Evil 0 Napisano Wrzesień 21, 2015 (edytowany) Evil, masz rację jeśli chodzi o systemy bezpieczeństwa, hamulce etc ale przyjdzie taki zakręt w który wejdzie się za szybko i bez praktyki i doświadczenia Kolega spanikuje i wciśnie heble zamiast wytrzymać i docisnąć w złożeniu, opanować fiksacje wzroku i wyjść z opresji....bo jak nie to żaden DTC mu nie pomoże - oczywiście na 600tce może go spotkać to samo ale Diavel dużo bardziej prowokuje IMO Jasne że prowokuje. I tutaj wszystko zależy od stanu umysłu naszego kolegi. Ja powiem na swoim przykładzie - wcześniej jeździłem prawie 200konną Ninją. Kupiłem Diavela i musiałem się z nim obchodzić delikatnie ze względu na docieranie - czyli pierwsze 2,5 tyś musiałem odpierać jego prowokacje ;) Od pierwszych kilometrów czułem się na nim dobrze, ale tak na prawdę zacząłem wyciskać z niego dużo po 7-8 tyś. Bo wtedy poczułem, że znam ten motocykl. Wiadomo, w moim przypadku to nie jest pierwszy mocny sprzęt. Ale podobnie jak autor, jestem facetem po 40tce i potrafię nie dać się podkusić w sytuacji gdy nie jestem pewien że można zap..lać. I jeśli kolega czuje, że jest w stanie panować nad chęcią odkręcenia, Diavel nie będzie go kusił bardziej niż inne sprzęty. Edytowano Wrzesień 21, 2015 przez Evil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Wrzesień 21, 2015 Ale podobnie jak autor, jestem facetem po 40tce i potrafię nie dać się podkusić w sytuacji gdy nie jestem pewien że można zap..lać. I jeśli kolega czuje, że jest w stanie panować nad chęcią odkręcenia, Diavel nie będzie go kusił bardziej niż inne sprzęty. Evil, przypominam z pierwszej strony, że doświadczenie motocyklowe autora to 700 km na 125 ccm :shock: - dalej chcesz go sadzać na diabła ? :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Wrzesień 21, 2015 (edytowany) Ja się uczyłem na 100konnej 600tce - ćwiczenia na mniejszych sprzętach miałem - ale 15 lat wcześniej. Jeśli faktycznie będzie jeździł przez pierwsze kilka tyś na urbanie - nie widzę w tym nic trudniejszego niż moja 600tka. Edytowano Wrzesień 21, 2015 przez Evil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Wrzesień 21, 2015 Nie mogę już edytować, więc dorzucam tutaj link do tekstu bardzo adekwatnego, autorstwa kolegi z tego forum. Pisał żeby udostępniać, więc czemu nie ;) http://www.blogczystoosobisty.ynox.pl/?p=39 To przestroga na wypadek, gdyby kolega jednak postanowił włączyć SPORT po pierwszym tysiącu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cezario 48 Napisano Wrzesień 21, 2015 Nie mogę już edytować, więc dorzucam tutaj link do tekstu bardzo adekwatnego, autorstwa kolegi z tego forum. Pisał żeby udostępniać, więc czemu nie ;) http://www.blogczystoosobisty.ynox.pl/?p=39 To przestroga na wypadek, gdyby kolega jednak postanowił włączyć SPORT po pierwszym tysiącu ;) Diabła stworzono dokładnie PO TO ! by takie emocje przeżywać..amen..idę polatać Diabłem..w nocy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sidorowski 0 Napisano Wrzesień 23, 2015 Panowie, to prowokacja.... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Azzazello 4 Napisano Październik 27, 2015 Kupiłem w sobotę :))))))) W czwartek przyjeżdża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Październik 27, 2015 gratulacje :clap: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Październik 27, 2015 ..... :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Październik 28, 2015 :clap: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 28, 2015 Triumf woli ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vip3r 0 Napisano Październik 28, 2015 no to opisuj dalej w wątku swoje doświadczenia z perspektywy początkującego. (no i rozumem ze też punkt 1) planu też wykonany - więc gratulacje się należą) radości! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Październik 28, 2015 szkolić się i czerpać przyjemność z obcowania z Diavelem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Październik 28, 2015 bez fotek nikt nie uwierzy, że kupiłeś :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Październik 28, 2015 sweet focia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
słoma 0 Napisano Październik 28, 2015 wariat , ale to sie przekonasz sam jak zaczniesz jeżdzić , życzę powodzenia i szczęścia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Październik 29, 2015 Najpierw wszyscy odradzaja a teraz gratuluja i bija brawo. Ja cos chyba nie czaje o co kaman :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Październik 29, 2015 Nie wszyscy :-) Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TastajBobra 0 Napisano Październik 29, 2015 Najpierw wszyscy odradzaja a teraz gratuluja i bija brawo. Ja cos chyba nie czaje o co kaman :P Nie wszyscy, nie wszyscy.. ale na pewno większość. Od początku byłem za, poza tym po tak zadanym pytaniu, wiadomo było, że kolega się zdecyduje. Diavel'owi ciężko się oprzeć, jak komuś się podoba nie ma mocnych ;) i dobrze. Oby tylko kolega miał głowę na karku, jak opisywał a na pewno da mu same przyjemności. Będzie urozmaicał/ upiększał nasz kraj Diabełkiem, co według niektórych jest "w ruinie" buahahaha Gratuluję Azzazello. Wstaw koniecznie foty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vip3r 0 Napisano Październik 29, 2015 (edytowany) ja gratulowałem po prostu zdanego egzaminu ale akurat bardzo mnie ciekawią pierwsze wrażenia z jazdy z punktu widzenia Azzazello (po cichu liczę że będą naprawdę rozsądne i przydadzą się kolejnym ;) ) Edytowano Październik 29, 2015 przez vip3r Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Październik 29, 2015 Najpierw wszyscy odradzaja a teraz gratuluja i bija brawo. Ja cos chyba nie czaje o co kaman :P a coż można już teraz zrobić? obojętnie co nie napiszesz to przecież go nie odda.... co tu jest więcej do kamania? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Azzazello 4 Napisano Październik 29, 2015 Nie wiem jak wstawić zdjęcie: Tutaj jeszcze z salonu na Łopuszańskiej 36 http://s1376.photobucket.com/user/spidzio/media/Mobile%20Uploads/image_zpsaakft89d.jpg.html?filters[user]=142150231&filters[recent]=1&filters[publicOnly]=1&sort=1&o=0 Jak go już będę mieć w garażu to wstawię więcej. Jest w wersji Dark, bez żadnych dodatków Co do prawka: dopiero idę na egzamin i do tego czasu nawet silnika nie odpalę :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vip3r 0 Napisano Październik 29, 2015 (edytowany) Co do prawka: dopiero idę na egzamin i do tego czasu nawet silnika nie odpalę :) taaa jasne... "a świstak siedzi i zawija je w te sreberka" jak Ci się uda powstrzymać to naprawdę w moich oczach będziesz mistrz zen ;) Edytowano Październik 29, 2015 przez vip3r Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Azzazello 4 Napisano Październik 29, 2015 Jestem cykor i boję się że coś się stanie i z pierdla nie wyjdę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Październik 29, 2015 http://s1376.photobucket.com/user/spidzio/media/Mobile%20Uploads/image_zpsaakft89d.jpg.html?filters[user]=142150231&filters[recent]=1&filters[publicOnly]=1&sort=1&o=0 Co do prawka: dopiero idę na egzamin i do tego czasu nawet silnika nie odpalę :) Fajne akwarium :) ( i bujac to my a nie nas :D) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach