Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Piotr1098

1098 dymi na niebiesko na 100km wziął 0,5l oleju

Polecane posty

Witam. Od roku mam 1098, w zeszłym sezonie jezdziłem na oleju Eni 10w/60 racing, a w tym roku zalałem shell 10w/40 advance ultra,  dzisiaj zaczął mi dymić na niebiesko po przejechaniu jakis 50km. Prosze napisac czy ktoś miał już podobną sytuacje, czy Ja jestem pierwszy, bo nie wiem czy to wina oleju (dla mnie małoprawdopodobne) czy coś poprostu nawaliło.  Moto ma moc nie szarpie jazda dalej taka sama. dziekuje z góry za odpowiedz

Pół litra oleju na 100 km ???  Nie chcę być złym prorokiem, ale dobrze to nie wygląda ....

A nie robiłeś przypadkiem wysokiego wheelie , Ducat potrafi wtedy zrobić zasłonę dymną :/

bezwzglednie do serwisu i to na przyczepie.

Mnie taki objaw kosztował 125 albo 135 tyś koron czeski. Radzę zgłosić się do autoryzowanego serwisu tam otrzymasz gwarantowaną pomoc.

Moja rada - kup Hondę :-)

A tak na serio, to chyba kończy się motor. Polecam autoryzowany serwis Bielsko lub Toruń ewentualnie AP-Moto.

Witam. Od roku mam 1098, w zeszłym sezonie jezdziłem na oleju Eni 10w/60 racing, a w tym roku zalałem shell 10w/40 advance ultra,  dzisiaj zaczął mi dymić na niebiesko po przejechaniu jakis 50km. Prosze napisac czy ktoś miał już podobną sytuacje, czy Ja jestem pierwszy, bo nie wiem czy to wina oleju (dla mnie małoprawdopodobne) czy coś poprostu nawaliło.  Moto ma moc nie szarpie jazda dalej taka sama. dziekuje z góry za odpowiedz

co cie sklonilo zeby zmieniac olej  ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.