Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Wretched

Monster S2R 800 paski rozrządu stan

Polecane posty

Siemka, wiem że to ogólnie wróżenie z fusów ale dopiero co kupiłem monstera, wiem że serwis i tak mnie nie minie jednak chciałem się dowiedzieć czy mój rozrząd jest np w stanie agonalnym, czy też jedna czy dwie przejażdżki zanim w serwisie będą się nim mogli zająć mu nie zaszkodzą. Na zdjęciach wygląda to tak, ta korozja mnie trochę martwi jednak nie wiem ile motocykl stał w zasadzie, olej w silniku zdaje się być świeży. Czy ktoś ma jakiś pomysł?

125a5246b5fe6b68.jpg

bae396f0bb6a42ef.jpg

44312ed051634797.jpg

e5568b70e377056b.jpg

05cd818f60592d66.jpg

wymieniaj to na cito!!!gdzie ty tak topiona "kaczkę" wygrzebałeś?? :wtf:

Kiedy go kupiłeś? i od kogo (firma/osoba fizyczna)?

edit: chyba dopiero po zakupie, niedawno się pytałeś o czerwonego S4R. Oddaj go dla świętego spokoju i szukaj dalej, bo nie wiadomo co tam jeszcze jest do zrobienia..

Edytowano przez sacrosaint

Dokładnie jak koledzy wyżej napisali. Najlepiej oddać i nie zawracać sobie głowy. Wrzuciłbyś foto całości, jak ten Monster ogólnie wygląda?

Właśnie daliście mi do myślenia i trochę się mu dokładniej przyjrzałem i może te foty trochę dodają dramatyzmu bo nigdzie indziej nic co by na zalanie wskazywało nie znalazłem. Pod kocem trzymany na pewno nie był ale powódź to chyba trochę przesada. Filtr powietrza również wygląda na praktycznie nowy, w airboxie czysto i sucho ale grzebie dalej i będę czujny.

no tak - air box to silny argument , tym bardziej że jest ok. 1,5 nad gruntem... :mrgreen: :wtf:

Motocykle po podtopieniach to nie wyłowione ze stawu sztuki , tylko egz. zalane na jakieś 20-60 cm.

Szczęście dla Ciebie, że na tej wysokości jest tylko silnik.. :crazy: ( żarcik taki...)

Nie no ją zdaje sobie sprawę z tego że to używany motocykl i wiąże się to z jakimś ryzykiem, jednak do teorii o podtopieniu nie pasuje mi brak rdzy etc na tarczach zaciskach i wszystkim co poniżej. Jednak dam mu szansę i będę grzebał to tylko motocykl ;)

Tak wyglada motocykl, ktory dlugo stoi pod chmurka, np na parkingu ubezpieczyciela

Na srubach ramy jest rdza na dole, tak jak woda stala, na rolce w miejscu styku z paskiem itp

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Tak wyglada motocykl, ktory dlugo stoi pod chmurka, np na parkingu ubezpieczyciela

to teraz drugie pytanie się nasuwa - co była z nim nie tak , że ubezpieczyciel go zawinił na swój parking...

Jednak dam mu szansę i będę grzebał to tylko motocykl ;)

Powodzenia - obyś nie natrafił na kolejne "kwiatki" , a motocykl po naprawach wiernie służył... :razz:

Nie było ogłoszenia, MOTO przytargane z Francji podobno z aukcji komorniczej, dostałem komplet kluczyków kartę kodowa i po sprawdzeniu vinu w Ducati Toruń MOTO nie ma przeszłości wypadkowej więc zaryzykowalem. Czy rolki noszące ślady rdzy nadają się jedynie do wymiany czy dopuszczalne jest usunięcie rdzawych plamek ? Za wczasu zapytam czy rolki i napinacze są takie same jak w 620 ?

Niech te fotki dobrze obejrzą sobie wszyscy którzy uważaja że nie ma złej pogody na jazdę motocyklem. Tak wygladają silniki w motocyklach ludzi którzy szczycą się tym że jeżdżą nawet zimą, po błotnisto solnej brei...

Theo czy możesz podpowiedzieć jak z napinaczami i rolkami w tym modelu ? Są takie same jak w 620/695 czy to coś zupełnie innego?

Mhh, no nie wiem dla mnie ta rdza to od stania, na placu ubezpieczyciela :D, A po napisach na paskach widać, ze raczej nie zrobiły mega przebiegu ;)

Edytowano przez arachnia

przy jakości powłoki lakierniczej na silniku s2r gdyby był topielec to chyba lakieru by w ogole nie było, imo nie ma co panikować, numery czesci znajdziesz w part manualu 

Edytowano przez arachnia

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.