Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ducafil

MTS 1200 pomoc w ocenie

Polecane posty

Witam desmozakrętów :razz:

Otóż udało mi się zarazić desmowirusem przyjaciela, a że to prawdziwy mototurysta jego uwagę przykuła nowa Multistrada.

Dlatego zwracam się z prośba do Was o ocenę przynajmniej z fotek wyszukanych przez niego na razie dwóch egzemplarzy.

Może ktoś już oglądał, widział, zna osobiście-wszelkie uwagi i wnioski mile widziane. Generalnie budżet to około 40 tysięcy zł, ale jak się trafi coś naprawdę godnego uwagi to pewnie się coś dorzuci. 

propozycja pierwsza-wielkopolska proszona o głos  :razz: :

http://otomoto.pl/ducati-multistrada-1200-abs-oddam-w-dobre-rece-M3929761.html

czy to nie przypadkiem moto z USA-odblaski na przednich lagach? 

druga to S-ka, troszkę poszarpana, ale na pierwszy rzut oka nic poważnego-czy orientujecie się w kosztach uszkodzonej czaszy i reflektora? czy lampa jest dzielona na dwie części czy jest to całość?

http://otomoto.pl/ducati-multistrada-1200s-jak-nowa-okazja-carbon-M3954872.html

mały przebieg, ale nie znana historia serwisowa

Z góry wielkie dzięki za wszelkie info i uwagi na temat tych dwóch sztuk, oczywiście jeśli macie coś godnego uwagi w naszym budżecie proszę o PW, poślę dalej.

Kurcze nie znam się na multistradach ale ta S-ka nawet w takim stanie kusi :razz:

Edytowano przez Truten

Mi to pachnie USA, a stamtąd moto nie przyjeżdżają w stanie IGŁA, można taką znaleźć do 12000kpln naprawa w kraju ok15k18k max.

jak dla mnie decydujące było by pochodzenie moto... Rozwianie wszelkich wątpliwości, potem to już impuls i jest moja... ;)

Edytowano przez martini

ja brałbym tą uszkodzona S-kę ... dużo węgla, termis, ohlins - kupa kasy gdyby samemu doposażać , a myślę, że dokładając ok. 5-8 tysi zrobi się na tip-top....

lampa to całość, reszta elementów dzielona...

Jeśli ktoś jest ze świętokrzyskiego-okolice Staszów, tam właśnie można obejrzeć tą tańszą,uszkodzoną multi- byłbym bardzo wdzięczny za dokonanie wizji lokalnej,obejrzenie sprzęta i wypunktowanie mankamentów,których nie widać na foto-pogoda w ten weekend ma być świetna :razz:

jeśli nikt tam nie zaglądnie, mamy zamiar przejechać się może za dwa tygodnie.

p.s. jakie mogą być  przybliżone koszty reflektora i dzioba/dolotów?

Staszów. Tam się urodziłem. Ducafil Masz info gdzie on stoi? Jakaś ulica... Może uda mi się ustalić kto to sprzedaje.

Ten pierwszy prawdopodobnie z USA, za 12000zł to nie kupi się połamańca w worku, nie wiem skąd macie takie informacje... a przewóz, cło to pewnie za darmo robią???

Drugi motocykl prawdopodobnie z Francji:

- wyplakowane opony i śniedź na podnóżkach pasażera

Części do wymiany:

- lampa -738 $

- czacha- 553,39 $

- rura carbon- 555$

- prawy handbar- 24 $

- prawy kierunek -108$

- prawdopodobnie lewy handbar- 24 $

- prawdopodobnie kierownica- 177 $

czyli ok. 2200 dolarów..

na dodatek moto nie odpala, nie wiem, czy nie uszkodzony jakiś czujnik pod czachą - nie wiem dokładnie, bo Ryśkowej aż tak nie rozbierałem...

Ciekawe co jeszcze po dokładniejszym obejrzeniu... ale  motocykl jest coś wart...

Pozdr. J-999

P.S.

Ja to jeszcze zwróciłem uwagę na otoczenie motocykla i co stoi za nim..... hehe

Edytowano przez klekot999

Janek, to cena z aukcji plus koszty transportu i clo rzecz jasna, ja napisałem tylko o prawdopodobnej cenie motocykla, jakie widzialem na coparts kiedy sie tym interesowałem...

Ogłoszenia z tampat mozna znalezc czasai na otomoto, pośrednicy oferuja zakup w imieniu interesanta...

Hehe, n/t rynku w USA mogę bardzo dużo gadać...

dodam tylko, że to co widzisz na aukcji copart, to nie jest ostateczna cena motocykla, jak masz kody i jesteś zarejestrowany to i owszem... a firmy oferujące, no cóż nie wiem, czy wiesz, ale oferowali Ryśkową Multi 1200 S, a już była u Ryśka w garażu hahahah :mrgreen: ...

najlepiej zadzwonić i zapytać...zresztą zapytaj Pablo, on pewnie pewnie też coś ci powie...

no ale nie o tym temat...

Zawsze dany motocykl jest tyle wart ile jest w stanie zapłacić za niego przyszły nabywca, czasem z ludźmi pokroju tej uszkodzonej Multi 1200 S można nieraz łatwiej się dogadać, trzeba tylko zwracać uwagę na dokumentację i czy dotyczy akurat tego motocykla ....ale to zawsze się sprawdza, niezależnie, czy ktoś jeździ w skórach, czy stylowym ubraniu sportowym do joggingu, lub podnoszenia ciężarów...

