Motoricko 9 Napisano Październik 21, 2015 (edytowany) Miałem jutro jechać obejrzeć motocykl z tego ogłoszenia.Podany przebieg - 35.000 km.http://allegro.pl/piekne-ducati-multistrada-ds-1000-bezwypadkowa-i5729977401.htmlNo ale gość - na moją prośbę - przysłał mi dodatkowe zdjęcia motocykla. I chyba zapomniał - co tam miał. Było też zdjęcie liczników. Z przebiegiem 63.420 km. :Dhttps://www.dropbox.com/s/ybmgopwmvc0f9fb/20150915_162233.jpg?dl=0No i już nie jadę :D Edytowano Październik 21, 2015 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Październik 21, 2015 Tak, uwazajcie na bombe ;-[ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Październik 22, 2015 Brawa dla sprzedawcy !! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Październik 22, 2015 Motoricko - poinformowałeś go ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 22, 2015 (edytowany) Nie Myślisz, że powinienem? Jak poinformuję, to po prostu usunie to zdjęcie ze swojego zbioru. A tak, to może jeszcze komuś je wyśle - skoro o tym ewidentnie zapomniał. Edytowano Październik 22, 2015 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marlew 0 Napisano Październik 22, 2015 A czy to się aby nie nadaje żeby zgłosić na policję? Próba oszustwa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniujr 0 Napisano Październik 22, 2015 W sumie, ja bym go na policję zgłosił. To jest jawna (co więcej, udokumentowana) próba oszustwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 22, 2015 Zawsze się wytłumaczy, że to "chwyt marketingowy". ;) A o tym, że niby nie próbował oszukiwać świadczyć będzie to, że "celowo i świadomie" wysłał mi takie zdjęcie. Bo pewnie tak by się tłumaczył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Październik 22, 2015 pyk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ples 0 Napisano Październik 22, 2015 "Silnik chodzi równo i cicho" Coś chyba w tej multistradzie jest jednak zepsute ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asty 34 Napisano Październik 22, 2015 Gdyby kolega zakupił, to można by to było podciągnąć pod art. 286 & 1 KK i pewnie przez chwilę prokurator zająłby się tym tematem(a pamiętajmy,że w Polsce "cofanie" liczników nie jest karalne,o ile jak wyżej-patrz wymieniony artykuł) Pewnie klient by się tłumaczył,że podał jeden z przebiegów,itp,itd. a kolega z powództwa cywilnego musiałby się boksować o obniżenie ceny,ew. odstąpienie od umowy kupna-sprzedaży,z powodu niezgodności pzedmiotu sprzedaży ze stanem faktycznym, i długa, i kosztowna by to była droga. Lepiej od razu odpuścić, bądź spróbować zbić cenę ,tym bardziej,że ten drugi przebieg wydaje się być realny. Jak się podoba,to może warto wywalić prawdę w oczy sprzedawcy ,a na pewno warto sprawdzić za ułamek tej ceny stan techniczny i pisać o tym wszem i wobec. Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 23, 2015 (edytowany) Dzisiaj - już na żywo - oglądałem następną. Tą: http://otomoto.pl/oferta/ducati-multistrada-ducati-multistrada-1000-ds-super-wyposazony-ID6ycBCd.html#3d5828480b I też dałem spokój. Z rozmowy telefonicznej ze sprzedającym wynikało, że miała mieć jakąś drobną parkingówkę na lewą stronę. Tymczasem w trakcie oględzin okazało się, że malowana była praktycznie cała lewa strona. Do tego klejony był lewy kufer. No i plastiki przy kanapie z lewej strony trzymały się na jakieś takiej dosztukowanej na dwie śrubeczki blaszce. Cały ten lewy tył plastików "latał" luźno. Poza tym - walnięty był lewy ogranicznik skrętu. Czyli to nie była "drobna parkingówka", tylko solidny szlif na lewą stronę. Dlatego odpuściłem. Być może ten stan jest adekwatny do ceny (13.000 zł.), a możliwe, że dałoby się wynegocjować dzięki temu jeszcze niższą cenę, ale nawet nie próbowałem. Wolę jednak lepszy egzemplarz, nawet gdyby był droższy. Edytowano Październik 23, 2015 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Październik 23, 2015 Ja juz dawno pisałem, żeby się nie oszukiwać 95 % motocykli sprowadzonych z zagranicy mialo większą/mniejszą "parkingówkę", trzeba tylko unikać tych większych... a i dodac należy, że "krajowe" motocykle miały większe/mniejsze "parkingi", ja np. na Elefancie średnio raz na miesiąc glebuję...ot co... Pozdr. J-999 P.S. Tak więc życzę powodzenia w poszukiwaniach 110% motocykla :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Październik 23, 2015 Rychu, Ostrów Mazowiecka to moje rodzinne strony i ten sprzedawca jest znany w okolicy z tego, że nic do niego na własnych kolach nie przyjeżdza, if you know what I mean :) gdybyś zapytał wcześniej to bym Cię uprzedził, że nie ma po co tam do niego jechać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matekboss 25 Napisano Październik 23, 2015 Rychu, Ostrów Mazowiecka to moje rodzinne strony i ten sprzedawca jest znany w okolicy z tego, że nic do niego na własnych kolach nie przyjeżdza, if you know what I mean :) gdybyś zapytał wcześniej to bym Cię uprzedził, że nie ma po co tam do niego jechać. Dokładnie. Na Różańskiej często są moto składane z dwóch a reszta co zostanie na alledrogo idzie. Poza tym ostatnio byłem u nich odebrać zestaw napędowy(ceny części akurat mają spoko) i stała 695. Na kartce napisane Dark a rama srebrna. Bliżej nawet nie podchodziłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Październik 23, 2015 no ale fakt, na zdjęciach prezentuje się świetnie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 23, 2015 Rychu, Ostrów Mazowiecka to moje rodzinne strony i ten sprzedawca jest znany w okolicy z tego, że nic do niego na własnych kolach nie przyjeżdza, if you know what I mean :) gdybyś zapytał wcześniej to bym Cię uprzedził, że nie ma po co tam do niego jechać. Na szczęście nie jechałem tak daleko. Spotkaliśmy się mniej więcej w połowie drogi. W związku z tym, że ogłasza się, że transport motocykla do 100 km. wykonuje gratis - poprosiłem, żeby podwiózł go do sprawdzenia do Warszawy - do wskazanego przeze mnie serwisu. Powiedziałem, że jak kupię, to moto już tam zostanie, a jak nie - to mu zwrócę koszty podróży. No i się zgodził. Nie wiedział pewnie co to jest serwis MotoManiax ;) Nawiasem mówiąc - wielkie dziękidla Darka i Theo za pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Październik 23, 2015 no ale fakt, na zdjęciach prezentuje się świetnie :) Na zdjęciach tak. I dla kogoś mało oblatanego pewnie na żywo też. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach