Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
mariusz1098.2007

pierwsze dni i pierwsze problemy na 1098

Polecane posty

Witam

Najpierw kilka słów o mnie.

Mariusz z Warszawy. Jeżdżę od dwudziestu kilku latek oczywiście z jakimiś tam przerwami.

Początki ;-) mz, jawy, zjawy, junaki, urale i inne bestie z przed lat dwudziesty, potem juz najczesniej japonia.

ZRX 1100, Zephyr 1100, ZX12r, XTX 660, KTM SM i wlele innych aż sie przejechalem monsterem i 749 i dojrzałem do zakupu pierwszego Ducati.

Los pchnął w moje ręce 1098 z 2007 roku oczywiście po przejściach.

Niestety czerwona bestyjka od początku ma humorki.

Zaczynam podejrzewac ze ktos nieumiejetnie grzebał przy instalacji eletrycznej.

Moto mam od tygodnia wiec nie zdazyłem jeszcze go nigdzie nawet wstawic z prostego powodu brak czasu i brak decyzji do ktorego warsztatu w warszawie lub okolicach.

pierwsza dolegliwosc ktora od wczoraj przestala sie pojawiac co prawda jet taka ze czasem moto nie zapala, poprostu nie reaguje rozrusznikiem na wciśnięcie guzika. Pomoga kilkukrotne wyłaczenie i włączenie stacyjki.

Prędkomiościomierz tez zyje wlasnym zyciem i raz dziala w raz nie.

Naotmiast wczoraj przyjechalem do domu, wszyskto było ok, po 20 min slaczasm stacyje, i juz sie swieci blad na desce, który wczesniej sie pojawial ale glownie wtedy jak nie dzialal predkosciomierz.

Teraz doszly jednak nowe objawy tzn moto stracilo wyraźnie moc i zmienil sie dźwiek silnika, początkowo przypuszczałem ze tylko jeden cylinter dzialal ale mimo wyraznego pogorszenia osiagów moto jednak jak na 1 cylinder zbieralo sie za mocno wiec zakladam ze przeszlo w jakis tryb awaryjny o ile taki w nim istnieje.

blad który sie wyswietla to EXVL 23.4 oraz EXVL 23.1 gdzies tam doczytałem ze to Exhaust valve motor error Błąd silnika zawór wydechowy

macie jakies wskazówki refleksje ?

dzieki z góry za pomoc i ewentualną konstrutywną krytykę

Hej, 

czy to nie jest ten ducat z Janek pod Warszawą? Jak go odpalałem na oględzinach to też nie chciał zaskoczyć, natomiast potem piec ładnie gadał. 

Super, że udało Ci się usunąć usterkę.

W Pruszkowie masz szpeców od ducati serwis Motomaniax.pl

Korzystałeś z ich usług, że polecasz? W Warszawie jest wielu mechaników, którzy nie gorzej znają się na ducatach.

Edytowano przez Groszek

Super, że udało Ci się usunąć usterkę.

Korzystałeś z ich usług, że polecasz? W Warszawie jest wielu mechaników, którzy nie gorzej znają się na ducatach.

Poprostu ten znam i nie jest on lata świetlne od Warszawy dlatego ten akurat zaproponowałem. Ja kupowałem od nich swój motocykl i nie narzekam ;) aha i nie napisałem ,że konkretnie do nich ma się udać ze swoim problemem.

To skoro tak idziemy z poleceniami to polecam Monster Bike na łopuszańskiej 93. Niedaleko ASO Ducati. Chłopaki znają się mega na robocie.

Mariusz jeśli nie robiłeś przeglądu przed kupnem a chciałbyś wiedzieć co piszczy w 10tce to podskocz do Monstera. Ładnie wszystko powiedzą i doradzą jeśli będzie trzeba.

Zaznaczam iż mimo, że to salon Kawasaki to 90% załogi lata na Ducati ;)

Cóż, motocykl był u nas i mam jedynie nadzieję, że uda się go zwrócić artyście, który to ulepił.

Reasumując, uwaga na 1098 z pod Garwolina - śruba z podwójnym saltem.

Edytowano przez musieli

pierwszy raz widziałem wyklepywany młotkiem monowahacz w SBK...

Jak to mówią, ogranicza nas jedynie nasza własna wyobraźnia xD

pierwszy raz widziałem wyklepywany młotkiem monowahacz w SBK...

theodor .... to forma metaloplastyki i to wysoce artystycznej.

Kolejny przykład oszczędności - ktoś kupuje motocykl i nie sprawdza go przed zakupem w serwisie. Nie rozumiem powodów takiego samo okaleczania się i proszenia o kłopoty. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.