi o to czy pomysł jest dobry czy zły. Administracja i tak zrobi to co uważa bez względu na opinię uzytkowników, więc wyrażanie własnego zdania jest absolutnie bezcelowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) A co jeśli możliwości techniczne na to pozwolą i Administracja zastosuje proponowane zmiany ? Odszczekasz (przeprosisz) powyższą wypowiedź ? Bezcelowe, a jednak wyraziłeś. :P :D Edytowano Marzec 2, 2014 przez bialy114 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 2, 2014 Nie, bo uważam że wprowadzenie tych zmian to sprawa przesądzona i one tak czy inaczej nastapią. Tak samo jak liczne głosy osób uważających że dział Garaż jest złym pomysłem, nie mają absolutnie znaczenia dla formy działu. Bo może i w tym wypadku decyzja administracji będzie zgodna z opinia użytkowników, ale nie zmienia to faktu że opinia użytkowników nie przekłąda się na decyzję administracji i nie ma na nią wpływu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) Theo A wziąłeś pod uwagę MOŻLIWOŚCI TECHNICZNE ?? Kiedy zrozumiesz, że pobożne życzenia mogą być niewykonalne ze względów technicznych ? Druga sprawa, że jeśli usłyszałbym od Fali, że NIE DA RADY, to porzuciłbym temat więcej do niego nie wracając, bo nikt mnie zmusza do korzystania z forum w istniejącej postaci. Ale napisał - "technicznie możliwe do zrobienia" ech, ten (mój ????) bezrozumny upór... Edytowano Marzec 2, 2014 przez bialy114 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Marzec 2, 2014 Niedlugo sie przelozy na dzialanie Administracji. Takze w sprawie poruszonej przez Bagi'ego: http://docpoland.com/temat/15715-power-monster-796/?p=232069 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach