Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Azzazello

Diavel dla początkującego

Polecane posty

Zmniejsz zdjęcia to przejdą. I foto koniecznie z dzisiejszą gazetą bo chyba nie wszyscy dowierzają :-)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Sprzedaz o2o osobie bez uprawnien powinna byc prawnie karana...

a mi babcia kupiła...i tez nie ma prawka, i co teraz ?

wzięła na raty na odcinek z renty

Edytowano przez miki72

Sprzedaz o2o osobie bez uprawnien powinna byc prawnie karana...

a jak se kupie 125 to co?

jeszcze trochę postoi, zdać prawko za pierwszym razem bez "dobrego podparcia praktycznego" w postaci wieloletniego dosiadania jednośladu nie jest teraz takie proste  :mrgreen:

Szczerze życzę udanego skoku "nad przepaścią" ,tj. ze 125 cm na 1200!  :razz: ,bowiem miałem podobnie, zdając na "moto" w wieku ok. 40 r. życia i mając prawko kat. B od ok. 20 lat(niewiele to dało,bo dopiero za drugim podejściem się udało,dzień po wyjściu ze szpitala :mrgreen: ,pomimo komarków,jaw i innych okazjonalnych)  Moje marzenie,to "bawarka" GS 1200 adventure,po otrzeźwieniu 800 GS, wszak zacząłem budować "most" poczynając od 600-stki(XJ 6), i od roku 2009 do 2015 zgłębiałem,aż po Multistradę 1200S(ta sama  pojemność,co u kolegi,podobne ustawienia,acz inny odrobinę moment i 2 koniki mniej,za to wyższa waga,itp). W ustawieniu "urban,enduro" może kilkanaście km przejechałem docierając,wszak po tygodniu miałem już 1001km wjeżdżając do serwisu i jestem pełen pokory,bo "szczochrał" mnie ten motocykl swoją mocą,momentem obrotowym i dziwnie rozłożonym środkiem ciężkości,bowiem dwie gleby postojówki zaliczone(proponuję zabezpieczyć).  Dziwne,że kolega zakupił "przed końcem sezonu",nie mając prawka,itp.bo po przewaleniu rocznika,ceny i tak spadną. 

P.S. Odpalić kolega powinien, niemniej z poruszaniem się po "publicznych",to radzę rozważyć-może lepiej wykupić dodatkowe jazdy na sprzęcie na którym będzie się zdawać. (Madi-moja instruktorka ze Szczecina, mogłaby się wypowiedzieć,bo ganiała mnie na placu :razz: ,ale widzę,że mało aktywna)

Asty, Kupilem teraz bo była dobra promocja na rocznik 2015, a cena ustawiona na przyszły rok to prawie 82.000.

No i wchodzi nowy model, który może nie być taki fajny jak ten :)

Co jakiś czas pojawiają się diavele na allegro z mikro przebiegiem kupiony jako pierwszy motocykl, pozostaje życzyć zeby to nie był kolejny :)

Edytowano przez arachnia

a czy nie jest to dzisiaj tak, ze nowy duzy motocykl jest bezpieczniejszy np od ponad 10letniej japonskiej szescsetki posiadajac lepsze hamulce, zawieszenie oraz zaawansowana elektronike typu abs, kontrole trakcji czy zmienne tryby pracy silnika?

gratuluje zakupu :D to Ciebie ma cieszyc - nie innych :)

Asty, Kupilem teraz bo była dobra promocja na rocznik 2015, a cena ustawiona na przyszły rok to prawie 82.000.

No i wchodzi nowy model, który może nie być taki fajny jak ten :)

Azzazello, ciesz tymczasem "oko", pieść "ucho" dźwiękiem silnika, i zdawaj te prawko za pierwszym razem-trzymam kciuki :) Napisz jak poszło,jakie wrażenia,odczucia, bo faktycznie część pomyśli,że to jakaś prowokacja,więc znak życia daj :razz:

a czy nie jest to dzisiaj tak, ze nowy duzy motocykl jest bezpieczniejszy np od ponad 10letniej japonskiej szescsetki posiadajac lepsze hamulce, zawieszenie oraz zaawansowana elektronike typu abs, kontrole trakcji czy zmienne tryby pracy silnika?

gratuluje zakupu :D to Ciebie ma cieszyc - nie innych :)

Tak, zgadzam się z kolegą,teoretycznie tak jest, ale tylko "teoretycznie", bo czterorzędowa 600-ka wybacza wiele błędów początkującemu kierowcy,a Diavel, prędzej czy później,skusi,bo taka chyba jego natura :mrgreen: ,bo któż z nas jest w stanie się oprzeć pokusie? To tak,jakby zjeść z tortu wierzchnią warstwę  kremu, i na tym poprzestać! Się nie da  :razz:

Kupiłem w sobotę :))))))) W czwartek przyjeżdża

Gratuluję zakupu i jednocześnie życzę szczęścia aby moto i Ty było całe do momentu jak je ogarniesz.. Warto  realizować swoje..... :)

Edytowano przez KAMYK

Dziwne,że kolega zakupił "przed końcem sezonu",nie mając prawka,itp.bo po przewaleniu rocznika,ceny i tak spadną. 

Heh, a od kiedy zakup motocykla i to jeszcze Ducati to głos rozsądku? Kolega Azzazello mi imponuje, konsekwencją i odwagą.

Jak w tym dowcipie:

"To nie ma sensu" - powiedział umysł.

"To jest absurdalne" - powiedziało doświadczenie.

"To jest nieprzydatne" - dodał zdrowy rozsądek.

"Och, to jest to, tak!" - wykrzyknął zadowolony klient.

