Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Kwinto

Wydechy akcesoryjne do 696

Polecane posty

Chyba dojrzałem do tego aby w tym sezonie zafundować swojemu 696 nowe kominy. No i jak to zwykle jak się tylko looka jest wszystko jak chcesz kupić to nie wiesz co albo zaskakują cię ceny. Stąd prośba o pomoc - sugestie, porady z Waszej strony. Budżet na kominy to 2,4 -2,8 tys pln. Szukam raczej czegoś w karbonie nie wymagającego wymiany ECU. Puki co rozbiłem się o ceny:

- GPRa cena ok. 3700 brutto

- Arrowa Tunder cena 3495 brutto

- HP Corse cena 4100 brutto

Na placu boju pozostaje pełna oferta SC Project - tu pomoc w zakupie zaoferował EuroRider więc myślę nad konkretnym modelem - może coś podpowiecie.

Na dzień dobry skreśliłem Zarda bo mi się nie podoba i klasykę czyli Termignoni bo za dużo tego :P

Z góry dzięki za rozprawkę w temacie i wasze sugestie.   

PS. w temacie miało być akcesoryjne a że nie można tego edytować to wyszło jak wyszło :P

Edytowano przez Kwinto

Zobacz jak z ofertą remusa - szczególnie na ebay bo trafiaja się fajne okazje, ja kupiłem do Diavela w dobrej cenie ponad 1,5 pln taniej niż w Polsce.

Popatrz jeszcze na LeoVince One Carbon. Mieszczą się w Twoim budżecie.

W razie potrzeby służę namiarem na sprawdzonego sprzedawcę.

pzdr

Hmmm... o Mivva trochę już tu było. Zdania były podzielone. Znajomy ma Akrapa wiadomo trochę inna półka i akurat on ma carbon nie narzeka w dodatku autentycznie się to nie grzeje. Uparłem się na carbon bo chcę jeszcze dorzucić niewielki "pług" od Puiga, który też występuje w carbonie i tym zabawę z tym materiałem przy motocyklu chcę zakończyć żeby nie robić cepelii. Puki co wszystko wskazuje na SC Project. Kominy tej firmy mają dobre opinie, tu na forum też. Cena ok. Jest salon ducatowy, który jest w stanie przygotować dobrą ofertę. Przejrzałem Wasze propozycje Arrowy z eBay są nie kompletne brakuje przejściówki która u nas kosztuje 1200 zeta bez rabatu :(, Remus w Diavelu wygląda pięknie te do 696 .... kupa :), mam dobre doświadczenie z LeoVince ale te duże, żółte symbole na kominach pasują do mojej czerwonej 696 jak świnia do pióropusza. Sami widzicie, że wybieram te wydechy trochę jak baba szpilki ale co zrobić :P.  Zobaczę co tu jeszcze poradzicie i po weekendzie podejmę decyzję.

NeX    3

O jakiej przejściówce do Arrow mówisz? Miałem w moim 796 te z drugiego linka i tam żadnej przejściówki nie było. Same końcówki + db killery. Montaż dziecinnie prosty. Dźwięk super. Cena ok 2,5 tyś zł.

Cytuję jednego z dystrybutorów "Do tego wydechu trzeba dokupić jeszcze rurę do montażu wydechu nr ref.11005KK koszt 1174 złotych". Stąd przekonanie o przejściówce. Przyznam, że nie sprawdzałem ze względu, że łącznie wychodzi sporo - odpuściłem.  

mowisz o katalizatorze ;) pytanie do znawcow tematu czy jest to konieczne ;)

komplet we wloszech z tym katem to ok 3200

NeX    3

W 796 katalizator jest w puszce wydechu. Wymieniając końcówki wywalasz katy.

Sama końcówka - poza efektem wizualnym wiele nie da...

Eliminator kata - po mapowaniu całość przyniesie same korzyści ( moc, Nm) , ale trzeba koniecznie zmodyfikować mapę paliwową i  zpł.

Edytowano przez cinek78

Wiec, rozumiem że mogę kupić i bez problemu zainstalować Arrowa nie stosując akcesoryjnego katalizatora podobnie jak zrobił Nex. Kata i mapowanie mogę zrobić po prostu kiedy indziej.   

