Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Macias89

zdjęcie tabliczki znamionowej

Polecane posty

Siema,

czy ktoś z użytkowników monstera najlepiej 600 może wykonać fote tabliczki znamionowej albo chociaż bardzo dokładnie ją opisać?? Co dokładnie jest na niej napisane  jakie ma wymiary?

rozwiń temat, do czego to CI potrzebne. Nie możesz czegoś odczytać czy brak danych?

Poprostu mój dukat nie ma tabliczki znamionowej więc będą problemy przy pierwszym przeglądzie

Proponuję żebyś udał się do Stacji Kontroli Pojazdów lub do Wydzialu Komunikacji i za wczasu zapytaj co się robi z takim fantem.

Z tego co się orientuję to w takim przypadku wyślą Cię na dorobienie tabliczki zastępczej.

Nie radzę natomiast dorabiać tabliczki w własnym zakresie (zrozumiałem z pierwszego posta, że o tym myślisz), aby nie narobić sobie kłopotu.

Pzdr

ptysior

EDIT:

Tak na szybko wyguglałem procedurę:

https://www.sekap.pl/katalog.seam?actionMethod=katalog.xhtml%3ApeupAgent.selectParent&id=29094#

Wprawdzie to Chorzów, ale myślę, że procedura jest identyczna w całym kraju.

Edytowano przez ptysiornia

był już temat na temat przeglądów...   Pan diagnosta powinien Ci wyrobić taką nową z tego co pamiętam.

Jak mniemam chodzi o tabliczkę znajdującą się w tylnej części ramy, pod siedzeniem, koło prawego uchwytu dla pasażera, czyli tę, tak?

ps. to z mojej 620

post-89710-0-29693800-1423947779_thumb.jpg

Edytowano przez MRTrue

Zwolennikom wyrabiania tabliczki zastępczej (w przypadku zalegalizowanego Ducati) głośno mówię nie. Nikt nie chciałby wylądować z krzywo przecinakiem nabitym numerem na kawałek aluminium, który następnie chcą na trwałe przytwierdzić do ramy twojego ukochanego duka, wiercąc w niej zazwyczaj krzywo dziury wykańczając to jakimś dupnym nitem...

Poniżej masz foto starszego typu od 600tki, tylko VIN sobie zmień.

image.jpg

Edytowano przez musieli

w moim przypadku - po remoncie w kwietniu pojechalem na przeglad , a ze malowalem rame to pozbylem sie tej tabliczki . Pan na stacji diagnostycznej oczywiscie pytal gdzie ona sie znajduje bo chcialby zerknac , odpowiedzialem z czystym sumieniem ze nie mam bo moto jest po remoncie i malowaniu wiec ja zdrapalem  , a Pan na to " ja ją widzialem ... 63zl poprosze " :)

Wielkie dzięki za pomoc i zdjęcia :)

Wcześniej miałem Kawasaki Zephyra 550 ( cudowna maszyna moje pierwsze moto wielki sentyment mam do modelu, marki trochę mniej) i tak się napaliłem kupnem,  że braku tabliczki znamionowej nie zauważyłem.

Pierwszy przegląd, bo moto było z Belgii, problemy, że nie da się trzeba jechać do  okręgowej stacji kontroli pojazdów określenie wszystkiego itd. i wypełnienie sterty papierów 

I po wielu przebojach tematu wyrobili mi tą tabliczkę - kawałek aluminium krzywo nabite nawiercili w ramie z daleka się rzucała w oczy pełna " heniada z szopy" wyszła nie dam się tak zrobić z Dukatkiem gdzie robię kapitalny remont, żeby ładnie wyglądał.

Chcę mieć w "miarę oryginalną"  naklejkę jako tabliczkę

Sytuacja raczej patowa . Przerabiałem temat dość dogłębnie i opisywałem . Z tabliczką ze SKP jest jak Musieli napisał - i broń panie Boże wiercić dziury w ramie ! Przez kilka serwisów próbowałem łącznie z centralą w Boloni i ni huhu . Pytałem również poprzez profesjonalną firmę produkującą naklejki , robili to jakiś czas temu na podstawie dowodu rejestracyjnego ale im tego zabroniono ! . I tak juz jest w polsce ludowej że najłatwiej jest czegoś zabronić nie dając nic ( normalnego ) w zamian .

Pozostaje inwencja twórcza własna , folia a'la aluminium i drukarka laserowa . 

Dokładnie nie dam już nigdy dać przyczepić jakieś tabliczki znamionowej i WIERCIĆ W RAMIE !!

Ale mam już zdjęcie tabliczki dzięki kolegom z forum więc tabliczka będzie a'la oryginał   :razz:

Zdjęcie tabliczki znamionowej

Otóż zdejmuje sie ja poprzez delikatne oderwanie od ramy, zaczynając od jednego rogu. :D

Napisałem do dwóch firm właśnie,

projekt już powstał na kompie ze zdjęcia  :razz:

Przerabiałem temat z zeszłym roku. Nic nie trzeba wiercić w ramie - masz do wyboru albo tabliczkę metalową albo papierowa w formie naklejki, którą potem trzeba niestety zabezpieczyć taśmą na własną rękę. Obiektywnie powiem, że nie pieje z zachwytu nad efektem, ale przynajmniej mam wszystko załatwione zgodnie z obowiązującymi przepisami. Poniżej foto.

20150202_224308.jpg

Cześć! 

Też jestem przed wyrobieniem nowej naklejki, tylko że nie mogę rozszyfrować czy dowiedzieć się co oznaczają numery nad VINem i czy są tam rzeczy dla konkretnego moto? Jeżeli tak tak to jak mogę je odszukać. 

Pozdrawiam! 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.