Pozdr. J-999

Oki Panowie, będziemy robić wywiad dalej.

Właściciel obiecał dosłać VIN motocykla, czego możemy się dowiedzieć za jego pomocą? Do którego serwisu się zwrócić? Macie jakieś doświadczenia, kto jest chętny do takiej pomocy Bielsko, Toruń?

Red, ja nie dzwoniłem do gościa, ale kumpel będzie z nim gadał jeszcze, poprosimy o adres.

W przypadku S-ki mimo próśb nie otrzymaliśmy nr VIN, raczej odpuścimy temat.

Czy wiadomo coś na temat tej Bielskiej Multi? Poza tym, że to hamerykan? Widzę ją na allegro już około 3-4 miesiące, ma na pewno jedną zaletę-mieści się w budżecie...

http://otomoto.pl/ducati-multistrada-1200-M3834997.html

Byłem dziś obejrzeć tą multi z zainteresowanym znajomym. Motocykl dopieszczony i doczyszczony, oczywiście "wyplakowany". Palił od sztycha, drobne ryski na lakierze, minimalne wytarcie lakieru w okolicach lampy, lekko przytarte lewe lusterko.Lakier na przedniej feldze lekko uszkodzony, podobno przy wymianie opon, opony nówki, metzelery M5. w zestawie kufry, centralny nowy givi, dwa klucze plus surówka, książki serwisowe do 2013 roku z włoch. moto zarejestrowane w kraju, właściciel to kolego osoby,która wystawia. niestety na dziś negocjacja ceny bardzo ograniczona i nie da się zejść poniżej 49tys. sprzedający bardzo uczciwy, bez oporów udostępnia maszynę do obejrzenia, jazda próbna bezproblemowa. na liczniku około 3tys, ale podobno licznik był wymieniany we włoszech-szacunkowy przebieg to 11-12 tys km

Cena 49 tys za to moto to na bank okazja, w porownaniu do innych ofert jest 6-8 tys do przodu i juz nic mu nie brakuje - jesli sie nie decydujecie to dajcie znać skończę poszukiwania :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Miałem ostatnio okazję będąc na romantycznym wypadzie z kobitą w Paryżu oglądać MTS 1200 z 2011r. Przebieg 37000. Wszystkie kufry ori. Książki i faktury. Stała w salonie. Cena 10k euro (pewnie było coś do urwania). Żadnych rys ani uszkodzeń. Nie kupiłem tylko dlatego, że nie miałem ciuchów moto żeby nią wrócić. Szkoda, może komuś by podpasowała.

Edytowano przez handelson

Miałem ostatnio okazję będąc na romantycznym wypadzie z kobitą w Paryżu MTS 1200 z 2011r. Przebieg 37000. Wszystkie kufry ori. Książki i faktury. Stała w salonie. Cena 10k euro (pewnie było coś do urwania). Żadnych rys ani uszkodzeń. Nie kupiłem tylko dlatego, że nie miałem ciuchów moto żeby nią wrócić. Szkoda, może komuś by podpasowała.

było dokupić ciuchy  ;)

Mimo wszystko mamy ograniczony budżet, a póki co również wybór Multi 1200 jest w PL mocno ograniczony. Ta była najbliżej,więc skorzystaliśmy z okazji przymiarki,również do GS1200. Kolega ma teraz jeszcze większy mętlik e głowie co wybrać. P.s. Mam vin tego moto jeśli jest ktoś zainteresowany

na liczniku około 3tys, ale podobno licznik był wymieniany we włoszech-szacunkowy przebieg to 11-12 tys km

sprawdź to dokładnie - MTS-y potrafią już mieć pod 50-70 tysi km ,  jeśli ktoś kupował do turystyki... chyba że na licznik jest papier ( z wpisem przebiegu w chwili wymiany).

MTS jest używany/kupowany jako konkurent BMW GS , czyli do dalekiej turystyki , dodatkowo moto z Włoch , gdzie jak wiemy jeździ się znacznie więcej niż np. w PL...

Marcin, my odpuszczamy ten egzemplarz, budżetem było 40tys, kolega dołożył z górką do 45tysi, ale tak jak wspomniałem, MTS1200 jest jeszcze za mało i ceny są jakie są. no cóż, mamy rok, bo to miał być prezent na okrągłe urodziny :razz:

będziemy cały czas obserwować ogłoszenia i na pewno jeszcze nie raz coś tu zamieszczę.

Napisano (edytowany)

Ja się zastanawiam właśnie nad wakacjami i... wyszukałem coś takiego:

post-89097-0-51034900-1400408270_thumb.jpg

Porto Vecchio. 

Samochodem w jedną stronę a powrót już na kołach na multi. Problem w tym, że moja Pani może powiedzieć VETO i będzie po sprawie :( Ale powrót na kołach 1900 km z tak pięknych okolic byłaby nagrodą samą w sobie. Szkoda tylko, że głównie dla mnie :oops:

Jeśli znajdę jeszcze jakąś parę na taką wycieczkę (dla towarzystwa) to pewnie po nią pojadę.

Wersja touring, mały przebieg, serwis udokumentowany w Ducati, stan idealny (podobno). 

Jeśli jednak ktoś będzie zainteresowany poważniej niż ja (taki po prostu mój pomysł na wakacje) to udostępnię namiary na właściciela.

Edytowano przez handelson

Kaz    0

Wersja chyba ST z DES jesli tak to obowiazkowo dodatki Ohlins modul skyhook suspension,full Termignioni system razem ok.400euro i moto jest jak wersja 2014

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.