Jeśli dobrze rozpoznaje to nie model Tunder ale faktycznie ładne - czemu się ich pozbyłeś ?

NeX    3

http://www.arrow.it/en/assembled/1020

Arrow Thunder Dark. Sprzedałem moto :)

Edit: tam na dole strony masz elementy i rzeczywiście są tam te eliminatory kata. Ale ja mialem zestaw bez. Mi chodziło jedynie o wyglad i dzwięk. Dodam, że kupowałem orginalne nowe.

Edytowano przez NeX

Instrukcja jak dla dziecka i o to chodziło dziękuję. Dopytałem sprzedawcę - czekam na info. Bez eliminatorów mam je za 2500 tyś więc mogę wrócić do tematu Arrowa, porównać z ofertą SCProjecta, który kusi bo jest go jednak mało. Za dwie dodatkowe rurki 1174,- zeta nie zapłacę nie ma bata :twisted:      

Na ebayu znajdziesz carbonowe arrowy za 2350 a tytanowe za 2150.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Nieźle łańcuch pozacierany :wtf:

No Theo, Ty to masz oko ;)

Faktycznie, jak mój były na koniec sezonu :D

Podpierając się Waszymi wskazówkami podążyłem temat Arrowa i magicznych "rurek" przez co dostałem info od oferenta, że Arrow ma "błąd na stronie" i rurki konieczne nie są :wtf: Po weekendzie zostaje mi wybrać Arrowa za 2500,- pln lub SC Projecta za 2893,- pln. Jak dla mnie wydechy jakością są porównywalne. Wizualnie też mi pasują oba, dźwięku na żywo nie słyszałem a od YouTube w tym temacie puchną mi już oczy :(. Prawdopodobnie temat załatwi kwestia ceny. Bo przepłacać za SCProjecta tylko dlatego że jest go niewiele raczej nie ma sensu. No chyba że myślicie inaczej :P

[...]Na dzień dobry skreśliłem [...] klasykę czyli Termignoni bo za dużo tego :P[...]

[...]Prawdopodobnie temat załatwi kwestia ceny. Bo przepłacać za SCProjecta tylko dlatego że jest go niewiele raczej nie ma sensu. No chyba że myślicie inaczej :P

Sorry, ale pogubiłem się, to ma go być w końcu mało, czy ekonomicznie?

Wg. mnie jeśli to kwestia tylko wizualna to osobiście postawiłbym na SC Project - ładniejsze, ale to Tobie mają się podobać. Jeśli zaważyć ma kwestia finansowa, to trzeba posprawdzać oferty. A jeśli chodzi o fonie - to lepiej byłoby poumawiać się z użytkownikami i posłuchać, porównać i wybrać te co najlepiej brzmią dla Ciebie - bo to Ciebie głównie będzie ogłuszać... cieszyć ten dźwięk.

A na marginesie tak czy siak wypadałoby zrobić "kompa" po takiej zmianie, nawet dla własnego spokoju, że wszystko gra i że świadomie nie psujesz sobie maszyny.

matti nie chcę "termosów" bo są popularne i drogie (bo, że świetne to wiemy) wiadomo że trzeba tam jeszcze wymienić kompa co pociąga za sobą i cenę, ich "pospolitość" też mi nie pasuje bo jak Ducati to komin termosa - no wiadomo a jakże by inaczej, ja akurat nie koniecznie. Co do ekonomicznie - pisałem, dźwięku nie sprawdzę mieszkam na zadupiu, z kim za bardzo umówić się nie da na już - a chcem mnieć już i tyle ;). Więc wygra pewnie Arrow, którego cenę staram się potwierdzić u jeszcze jednego dostawcy. Temat mapowania na pewno podejmę, pewnie bardziej jak sam napisałeś "dla własnego spokoju" niż dla przyrostów. Ubierając w cokolwiek swoje 696 mam na uwadze, że jest to jednak jedna z tańszych opcji w stajni i nie ma co przesadzać. Dwa, bez znaczenia czy polatam nim jeszcze rok czy trzy kiedyś go na pewno zmienię a za graty nikt mi raczej dużo nie dopłaci ;)           

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.