Dlaczego kupił nowego Diavela na koniec sezonu nie mając nawet zdanego egzaminu na prawo jazdy? Bo mógł ! :) I za to szacun, no i gratulacje wyboru.

Jak kolega ma taką siłę woli, że się nie przejedzie - to chyba tylko dlatego, że go maszyna będzie przerażać.

Trochę off topic - ale że i tak tu opisaywałem swoją historię o tym jak chcę dojsc do Panigale to wrzucę co nowego w temacie:

Przejechałem przez październik pierwsze w karierze 1100 km na swoim M 796 i dopiero teraz przestał mnie straszyć i względnie go czuję (a ma tylko 87 KM.. bez porównania do Diabła...)

Zaliczone bez konsekwencji:

- zarzucenie tyłem przy nagłym odkręceniu przy zimnej oponie,

- zarzucenie tyłem przy redukcji na 1;

- za szybkie i niewlasciwe wejscie w prawy zakręt zakończone wyrzuceniem na lewy pas

- 196 km/h

A podobno tak nieźle ogarniałem na kursie i jestem rozsądny. A dla Azzazello - gratulacjie i powodzenia!

Edytowano przez Michal-500

każdy "świeży" wierzy, że da radę każdemu moto

nic bardziej mylnego, konsekwencją wyborów jaki dokonał m.in. azzazelo  mogą być niestety nieciekawe, nie znam gościa, który chociaż z ciekawości nie odkręcił do końca

utwierdzanie go w przekonaniu, że postąpił słusznie jest podobnie nierozsądne 

Niektórych użytkowników może troszkę ponosi w ocenie, więc proszę o rozwagę w zamieszczaniu treści, nie chybnie prowadzącej do konfliktów...

Jednocześnie ostrzegam, temat obserwujemy...

Mimo doświadczenia na eduro, 125, 250, 350Dr ostatnie, to gdy siadłem na monstera 800, byłem momentami posrany, momentami gdy odkręciłem manetkę, paraliż kończyn i toczyłem się do zatrzymania... Między Suzuki 350 a Monsterem 800 jest przepaść, nie mówiąc już o poj. 1200 i 100-162KM

Potem miałem to samo, jak siadłem na mts1200, tylko z tą różnicą, że nie musiałem się już zatrzymać ;)

Skocz do Krzysia na szkolenie w ośrodku Sobiesława Zasady, tam coś ogarniesz w bezpiecznych warunkach... Nie ma się co wstydzić, jeśli chcesz się cieszyć jazdą Diavelem, to musisz się takim szkoleniem zainteresować...

Nie mniej jednak życzę powodzenia, trzymam kciuki... Pochwal się Diavelem :D

Panie Moderator,toż my są grzeczne chłopaki i w ogóle się nie kłócimy. Fakt,że niekiedy ciężko różki pod kaskiem ukryć, to już insza inszość :mrgreen: Dyskutujemy,wymieniamy  poglądy,itp,itd. Niemniej takie tematy pt,"jakie moto dla początkującego"; "co na pierwsze moto?",to zawsze będą wzbudzać emocje, więc prosimy ,a przynajmniej "ja" proszę o możliwość wypowiedzi w granicach demokracji dostępnej na tym forum, bowiem nie pochwalam i nigdy nie będę pochwalał(chociażby ze względu na tzw. dobro innych) jazdy bez uprawnień po "publicznych",bo zarówno motocykl,jak i samochód,to swoisty rodzaj broni! Kolega Azzazello zakupił,zanim nabył uprawnienia i mam nadzieję,że będzie co najmniej rozsądny,zda prawko i będzie uważnie i pokornie eksplorował(wierzę w to,czytając jego posty) Bo "kto bogatemu zabroni?",to po pierwsze,a po drugie-nikt nikomu niczego nie "zazdraszcza", a stanowiąc coś w rodzaju społeczności,rodziny(LWG),to staramy się dzielić doświadczeniem,acz nie forumowiczów- "dzielić,poróżnić,skłócić",a niekiedy tylko skłonić do wypowiedzi. Pozdrawiam

Panie Asty.

Jeśli Pan chce pogadać sobie w sprawie akcji moderacyjnych, to poprzez formularz kontaktowy z Administracją lub poprzez "zgłoś".

Mod odnosił się do napastliwego postu, w którym jeden z userów zbyt mocno popłynął obrażając autora wątku i to zostało usunięte jako łamiące regulamin.

Mam nadzieję, że sprawa wyjaśniona.

Pozdrawiamy.

Ciekawa jest  różnica głosów, aplauz oraz krytyka podczas gdy musicie mieć świadomość tego, że prawdopodobnie zaangażowanie w ten temat wynika z faktu iż autor właśnie realizuje marzenie każdego z Was :) Tych ZA i tych "PRZECIW"  :thumbup:

Cześć

Juz jest zarejestrowany i czeka na zakończenie urządzania garażu

A tu zdjęcia z odsłonięcia:

http://s1376.photobucket.com/user/spidzio/media/Mobile%20Uploads/image_zpsdfhsn8qe.jpg.html?filters[user]=142150231&filters[recent]=1&sort=1&o=2

http://s1376.photobucket.com/user/spidzio/media/Mobile%20Uploads/image_zpsdhzihg4k.jpg.html?sort=3&o=1

Zeby udowodnić ze to nie prowokacja

http://s1376.photobucket.com/user/spidzio/media/Mobile%20Uploads/image_zpsibkrnp9s.jpg.html?sort=3&o=0

Egzamin mam dopiero za 2 tygodnie, ktoś rozbił Yamahe w WORD'zie i dziki tłum...

Pozdrawiam

Edytowano przez Azzazello

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.